20 Haziran 2009

YAZ KUPASI, MİNİKLER-YILDIZLAR TÜRKİYE OKÇULUK YARIŞMASI, SAKARYA, 20-21 HAZİRAN 2009

Yarışma Videosu:

Link: Okçuluk Yarışması - Minikler





- 23 İlden toplam 291 sporcunun katıldığı Yaz Kupası (Minik-Yıldız) Okçuluk Yarışması, sona erdi sonuçlar için [»»] (Kaynak : Okç. Fedrs.)


- Özge Nur Ekmen Kocaeli' nden yarışmaya katıldı ; 1998 doğumlu okçumuz, süper minikler compound yay bayanlar kategorisinde 30 m.' den 211 puanla tek mesafe ve 416 puanla da iki mesafe toplam puan rekorlarını kırdı.Eleme tur atışları sonunda Türkiye Şampiyonu oldu. Özge Nur Ekmen (Kocaeli) -->>



















- Okçuluk yarışma alanına spor kıyafeti olan antrenörler ve sadece beyaz kıyafetli sporcuların alınması konusunda çok hassas davranan okçuluk federasyonu yetkilileri ve hakemleri, iki gün boyunca okçuluk yarışma sahasında dolaşan dövmeli bir sporcu yakınına hiç bir şey demeyerek, kendi ilkeleriyle tezat duruma düştüler.

- YARIŞMANIN DEĞERLİNDERMESİ VE YORUMU ... >>>


15 yorum:

Adsız dedi ki...

dövmesi olduğu için sahaya giremez diye bir kural mı var? ayrıca kendi çektiğiniz resme bakılırsa gayet spor bir kıyafet içerisinde.. sonuçta yarışmayacak olan bir kişinin beyaz giymesi gibi bir kural da yok diye biliyorum.. ama bu dövme konusundaki çağ dışı yaklaşımınızdan dolayı sizi kınıyorum.. ayrıca bu resmi yayınlarken resimdeki kişiden izin aldınızmı?

Adsız dedi ki...

Yarışma sahasına dikkatli baksaydınız tek sivilin o olmadığını görürdünüz.Sivil girmesi yasak deseniz anlayış gösterbilirim ama dövmeli olmasını özellikle belirtip aykırı birşeymiş gibi yazmanızı şiddetle kınıyorum. Ayrıca bu resmi izinsiz yayınladığınız için yarın avukatmla görüşüp gerekli yasal işlemi yapacağımdan şüpheniz olmasın.

Rıdvan Uzuntaş ; dedi ki...

Burada mesele kuralların net olarak uygulanmamasıdır.Konu resimdeki şahsın zevkleri değildir, resimdeki şahsın yüzü de gözükmediğinden, rencide olacak bir mesele de ortada yoktur. Resimde görüldüğü üzere burada, konulan kurallar kuralları koyanlar tarafından ihlal edilmiştir. Ayrıca herkesin zevki kendini bağlar, biz burada; okçuluk yarışma sahasında sporcuların hemen arkasında sadece antrenörlerin durabileceğinden ve antrenör kıyafet kurallarının net olarak uygulanmasından bahsediyoruz. İsteyen bana telefon da edebilir. 0 532 4114076

Adsız dedi ki...

Dövme konusu ne zamandır çağdaşlığın sembolü oldu? dövmeli olanlar çağdaş olmayanlar gericimi bu ülkede saçma sapan yorumlar yazmayın Okçuluk Federasyonunun bir kılık kıyafet yönetmeliği var önce oraya bir bakın sonra yorum yazın.

Adsız dedi ki...

Dövmeli bayan çok alıngan birisi galiba yazıda tenkit edilen konu kendi şahsıyla alakalı olmadığı halde mevzuyu üzerine almış hemen gereksiz polemik konusu bence boşuna avukata gidipte para harcamasın hiç birşey çıkmaz

Adsız dedi ki...

Dövme konusunda şunu söylemek lazım dövmenin çağdaş olmak veya olmamakla hiçbir alakası yok kişisel tercih meselesi saç uzatmak küpe takmak piercing kullanmak gibi ama bunlar bizim toplumumuzda marjinal ögeler olarak görüldüğü için toplum genelinde çok kabul gören konular değil ama dediğim gibi kişisel tercih meselesi ama resimdeki bayanda bu dövme olayını biraz abartmış kusura bakmasın.

Adsız dedi ki...

arkadaşlar işiniz gücünüz yokmu sizin Rıdvan Hoca ne diyor siz ne anlıyorsunuz. Mevzuyu alakasız yönlere çekmeseniz daha iyi olacak

Adsız dedi ki...

Sayın, Rıdvan hocam biliyorsunuz zevkler renkler tartışılmaz anladık siz dövmeli bayanlardan hoşlanmıyorsunuz ama bu bayan kendine yakıştırdıktan sonra kimseye laf düşmez sanırım.

Adsız dedi ki...

