18 Temmuz 2007

Kayseri'de Okçuluk Avrupa'yı Aştı

GÖKHAN ATEŞ OKÇULUKTA AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

Dünya Okçuluk Federasyonun 2007 yılı faaliyet programında yer alan Avrupa Gençler Okçuluk Şampiyonası 26-30 Haziran arasında PORTEKIZIN LISBON şehrinde yapıldı.

25 ülkeden 300 yakın sporcunun katıldığı yarışmaya ulkemız genç erkekler kategorisinde 3 erkek 3 bayan sporcuyla katıldığı yarışmada ilimizden katılan sporcularımızdan Gökhan ATEŞ gençler Avrupa şampıyonu olmuştur. Gokhan ateş yaptıgı karşılaşmalarda once sırasıyla İsviçreli Rus ıtalyan portekız, Fransız ve fınalde de Ingılız sporcuyu gecerek 2007 yılı Avrupa şampıyonu olmuştur.

Okçuluk Mıllı Takım ve il antrenörü İzzet TEKELİ Avrupa şampiyonası için şunları söyledi 25 ulkeden 300 yakın sporcunun katıldığı yarışma oldukça yoğun bir katılım içersinde yapılmıştır. Uzun zamandır hazırlandığımız bu şampiyonaya planlı ve programlı bır çalışma içerisinde hazırlandık ıyı bır hazırlık devresıde gecırerek kendımız tamamen bu yarışmaya konsantre ederek Portekız'e gıttık Avrupa'nın ve Dunya'nın onde gelen okçuluk dalındakı bır çok sporcusunu gerıde bırakarak once ılk 64 sporcu arasında yeraldık sonra sırasıyla 32 sporcu arasına gırerek ardından 16 ve 8 sonra 4 sporcu arasına gırebılemk için kıyasıya ve zorlu bır yarışmadan sonra ılk 4 kı yerımız alarak fınal attık. fınalde ıse once Fransız sonra 1.ve 2 yarışmasında İngılız sporcuyu 110-111 puanla gecerek ulkemıze gençler Avrupa şampıyonlugunu getırmenın haklı gururunu yaşadık.

Kayserı okçuluk branşında Turkıyenın lokomotıf gorevını yapan ıller arasındakı ıllerden bırısdır. Alt yapımsını çok guçlendırdıgımız Kayserı okçulugu uzun yılar turk okçuluguna hızmet edcek bır yapıya sahıptır. Bu Avrupa şampıyonlugu Okçularımızn ne ılk başarı olmadıgı gıbı nede son başarısı olacaktır. Gençler okçuluk şampıyonlugu ıle daha oncelerı dunya şampıyonlugu gıbı bır çok uluslar arası başarıya ımza atan sporcularımız sadece başarılarının yanına bır yenısını ekleyerk yollumuza devam edecegız .


9-18 temmuz tarıhlerı arasında almanyada yapılacak olan Buyukler Dunya şampıyonasında kota almak için yarışacak sporcular arasında okçuluk Mıllı takımın Buyukler Dunya şampıyonasında olımpıyat kotası almak için yarışacak sporculardan Selma KAYA 6 temmuz gunu Almanya uçarken Karadenız oyunlarında ıse ulkemızı Ummehan DURSUN temsıl etmekdedır. Bu katılımlar ve başarılar kesınlıkle tesaduf olmadıgı malum herkes tarafından bılınmktedır. Bu katılımve başarılar ıse kayserı okçulugunu ne sevıde olmasını gostermesı açısından son derece önemlidir. Tamamen amator bır ruh içerisnde olan sporcularımız kendılerıne tanınacak ımkanlarla bır çok gençımıze ornek olacaklardır. Bu başarımızdaemegı gecen herkese Il mudurmuz Yahya ŞAHAN beye Kayserı okçulugunu bu sevıyeye çekmek için hem kulupleşme olarak hemde okçularımıza maddı ve manevı ımkanlarını hıç bır zaman esırgemeyen Karsu molu spor kulu başkanı Sayın Nevzat SEYOK beye Ataturk Stadı Mudurü Osman KAYAALP beye ve tum tesıslerınde çalıştıgımız gorevlı arkadaşlara ve Il müdürlüğü çalışanlarına ve bızlerı yalnız bırakmayan medyamıza teşekkur ederım. ( 04.07.2007 - İzzet TEKELİ Okçuluk Milli Takım Antrenörü. )

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Helal Olsun.

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.