13 Haziran 2009

Erzurum' dan Okçuluk Dünya Rekoru Geldi


-Yıllardır Erzurum bölgesinde fahri okçuluk antrenörü olarak hizmet veren Hikmet Dumanoğlu, 2009 yılının başında sözleşmeli okçuluk antrenörü olarak Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü' nde resmi olarak görevine başlamıştır.
- Doğan Hancı ve Hikmet Dumanoğlu 2005 yılından beri birlikte çalışmış, bir çok zorluklara birlikte göğüs germişler.
- 2005 yılından bu yana Doğan Hancı bedensel engelliler okçuluk yarışmalarında; 13 birincilik, 2 ikincilik, 2007 yılında Trabzon' da yapılan Karadeniz oyunlarında birincilik elde etmiş, ayrıca okçuluk federasyonunun 2009 yılının ocak ayında Aksaray' da düzenlediği salon Türkiye okçuluk yarışmasında da ikinci olmuştur.
- 2005-2009 yılları arasında iki Dünya şampiyonası ve üç Avrupa şampiyonasına katılan Hancı, en son İngiltere' de yapılan bedensel engelliler uluslararası okçuluk şampiyonasında 70 m. de 347 puanla Dünya rekoru kırmıştır.
- Antrenör Hikmet Dumanoğlu '' bedensel engelliler okçulukta tüm mesafelerdeki rekorlar Doğan Hancıya aittir, bu rekorların yanına bir de Dünya rekoru ekleyen sporcum, ağustos ayında Çek Cumhuriyeti' nde yapılacak olan bedensel engelliler Dünya okçuluk şampiyonasına büyük bir moralle katılacaktır '' dedi.
BASINDAN :
Azmiyle Erzurum'u temsil etti!..

Bedensel Engelliler Okçuluk Milli Takımı'nın Erzurum' lu sporcusu Doğan Hancı, İngiltere'de yapılan Uluslararası Okçuluk Şampiyonası'nda Dünya rekoru kırdı.

Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanlığının 2009 yılı faaliyet programında yer alan Uluslararası Okçuluk Şampiyonası 05-11 Haziran 2009 tarihlerinde İngiltere 'de yapıldı. Bedensel Engelliler Okçuluk Milli Takımı sporcularından Doğan Hancı, makaralı yay kategorisinde 70 metrede 347 puan atarak Bedensel Engelliler'de Dünya rekorunun yeni sahibi oldu. Doğan Hancı'nın da bulunduğu Makaralı Yay Milli Takımı şampiyonada üçüncü olarak Türkiye'ye madalya ile döndüler.

Okçuluk Milli Takımı antrenörlerinden Hikmet Dumanoğlu, Doğan Hancı'nın kırdığı dünya rekoru ve kazanılan üçüncülüğün Erzurum ve ülkemiz için gurur verici olduğunu belirterek, "Ağustos ayında Çek Cumhuriyeti'nde yapılacak Bedensel Engelliler Okçuluk Dünya Şampiyonası öncesi bu başarı Doğan Hancı için büyük bir moral kaynağı oldu" diye konuştu.

- Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 18:25:36
- Kaynak : http://www.kenthaber.com/dogu-anadolu/erzurum/Haber/Genel/Normal/engelli-sporcu-rekor-kirdi/77b755d0-3fc6-4bec-8f24-94389ccc7541

Hiç yorum yok:

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.