31 Mart 2009

DÜNYA OKÇULUK KUPASI 1. AYAĞI, 31 MART-5 NİSAN 2009, SANTO DOMİNGO


- Neden hep onlar seviniyor da, hala biz bakıyoruz ?



Resimler : FITA ' dan. -World Cup Stage 1
Santo Domingo (DOM) - 31 March-5 April 2009
Sonuçlara Bakabilirsiniz = RESULTS - NEWS - PHOTOS

- Federasyonun sitesinde bu yarışmayla ilgili hiç bilgi yok; kamp yapıldı mı, kimler yarışmaya gitti, antrenörler kim, idareci kim?


- Hiç bir konuda bilgi yok ki; 2012 olimpiyatlarına hazırlanan sporculara belli bir ücret üzerinden maaş bağlanacak, her federasyon olimpiyat programına aldıkları sporcuları bildirdi, bizimkiler hangi sporcularımızı olimpiyatlara hazırlayacaklar ve kimler tesbit edildi bilmiyoruz? Yapılan işlerin kamuoyuna duyurulması ve paylaşılması gelişen Türkiye' mizde şeffaflık ilkesi değilmidir? Artık dış Dünya' ya açılmanın zamanı gelmedi mi? Uluslararası federasyon başkanı çıkartan bir branşın artık çok yaygın bir spor dalı olması gerekmez mi? Federasyonumuzun sitesi çok kısır, insanlar beni arıyorlar okçuluk federasyonumu diye? Bizim ki blog site olmasına rağmen insanların her sorusuna cevap verebiliyor. Açık olalım, icraatlarımızı insanlarla paylaşalım; eğer bir işi doğru yapıyorsak çekinmeden söyleyebilmeliyiz. İnşaallah bu yazıyı okuduktan sonra, bu yarışmayla ilgili bir şeyleri bizlerle paylaşırlar.
- Ben yine de araştırıp FITA' nın sitesinden en azından sporcularımızın isimlerini bulabildim. Bu yarışmaya sadece recurve yay takımlarımız katılmış :

- Okçuluk Dünya kupası dört ayak üzerinden yapılır, bu dört yarışmada her kategoride en yüksek puan alan dört sporcu final yarışmasına katılır. Derece alan sporculara ödül verilir.Yani bu yarışmalarda ferdi dereceler elde edip, en yüksek puanları alıp final yarışmasına katılmak önemlidir. Final yarışması, spor kanalları başta olmak üzere bir çok TV den canlı veya banttan yayınlanır; yarışmadaki sporcuların vede ülkelerinin bir nevi reklamı yapılır.


TUR
AGDERE Bahadir- 22C Recurve Men's Individual
ERGIN Goktug- 21C Recurve Men's Individual
KARACAM Mustafa Sahin - 23C Recurve Men's Individual
CAKIR Merve - 10B Recurve Women's Individual
KAYA Selma- 9B Recurve Women's Individual
LUKLUOGLU Begul- 8B Recurve Women's Individual


Fotoğraflardan anladığım kadari ile; Antrenör Kim Young HO, İdaerici de Hakan Çakıroğlu gitmiş.

Ben bu kadarını bulabildim.
Resimler : FITA' dan. Bu resmide sizin için buldum.

- YİNE HİÇ BİR ŞEY YOK; DERECE YOK, PUAN YOK. NİYE GİDİLDİ BU YARIŞMAYA, TÜRKİYE' DE YAPILAN KAMPTA BELLİ DEĞİLMİYDİ SONUÇLAR, İLLA BU KADAR MASRAF MI GEREKİYORDU DURUM DEĞERLENDİRMESİ İÇİN?

- DOMİNGO SEYAHATİ SONA ERDİ. MİLLETİN PARASIYLA SEYAHAT ARTIK SON BULSUN. BİZDEN KESİLEN VERGİLERLE GİDİLEN BU SEYAHATLERDEN SIKILDIK. LÜTFEN BİRİLERİ BU İŞE DUR DESİN, BU PARALAR DAHA GÜZEL PROJELERE HARCANSIN ARTIK .

16 yorum:

Adsız dedi ki...

Ne olacak yine döküldüklerini kimse öğrenmesin diye Federasyon resmi sitesine haber olarak koymaya gerek görmemişlerdir.

Adsız dedi ki...

Federasyonu tebrik ediyorum aldığı sonuçlardan dolayı ve bizleri eksiksiz bilgilendirdiği için bravo! hep böyle kafanızı kuma gömerek devam ediniz.

Adsız dedi ki...

Yazık bu kadar ilgisizlik düşüncesizlik olurmu Biz Federasyon sitesinden haberin kaynağına ulaşalım derken haberi başka sitelerden alıyoruz ayıptır. Hiç yakışık alıyormu sayın başkan

Adsız dedi ki...

