30 Eylül 2012

Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun 3. Olağan Genel Kurulu

Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun 3. Olağan Genel Kurulu sona ererken, mevcut başkan Abdullah Topaloğlu yeniden başkanlığa seçildi. 29/09/12
 Topaoğlu, yapılan seçimlerde kullanılan 174 oyun, 106'sını alarak 4 yıl süreyle yeniden başkanlığa getirildi. Diğer aday Celalettin Şanlı 67 oy alırken, 1 oy boş kullanıldı. Hazirun cetveline imza atan bir delege ise oy kullanmadı. Mevcut federasyon başkanı Abdullah Topaloğlu genel kurulda, seçim öncesi yaptığı konuşmada, ''25 Ekim 2008'de devraldığım görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım'' diye konuştu. Kendi döneminde yarışmalara katılımlarda rekorlar kırdıklarını belirten Topaloğlu, ''Antalya'da yapılacak yarışmaya 449 minik yavrumuz katılacak. Bu da yeni bir rekor olacak. Bize her konuda her türlü desteği veren Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener'e teşekkürü bir borç biliyorum. Bütçemizin önemli bir bölümünü kulüplere malzeme konusuna ayırdık. Basketboldan sonra en çok sponsorluk geliri elde eden federasyonuz. Samsung Electronics ile yapılan sözleşme devam etmektedir. Söz konusu sponsorlardan daha alınacak sponsorluk bedeli vardır. Bunlar peyder pey federasyona bütçesine aktarılacak'' diyerek sözlerini tamamladı.
Genel kurulda yönetim kurulu, disiplin kurulu ve denetleme kurulu şu isimlerden oluştu:
Yönetim Kurulu:
Hüsnü Kocaoğlu, Aydın Yolaç, Volkan Kaynaroğlu, Turhan Menteş, İhsan Gemalmaz, Hakan Çakıroğlu, Mahmut Karaaslan, Cumhur Yavaş, Sami Alan, Fatih Doğan
 Disiplin Kurulu:
Avukat Erman Cevahir, Avukat Tan Tahsin Zapata, Kadir Günay, Yalçın Ünsal, Ebru Ekşioğlu Kösoğlu Denetleme Kurulu: Ali Ar, Murat Kaya.

 Notlar-
Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener de genel kurula katıldı. Genel Müdür Baykan, genel kurulda başkan adayları, delegeler ve basın mensuplarıyla kısa görüşmeler yaptı. -Bu arada, Okçuluk Federasyonu yeni ana statüsü genel kurulda delegelerin oy çokluğuyla kabul edildi. -Genel kurulda yer alması gereken 194 delegeden, 175'i hazirun cetveline imza atarak çalışmalara katıldı. -Öte yandan, başkan adaylarından Celalettin Şanlı'ya oy kullanma hakkı bulunmamasına karşın genel kurulda oy kullandırıldı. Şanlı'nın oy kullandığı 1 nolu sandıkta bir oy rastgele seçilerek, oylamadan çıkartıldı.
Kaynak : A.A.
Muhabir: Ömer Hakan Kibar,Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin - ANKARA  (Anadolu Ajansı) )

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok ders alınması lazım demekki bu ülke buna müstehak.

Adsız dedi ki...

Yeni oluşum kulis çalışmalarında yetersiz kaldı. Eğer daha erken zaman da etkin bir kulis çalışması yapabilselerdi sonuç kesinlikle bu şekilde çıkmazdı. Umarız burdan her iki tarafta ders çıkarmıştır. Kazandım diye sevinme kaybettim diye de üzülme zaman içinde şartlar her zaman değişebilir. Alma mazlumun ahını sonra çıkar aheste aheste...

Adsız dedi ki...

Eski yönetim çeşme başını tutmuş olmanın verdiği avantajla yarı farkla seçimi kazandı. Diyeceksinizki hak ettilermi? hayır etmediler. Ama minareyi çalan kılıfını hazırlar misali seçime katılacak delegelerin çoğunu kendi yandaşlarının içinden seçtirerek kendilerini avantajlı konuma getirmeyi başardılar. Bakalım yeni dönemde nasıl bir yapısal değişikliğe gidecekler kendilerine oy vermeyen mualifleri dışlayacaklarmı? yoksa bize oy veren vermeyen herkese eşit mesafede mi duralım diyecekler? Bunun cevabını bekleyip göreceğiz.

Adsız dedi ki...

Seçimin bu şekilde sonuçlanması bizi çok şaşırtmadı körler sağırlar birbirini ağırlar hesabı delegelerin büyük kısmı zaten mevcut yönetimin yandaşlarından müteşekkil oluşturulmuştu zaten kaybetseler sürpriz sonuç diyecektik lakin şu sonuçtan sonra Federasyon yönetiminin artık hata yapma şansıda kalmamış görünüyor.

Adsız dedi ki...

Başkan konuşmasında kulüplere hertür malzeme ekipman desteğinde bulunduklarını söylemiş ama bu kulüp ve bölgelerin nereler olduğunu açıklamamış zahmet olacak ama bunlarıda bir açıklayında kamu oyu bilgilensin kimler federasyonun bu desteğinden faydalanmış bilelim.

Adsız dedi ki...

FACEBOOK TAKİPÇİLERİ DÖŞENMİŞ MALZEMELERİ KİMLER ALDIĞI BELLİ BU KADRO SPORCULARLA İLGİLENİRMİŞ YAHU BEN BU SPORU YAPTIĞIMDAN BERİ GÖREVDELER İLGİLENDİKLERİ KİŞİLER BELLİ YA SİZ KÖRSÜNÜZ YADA BİZ UZAYDA YAŞIYOZ SORUNLARI BİLENLER KAÇ YIL OLDU GELELİ Bİ NUMARA YOK VARSA YOKSA İZMİR KULUPLER YARIŞMASI MI OLDUDA GİDİLDİ İRAN MEKSİKA BİLE POTADA BİZ AYNI KİŞİLERLE NE YAPTIK MERAK ETMEYİN ANTALYA DAKİ SAHAYA CAMİ YAPMAYACAĞIZ AMA İÇKİDE İÇİLMEYECEK NAMAZ KILANLAR İÇİN Bİ ODA İSTEDİK NE HALE GETİRDİNİZ DURUMU RUSYA FEDERASYONUNA GÖRE YARIŞMA TAKVİMİ BELİRLEYEN ZİHNİYET CUMA NAMAZININ SAATİNE MOLA KOYAR DİMİ GÜLDÜRME BENİ KUZEN LARİ ESPRİSİ GELİYOR AMA MAKSATIMIZ ÇİRKEFLİK DEĞİL RUSYANIN EUROLARI KADAR SAYGI İSTİYOZ

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.