6 Temmuz 2007

1.Karadeniz Oyunlarında Okçuluk-1





Okçuluk müsabakasının birinci günü ;



- Akçaabat Spor Kulübünün tesislerinde yapılan bireysel ve takım sıralama müsabakalarında Genç erkeklerde bireysel sıralamalar sonucunda Enes Uğurlu Türkiye Rekorunu yenileyerek (640 puan) birinci oldu. Eski rekor 653 puan ile Yusuf Göktuğ Ergin’e aitti.Rusya’dan Mikhail Kazankov’un (640) ikinci sırayı aldığı yarışmada Burak Beydili (627) üçüncü oldu. Türkiye’yi temsil eden Berkin Özkaya 5. (621) ve Buğra Erbay (603) ise 6. sırada yer aldı.Genç erkekler takım sıralama atışlarında ise, Türkiye 1901 puan ile ilk sırayı alırken, Rusya (1862) ikinci ve Moldova da (1757) üçüncü sırayı aldı.


- Genç bayanlarda yapılan sıralama atışlarında milli sporcumuz Büşra Saygın (611) ikinci sırayı alırken, Ümmühan Dursun (574) beşinci, Su Tutku Kantoğlu altıncı ve Özlem Kılınçarslan (566) sekizinci oldu.Bireysel sıralamada ilk sırayı Rusya’dan Anna Federova ve üçüncü sırayı Moldova’dan Gospodinova Polina elde etti.Genç bayanlar takım sıralama atışlarında Türkiye 1756 puanla ikinci sırayı alırken, Rusya birinci (1786) ve Yunanistan (1532) üçüncü oldu.





- Bedensel engellilerde yapılan okçuluk yarışmalarına ise sadece Türkiye katılıyor.Erkeklerde makaralı yaylarda 663 puan ile Doğan Hancı, bayanlarda ise makaralı yaylarda 660 puan ile Gülbin Su birinci oldu.Erkeklerde olimpik yay ayakta atanlarda 569 puan ile Hüseyin Doğru ilk sırayı, olimpik yay oturarak atanlarda ise 578 puanla İsmail Biçici birinci oldu.Yarışmalar, yarın eleme atışlarıyla devam edecek.




Okçuluk müsabakasının ikinci günü ;

Türkiye Okçulukta İstediğini Alamadı ;


- 1. Karadeniz Oyunları'nda bayanlarda Türkiye’den Büşra Saygın 2.olarak gümüş madalya aldı.Okçuluk müsabasının 2. gününde Bayanlar kategorisinde Rusyadan Anna Fedoravo altın madalyanın sahibi olurken, Saygın aldığı 102 puanla gümüş madalya aldı.


- Erkekler bireyselde ise Enes Uğurlu, Burak Beydilli bronz madalya için yarıştı. Yarışma sonunda 108.puan alan Beydilli 3.olarak bronz madalya aldı.
- Okçuluk müsabakalarında yarın takım atışları yapılacak.


Kaynak Site : http://www.karadenizoyunlari.org.tr/

Hiç yorum yok:

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.