Tartışmaya bile değmeyecek bir mevzu normalde Federasyonun o bayanı sahaya sokmaması gerekirdi kıyafet yönetmeliği gereği ama neyi doğru yapıyorlarki bunu doğru yapsınlar.

Adsız dedi ki...

OOOOOoooo bir dövme mevzusu çıkmış ortaya başka tartışılacak konu yoktuda bumu gündeme oturdu hemen. Resimdeki konu olan bayanın kişisel zevkidir dövme yaptırıp dolaşması o kendisini bağlar camiayı bağlamaz lakin o tarz bir kılıklada o sahada dolaşılmaz hele yarışma devam ediyorken hem Federasyonun kılık kıyafet yönetmeliğide bu hususta kesindir yarışma sahası içerisinde siviller serbest dolaşamazlar bu sezon başında Antalya'da yapılan Türkiye Şampiyonasında Ankara Bölgesinden bir sporcunun yakınımı arkadaşımı ne sahaya girdi diye bir sürü tantana kopmuştu şahsı apar topar saha dışına çıkartmışlardı saha sorumlusu hakemler bu bayanı nasıl görmemişler hayret!

Mehmetcan Yegen dedi ki...

Rıdvan hoca kuralların ihlalinden bahsetmiş siz dövmeli bayanı sevmiyor diyorsunuz arkadasım sacmalamayın lütfen burası okçuluk içi tartısma platformu. Sayın hocam kuralların celiştigini gostermek istemiş yoksa bize ne isteyen istediği yerine dövme yaptırsın biz burada türk okçuluğu ile ilgileniyoruz.

Adsız dedi ki...

siz sahaya giren çıkanların kılık kıyafeti ile mi? Türk okçuluğu nu kurtarmaya çalışıyorsunuz yani.. bence sporcu yetiştirmeyi deneyin! daha faydalı olacaktır.. yarışmalara katıldığınız sporcu sayısını artırır ve sporcularınıza istediğiniz davranışları uygulatmayı başarırsanız belki o zaman okçuluk sahasındaki kılık kıyafeti de yönetebilirsiniz.. ama böyle 1-2 sporcuyla yarışmalara katılırsanız etrafı inceleyecek çok vaktiniz olur tabi...

Adsız dedi ki...

okçuluk sporunun amacı hedefi sarıdan vurmak değildir kendini geliştirebilme yeteneğidir konsantrasyon dikkat güç kuvveti dengeli kullanabilmektir bunu gerçekleştirenler başarılı olur bu sebeble ok atarken maksimum dikkat ve konsantrasyon hakim olabildiğimiz güç oranında sportif başarı gelir kurallar sporcuların yarışma esnasındaki durumlarını muhafaza etmek içindir kişisel ayrımcılık yapılacaksa yukardakilerden bahsetmek yanlış olur pazardaki satılan ok yay takımıyla bu spor yapılabilir hakem heyetinin rezilliği samsundaki yarışmayla zirveye ulaştı yarışma esnasında saha temizliği yapanlara müdahale etmedikleri gibi yarışmayı başlatmayıp sporcuların ıslıklarına maruz kaldıktan sonra utanmadan göreve devam etmeleri ciddiyetsizliğin had safhasıdır tabiki yarışma harcırahı yıpranma tazminatı daha iyi gelmektedir torpille yürüyen bir cemiyetin gerekliliği lazımdır mazallah sporda başarı falan gelir koltuklar sallanır
ar damarlarımımızın çatlamaması dileğiyle
mutlak olduğun kudretin nerde olduğunu bilirsin ey TÜRK genci

Adsız dedi ki...

(*siz sahaya giren çıkanların kılık kıyafeti ile mi? Türk okçuluğu nu kurtarmaya çalışıyorsunuz *)diyen şahsiyet sen kime laf atıyorsun önce onu bir netleştir. Yorumcularamı yoksa Bu konuda Eleştirisel Yazısından dolayı site sahibinimi hedef alıyorsun bilelim cevabınıda ona göre usulünce verelim.

Işılay Aydın dedi ki...

Bahsettiğiniz Dövmeli Bayan Benim,hangi karakterle,haberim olmadan fotoğrafımı çekip koyduğunuzu hala anlamış değilim.Ve bu olayı daha yeni öğrenmiş bulunmaktayım. yukarıda yazan bazı arkadaşlara katılıyorum!
-sahada yarışmacının arkasında duruyodum evet doğru ama veli olarak değil!!
-Dövme artık kalıplaşmış bi yaşam stili. Ve asla renkler we ZEVLER tartışılmaz ve kimseyi ilgilendirmez!!!
- Burda,böyle bi sitede konuşulması gereken son konu bu olmalıydı. onun yerine yarışmadaki başarıları ve sporcuları konuşsanız çok daha iyi olurdu!!
-Böyle bi tatsızlık çıkmış olsa bile,canımı sıkmış olsanız bile rica ediyorumki bu FOTOĞRAFLARI KALDIRIN!

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.