6 Mayıs 2008

Okçuluk Avrupa Şampiyonası' na Kilitlendik

- Sadece güzel ve olumlu şeyler düşünmek istiyorum.Başarılı olduğumuzu görmek istiyorum, herkes başarılı olmamızı istiyor. Türkiye olimpiyatlarda bizi seyretmek istiyor, sevinç göz yaşlarımızla kürsüde olmak istiyoruz. Haydi arkadaşlar sevindirin bizleri, güldürün Türkiye'yi.

-AVRUPA ŞAMPİYONASI SONUÇLARINI TAKİP EDİN ... >>>

- Yarışmadan Son Dakika :

-Zekiye Keskin Şatır'a nazar değmesin bayanlarda eleme turunu keçen tek sporcumuz ( SATIR Zekiye Keskin (TUR) *113 - VERBIC Darja (SLO)103 ) . İnşaallah al şu madalyayı Zekiye.

- Zekiye bir tur daha geçti, aman biraz daha dikkat ve sakinlik, olacak inşaallah.( SATIR Zekiye Keskin (TUR) *105 - MOUSIKOU Elena (CYP) 99 )

-Zekiye ilk sekize kaldı,haydi başarılar. ( BERZINA Zane (LAT)100 - SATIR Zekiye Keskin (TUR) 101* )

- Avrupa'nın en iyi 8 sporcusu arasına girmeyi başaran Zekiye, ilk dörde kalabilseydi madalya şansı çok yüksekti. Zekiye Avrupa 6.' sı olarak yarışmayı tamamladı. Sporcumuzu gayretlerinden ve mücadelesinden dolayı kutluyoruz. ( SATIR Zekiye Keskin (TUR)101 - SCHUHBerengere (FRA) *107 )

- Erkek sporcularımızdan sadece Serdar Şatır bir tur geçti. Bu sonuçla ferdilerde madalya sanşımız kalmadı.Takım atışarında madalya arayacağız, ayrıca kota atışlarında da olimpiyat vizesi için uğraş vereceğiz.

- Compound yay erkekler kategorisinde final atışlarını, uzun bir süredir formunu yakalamayan ünlü okçu SITAR Dejan (SLO) ile LUNDIN Morgan (SWE) yapacak.

- Bayan takımımız ilk turda güçlü Ukrayna'yı çok rahat geçmesine rağmen, aynı puanı Almanya karşısında atamayınca ikinci turda elendik.

- Erkek takımımız ilk turda Almanya'ya elendi. Bu karşılaşmayla Avrupa Okçuluk Şampiyonası' nı derece alamadan tamamladık.

*** - Benim bilgim ölçüsünde; bu günkü oklimpiyat kotası için yapılacak elemeler hakkında kısaca bilgi vereyim. Daha önce kota almış ülke sporcuları sıralamadan çıkartılıp olimpiyat kotası alamayan sporcular kendi aralarında mücadele edecek, hem erkeklerde hem bayanlarda en iyi üç sporcu olimpiyat vizesi alacak. - *** Program da şöyle : ( 4.gün, 15 mayısa bakın) ...>>> ***

-Kota yarışmasında
; ilk turda üç bayan sporcumuz da turu geçerek 32 sporcu arasına girmeyi başardı.


- İlk 16' ya yine sadece Zekiye Keskin Şatır kaldı. Allah kolaylık versin.

- Zekiye ilk 8 sporcu içine de girmeyi başardı.

- Zekiye ilk 4 sporcu arasında.Haydi az kaldı.

- Zekiye final atıyor,kota bizim artık.

- Zekiye Keskin Şatır Kota yarışmasının Şampiyonu. BAYANLARDA 2008 PEKİN OLİMPİYATINA KATILMA VİZESİNİ ZEKİYE KESKİN ŞATIR ALDI. Tebrikler,tebrikler,tebrikler.

