25 Temmuz 2007

Okçuluk Federasyonu En Gözde Federasyon


- Türkiye okçuluk federasyonu başkanı Sayın Abdullah Topaloğlu ve yanında görev yapan Kahraman Bagatır,Hakan Çakıroğlu,Hüsnü Kocaoğlu ...diğer federasyon üyeleri gerçekten planlı çalışıyorlar.
- Birçok federasyonun kaynak bulamadığı için yarışmalarda dereceye giren sporculara bile harcırahlarını ödeyemediği günümüzde ; okçuluk federasyonu yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerini düzenli bir şekilde devam ettiriyor. Devlet desteğinin yanısıra sponsor prebleminide belli ölçüde çözen okçuluk federasyonu bölgelerede belli zamanlarda okçuluk malzemesi gönderiyor.
- Ayrıca, her yıl ülkemizde yapılan uluslararası Golden Arrowe (World Cup) okçuluk yarışması , Dünya'nın sayılı yarışmalarından biri haline geldi.
- Kamp ve yarışmalar her kategorinin en az bir antrenörü olmak şartıyle bir federasyon üyesinin gözetiminde yapılıyor.Düzenli yapılan bu kamplar sonunda özellikle gençlerde çok büyük başarılar elde edilmeye başlandı.Gönül ister ki olimpiyatlarda da madalya alalım ama bu çalışmalar sonunda olimpiyat madalyası da gelecek düşüncesindeyim.
- Tabi ki okçuluk sporu yapılan bölgelerimizde de olumlu gelişmeler oluyor.İstanbul'da Metin Gazoz'un antrenörlüğünde bir çok sporcu yetişiyor.İzmir'de Cumhur Yavaş'ın yönetiminde yapılan okçuluk çalışmaları Türkiye standartının üstüne çıkmış durumda.Kayseri'de İzzet Tekeli şampiyon genç sporcular yetiştiriyor.Edirne'de İhsan Gemalmaz başkanlığında yıllardır yetişen bir çok başarılı okçumuz var.Antalya'da Erol Öktem özellikle bayanlar kategorisinde çok başarılı okçular yetiştirdi.Daha sayamadığım bir çok bölgede okçuluk sporu hızla gelişiyor.
- Bana gelen telefonlar ve maillerde gösteriyor ki okçuluk sporu Türkiye'de patlama noktasına geldi. Buradan tekrar belirtiriyorum ; bu olumlu gelişmelerin devam etmesi için okçuluk federasyonunun gözetiminde geniş kapsamlı paneller yapıp kendimize has bir okçuluk ekolu oluşturmamız şart.Ve de mutlaka üniversitelerimizi de bu işin içine katıp bilimsel bir politika izlemeliyiz.Ayrıca acilen okullara inip okçuluk sporuna başlama yaşını küçültmeliyiz.Basit bile olsa temel okçuluk eğitimi için şart olan ok ve yaylarımızı üretmeye de başlamamız lazım.Tabi ki kaliteli antrenör yetiştirilmesi,antrenörlerin istihdamı ve sporculara sponsor bulunması da gerekli.

Hiç yorum yok:

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.