Federasyon utanmadıktan sonra sporcular niye utansınki bu sonuçlardan kabahatin büyüğü federasyonun söylenecek çok şey var ama burası yeri değil.

Adsız dedi ki...

Ne federasyon ama maşallah sovyet gizli servisi (KGB) gibi çalışıyor. Gizli ajan. Aman dikkatli olsunlar sonları SSCB gibi olmasın!!!

Adsız dedi ki...

Compound Kategorisi için ayrı bir Federasyon Kurulsun bu ne ya Olimpikler her müsabakaya götürülüyor Compound Sporcuları neden götürülmüyor bu üvey evlat muamelesi neden? bu branşta mücadele eden sporcuların günahı ne? bu ikiyüzlülük nedir böyle?

Adsız dedi ki...

Geçen sene en iyi sonuçlar Makaralı yay branşından çıktı Federasyon nasıl bir zihniyette ise bu müsabakaya Makaralı yay branşından tek bir sporcu dahi götürülmemiş sebebini açıklasınlarda bizde öğrenelim.

Adsız dedi ki...

CİDDİ Boyutta adaletsiz bir ayrım yapılıyor neden? Makaralı Yay branşındada bir takım götürülmedi bu yarışmaya olimpik branşın performans düzeyi Makaralı Branştan çokmu iyiymiş son yıllarda en iyi performansı Makaralı branş yakalamışken bu nasıl bir zihniyet anlaşılır değil
o zaman Makaralı Branşı ya kapatın yada hakettiği alakayı gösterin. Bu branşa para, zaman ve emek harcayan insanlara hakaret ediyorsunuz bu tavrınızla ayıptır.

Adsız dedi ki...

Yine Makaralı Branşta sporcu götürülmemiş bu nasıl iş böyle ya Federasyonun amacı ne? Tüm Makaralı Yay branşında mücadele eden sporcuları küstürmekmi? Bakanlığa resmi bir yazıyla başvuracağız hesabını oraya versinler bakalım.

Adsız dedi ki...

Burda yazılan yorumları ve eleştirileri acaba spordan sorumlu devlet bakanlığından yada GSGM'den takip eden bir yetkili yokmu acaba ne sorsak ne tavsiyede bulunsak bir cevap alamıyoruz resmi kurumlardan derdimizi kime anlatacağız biz buradan bu gidişattan bunaldık artık federasyonunda bizlerin görüşlerini dinlediği falan yok ancak haklı olarak icraatlarını eleştirenleri üstü kapalı tehdit etmesini biliyorlar. bu federasyon birilerinin Tekelindemi bunun cevabını bekliyoruz.

Adsız dedi ki...

Polonyada Dünya Şampiyonasında alınan sonuçla burada alınan sonuç arasında ne fark var? şu sonuca hezimet denmezse ne denir? Bu başarısızlığın nedenleri ve sorumluları neden ortaya çıkartılmaz neden Federasyon idarecileri bu başarısız sonuçlar için bir açıklamada bulunmaz yanlış neredeyse düzeltmek için bir çaba sarf edilmez. Federasyon ne işe yarar?

Adsız dedi ki...

Şimdi şu sonuçtan sonra Kim'e ne söyleyelim.

Adsız dedi ki...

Ne derseniz deyin boş bence yeni bir okçuluk federasyonu kurulmalı mevcut federasyonun icraatları ve aldığı sonuçlar ortada

Adsız dedi ki...

Gururlanmak isterdik ama hayal kırıklığına uğradık alınan sonuçlar Dünya ortalamasının çok gerisinde bu gidişatla 2012'de iddaamız olacağını hiç sanmıyom. Federasyonun acil önlem alması şart zaman aleyhimize işliyor.

Adsız dedi ki...

Federasyon resmi sitesini ya adam gibi güncellesin yada kapatsın bir işe yaradığıda yok zaten.

Mehmetcan Yegen dedi ki...

Neden başarılı degiliz, Neden onlarda var bizde yok, Neden uluslararası derece alamıyoruz, Neden şöle Neden böyle..
Bu blogda uzun zamandır tartısıyoruz. Senelerdir Ne Degişti?
Yönetim kadrosunun TAMAMEN değişmesi ŞART!
En çok rahatsız oldugum sorulardan biri de şu;
"Bizim sporcularımız NEDEN basarısız?" sorusu.. Siz sporculara fırsat veriyormusunuz ki birşeyler yapmaya calıssınlar. Bizim ülkede ilk önce birseyler yapmak lazım ki fırsat verilsin. Cogu sart altında da bu mümkün degil. Bu spordan tamamiyle sogudum. Eski kırık dökük malzemelerle atmaktan bıktım. Bir arkadasımı baslatmıstım okculuga, malzemeleri eski diye 1 haftada bırakmıstı, baya kızmıstım. Düşünüyorum da en akıllımız oymuş..Senelerdir verdigim caba bosunaymıs yeni yeni anlıyorum..

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.