-Zekiye Keskin Şatır kimdir ? ... >>>

1976 doğumlu olan sporcumuz, Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu olup halen öğretmenlik mesleğini devam ettirmektedir.Evli ve iki çocuk annesi olan Zekiye'nin eşi de Milli Okçu Serdar Şatır' dır. Halen iki sporcumuz da Türkiye okçuluk milli takımında yıllardır faal sporcu olarak yer almaktadırlar. İki sporcumuz da İstanbul Anafen Spor Kulübü adına yarışmalara iştirak etmektedirler.

Bir çok federasyon olimpiyat vizesi alan sporcularına -hatta dışarıdan getirip Türk vadandaşı yaptıkları sporcularına- 20-25 bin dolar teşvik primi veriyor, bizim federasyonumuz da mutlaka Zekiye' yi ödüllendirecektir, çünkü hakkı.

- Amaçlardan biride erkeklerinde takım olarak olimpiyat vizesi almasıydı, çok uğraşıldı ama kota yarışmasında erkek sporcularımız iki tur geçebildiler. Bu sonuçlardan sonra 2008 Pekin olimpiyat oyunlarına ERKEKLERDE BİR, BAYANLARDA BİR OKÇUYLA katılacağız.

- Bu sonuçlardan sonra ne söylenebilir; konuşulacak çok şey var ama inanın şu gösteriyor ki, biz Türk milleti olarak ne yaparsak kendimiz yaparız. Şöyle bir silkelenip, ferdi çıkarlarımızı bir kenara atabilsek bizim sırtımızı kimse yere vuramaz. Bakın iki tane kardeşimiz; tabi ki okçuluk federasyonu' nun çok desteği var ama inanın yüzde doksanı kendi çabalarıyla olimpiyat kotasını aldılar. Helal olsun Zekiye Keskin Şatır'a, çünkü bu sporcumuz iki çocuk annesi ve çalışıyor. Ayrıca, bir de geçen sene boş yere ceza aldı, takımda bir süre yarışamadı. Zaten geçen yıl Dünya Şampiyonası' nda Zekiye yarışsaydı, bayan takımımız olimpiyatlarda yarışma hakkını o zaman kazanmış olacaktı. Çalışmalarını bırakmadı ve yılmadı, azmetti olimpiyatlara gitme vizesini de aldı. Okçuluk federasyonu başkanı sayın Abdullah Topaloğlu takım olarak Olimpiyatlara katılmayı çok istiyordu vede çok uğraştı. Kore'den hoca geldi, kamplar sadece olimpiyat vizesini almak için düzenlendi, sporculara her konuda destek oldundu, her imkan sağlandı. Sonuçta iki sporcumuz olimpiyata katılacak, olsun bunada şükür bir çok branşta sporcularımız olimpiyat vizesi alamadı. Bence yüzde altmış başarı, inşaallah bir olimpiyat madalyası gelirse o zaman tamam derim. Herkese hayırlı olsun, daha yapılacak çok iş var, çalışmak lazım.Saygılar.

- OLİMPİYATA KATILMA HAKKINI KAZANAN ERKEK OKÇULAR VE ÜLKELERİ ... >>>
- OLİMPİYATA KATILMA HAKKINI KAZANAN BAYAN OKÇULAR VE ÜLKELERİ ... >>>

- Bu arada;Türk Okçuluğu adına sevindirici bir haber de aldık, Avrupa Şampiyonası esnasında yapılan oylamada; // Okçuluk Federasyonu Başkanvekili Kahraman Bagatır, Avrupa Okçuluk Birliği (EMAU) yönetim kurulu üyeliğine seçildi.
Fransa'nın Vittel kentinde gerçekleştirilen EMAU Kongresi'nde üyeliğe aday olan Kahraman Bagatır, 38 ülkeden 27'sinin desteğini alarak yönetime seçilmeyi başardı. ( Kaynak: Türkiye Okçuluk Fedrs.Sitesi) //

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu yarışma bir dönüm noktası bence,okçularımıza başarılar.

Adsız dedi ki...

