13 Temmuz 2007

44.Açık Hava Dünya Okçuluk Şampiyonası'ndan Haberler

- 44. Açık Hava Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda bizim okçularımız elendi fakat yarışma devam ediyor.
- Yarışmaya birçok ülkeden 94 basın mensubu gelmesine rağmen Türkiye'den gelen olmadı.Şampiyonaya İran'dan,Japonya'dan,Chinese Taipei'den bile gelen basın mesupları vardı.
- Kore dahil olmak üzere yarışmaya katılan on üç ülkede Kore'li okçuluk antrenörleri ve danışmanları vardı;bu yarışma bir nevi Kore'li antrenörlerin düellosu oldu.Koreli okçuluk çalıştırıcıları olan bazı ülkeler; Australia,Colombia,Mısır,Fransa,İngiltere,İran,Hindistan,Chinese Taipei,Kore,Lüksenburk,Meksika...
-Şimdiye kadar yapılan Dünya okçuluk yarışmalarının en kalitelisi olan şampiyona'da üç Dünya rekoru kırıldı; Amerika'lı bayan makaralı yay sporcusu Erika Antschutz 1408 puanla FITA toplam Dünya rekorunu kırdı.Yine Amerikan bayan makaralı yay takımı 4157 puanla Fıta toplam ve eleme tur atışlarında da 232 puanla eleme tur Dünya rekorlarını kırmış oldular.
- Favori takımların içinde yer alan Rus makaralı yay bayan takımının Belçika'ya elenmesi sürpriz olarak değerlendirilirken ; eski başarılı sporculardan Terry S.(GBR) ve vatandaşı Wills A.(GBR) ile birlikte recurve yay erkeklerde ilk dörde kalmaları olimpiyatların sürprizlere açık olduğunu gösterdi. İtalya'nların ünlü recurve yay erkek takımı Hindistan'ı baraj atışlarında bir puanla zor geçtiler ama bir sonraki turda Polonya'ya elenmekten kurtulamadılar. Italyan Valeeva bu yarışmayla tekrar sahalara döndüğünü gösterdi.Makaralı yay erkeklerde Amerika'lı Gelenthien değişmez tek fafori isim olma yolunda ilerliyor. Kore,Chinnese Taipei,İngiltere ; recurve yay bay ve bayan takımlarda ilk dörde kalmayı başaran ülkeler.

Yarışmada ilk 4'e kalıp final atışları yapacak takım ve sporcular kimler oldu , onlara bakalım :

-Compound Erkek Takım :
Amerika,İsviçre,İspanya ve Avusturalya
-Compound Bayan Takım :
Amerika,İtalya,Fransa ve Belçika
-Recurve Erkek Takım :
Kore,Chinese Taipei,Polonya ve İngiltere
-Recurve Bayan Takım :
Kore,İngiltere,İtalya ve Chinese Taipei

-Compound Erkek Ferdi :
TRILLUS D. (CAN), DAMSBO M. (DEN), GELLENTHIEN B.(USA) ve DUO S./ESP)
-Compound Bayan Ferdi .
BOUILLOT A.(FRA),LOGINOVA A.(RUS),SALVI E.(ITA) ve MARKOVIC I.(NED)
-Recurve Erkek Ferdi :
TSYREMPILOV B.(RUS),TERRY S.(GBR),WILLS A.(GBR) ve IM DH(KOR)
-Recurve Bayan Ferdi :
PARK SH.(KOR),NICHOLS J.(USA),ERDYNIYEVA .(RUS) ve VALEEVA N.(ITA)


Hiç yorum yok:

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.