Hadi ya! nasıl bir dönüm noktasıymış bu neye dayanarak bir dönüm noktası lafı ediliyo sanki bu yarışmaya çok iyi hazırlanılmışda olimpiyat kotası alınması %100'müş gibi fikir beyan ediliyo bizde isteriz Olimpiyatlara takım olarak gidilmesini ama mevcut durum hiçte umut verici değil ve bu yarışmanında dönüm noktası olacak bir tarafını göremiyoruz doğrusu. yinede belki moral olur diye başarılar diliyoruz yarışmacı arkadaşlara

Adsız dedi ki...

İsteyen alınsın, isteyen bayılsın hiç umrumda değil bu okçuluk profesyonelliğe geçilmediği
ve çoğunlukla öğrenci tabakasının yaptığı bir spor olarak kaldığı sürece bir yere gelinemez. Bu işin çıkar yolu profesyonelliktir. Federasyon artık bu işe ciddi yatırım ve kaynak ayıracak sponsorlar bulmak zorundadır. Fedekarlığı hep sporculardan beklemek doğru bir yaklaşım değil

Adsız dedi ki...

aynı fikirdeyim malzeme ihtiyaçlarını bile sporcular kendi ceplerinden karşılasınlar diye bakılıyo sonuçta sporcular bu işten ne kazanıyorlarki bu işe para harcasınlar ticaretin kuralıdır kazanmadığın işe yatırım yapmazsın sanki ülkede bu spora çok büyük rağbet varda malzeme fiyatları çok ucuzmuş gibi onuda sporcuların üzerine yıkmaya çalışıyorlar.

Adsız dedi ki...

Duyduğumuza göre Devlet okçuluğa ayırdığı bütçenin önemli bir kısmınıda bloke etmiş Federasyon bundan sonra nerden mali kaynak bulur bilinmez ama şu var Okçuluk şuanda her ne kadar pembe tablo çizilmeye çalışılsada iyiye gitmiyor. alınan sonuçlarda bunun göstergesi kimseye masal anlatmasınlar.

Adsız dedi ki...

İyi diyorsunuzda profesyonelliğe geçişte mali finansman sorununu nasıl aşmayı öneriyorsunuz? ülkede okçuluk Futbol kadar revaçta olan bir spor değil ne Kamu nede Özel sektörde amatör spora finasman sağlayan kaç müteşebbis varki daha sponsorluk yasası bile özel teşebbüs sahipleri için özendirici bile olmuyorken nasıl okçuluğu profesyonelliğe taşıyacaksınız? hayal kurmayalım bu iş bu ülkede Hobi uğraşı olarak kalır

Adsız dedi ki...

Koreli Teknik adam ülkemizde görev yapmaya başlayalı yaklaşık 5 ay gibi bir zaman geçti kendisinden bu kısa dönemde önemli bir başarı beklemiyoruz ama Türk Okçuluğu hakkındaki eksiklikler ve yapılması gerekenler konusunda neler düşünüyor ne gibi çalışmalar yapıyor bunları Federasyonun internet sitesinden okçuluk camiasıyla zaman zaman paylaşsa bilgilendirse bu işle uğraşan tüm sporcular ve spor adamları için eğitici olur düşüncesindeyim.

Adsız dedi ki...

Ferdi yarışlarda durum belli oldu artık takımda ne olur bilemeyiz ama çok umutluda değiliz bayanlarda Zekiye'yi tebrik ederiz ilk sekize kalma başarısını gösterdiği için

Adsız dedi ki...

Zekiye zorladı aldı kotayı tebrikler azmedince demekki oluyor.
gönül isterdiki bir de dereceyle bu başarıyı taçlandırabilseydi çok klas bu sonuç almış olacaktı ama olsun sırada olimpiyat var.

Adsız dedi ki...

turkiye de bu sporun yapilamaya calismasi gercekten cok guzel bir cok kisininde dedgi gibi okculuk sporuna destek verilmeli hem maddi hem manevi ayrica sporcularin mental olarak daha iyi hazirlanmalari gerekiyor.sonucta dunya sampiyonlari da sizler gibi insanlar ne eksiginiz varkiii.basarilarinizin cogalarak devam etmesini diliyorum.

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.