2 Mart 2009

2009 Yılı Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası Başlıyor

Resim Kayank : Okç.Fedr.

Resim Kaynağı : Okç.Fedr.
Herkese başarılar; Dünya Salon Oçuluk Şampiyonası heyecanını birlikte yaşayalım inşaallah diyorum ve hemen konumuza başlıyorum.
- Bazı antrenör arkadaşlarımız bu yarışmaya katılarak yeni Türkiye rekorlarını da kırıyorlar. Uluslararası yarışmalara en çok katılan Sayın İzzet Avcı ve Sayın Cumhur Yavaş, yıllardan beri milli takımda görev alan değişmez ikili, kendilerini kutlarız.
- İnşaallah sporcularımızın da rekor haberlerini duyarız, hadi bakalım hayırlısı. Bir Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası daha başlıyooor !
- Vilademir hocamız federasyonun ilk listesinde kafilede vardı ama şimdiki listede yok, hiç bir açıklamada yok, hayırlısı bakalım, duyarız yakında.
- Sporcularımıza başarılar, bizimkiler hakkında değerlendirmemi yarışma sonunda yapacağım. Ama siz RESULTS bölümünden sonuçlara bakabilirsiniz.
- Malesef ferdi klasmanda derece alamadık, inşaallah takımlarda bir şeyler yaparız,... !
- Takımlarda da derece alamadık.
- Bu bize yakışmadı, Türkiye' ye yakışmadı.
- Daha öncede hep söyledim, ben bu işi biliyorum tam yetkiyi bana versinler inanın şu Dünya Şampiyonası' ndan en az üç madalya çıkartırdık. Herkesi yorum yapmaya öneri getirmeye davet ediyorum, bu işi bilenleri iş başına getirmeyi davet ediyorum. Çocuklarımızın emek ve zamanları boşa gitmesin.
-Türk milleti tarihte başarılı bir millettir, özellikle okçuluk alanında tek isimdir TÜRK , bu imajımızı tekrar kazanmalıyız.
- Bu yarışmanın en iyi sonucunu recurve genç erkek takımız eleme turlarınad 234- puanla Dünya rekoru kırarak elde etti ama sonraki turda elendiler. Kırdığımız bu rekoru sonraki eleme turlarında İtalya takımı da kırarak rekorumuza ortak oldular. Biz genç sporcularımızı kutluyoruz, inşaallah bu cocuklarımıza sahip çıkarız da ileride Dünya çapında madalya alırlar.
- Daha önce söylediklerimin aynısını tekrarlıyorum; düzenli ordularla mücadele etmek için daha ciddi ve organize olmuş bir ordu kurmanız gerek. Yönetimsiz, sistemsiz, çıkarcı ve egoist bir anlayışla başarı elde edemezsiniz. Türkiye' nin her ilinde, ilçesinde ve beldesinde okçuluk yapılırsa ancak başarı elde edersiniz, bir kaç bölgeyle ve bir kaç kişiye iltimas geçerek bir yere varılmaz. Tarafsız, milliyetçi ve bilimsel çalışmalarla ancak başarı gelir ama bunu yapacak ehil kadroların iş başına geçmesi gerekir. Bu kadroları da iş başına geçirecek olan bizleriz, unutmayalım ki toplumlar hakettikleri şekilde yönetilirler, yani her şey bizim elimizde. Biz yinede herşeye rağmen bu internet ortamında Ata sporumuz okçuluğu bir nebzede olsa tanıtmak anlatmak ve sizin düşüncelerinizi de insanlara duyurmak için burdayız. Allah izin verdiği süre de gerçek okçuluk sporunu anlatmaya ve yaymaya devam edeceğiz. Herkese sağlık ve başarı diliyorum.


Rzeszow 2009 World Indoor Archery World Championships (FITA)
NEWS - RESULTS - PHOTOS - SONG
***- Ankara - Elmadağ' da yapılan Salon Dünya Şampiyonası Hazırlık Kampı' na ait görüntüler.[»»]
( Kaynak : Okç. Fedr.) ........................................................................................................ Resim : FITA' dan

DÜNYA ŞAMPİYONASI KAFİLE LİSTESİ
MİLLİ TAKIM KAFİLESİ İSİM LİSTESİ

Kafile Başkanı : Hakan ÇAKIROĞLU
İdareci : Üstün TUNCER
Antrenörler :
Kim JEONG HO (Baş Antrenör) , Cumhur YAVAŞ, İzzet AVCI, İzzet TEKELİ, Gülüşen GÜLER BALCI, Alper AYTAÇOĞLU
Sporcular :
Mustafa Şahin KARAÇAM, Yusuf Göktuğ ERGİN, Bahadır AĞDERE, Çiğdem ÖKTEM, Begül LÖKLÜOĞLU, Selma KAYA, Mustafa Serkan TUNA, Ahmet Sadık YELKANAT, Sevinç UYSAL, Esra SÜLÜN, Melike ATICI, Melih ÖZBOSTANCI, Ali Rıza COŞKUN, Burak ÜŞENMEZ, Aybüke AKTUNA, Özge TÖZER, Cansın AZNEVİ, Sermet ÇINAR, Fatih BOZLAR, Demir ELMAAĞAÇLI, Yağız YILMAZ .

35 yorum:

Adsız dedi ki...

Yazık puanlar İzmir'de yapılan son Dünya Şampiyonasındanda düşük Federasyon şu sonuçla biz çalışıyoruz demesin nasıl çalıştıkları ortada.

Adsız dedi ki...

Toplam puanları gördünüzmü? arkadaşlar, bu nasıl Milli Takım bu sonucun sorumlularından hiçmi hesap sorulmaz.

Adsız dedi ki...

Bence sayın başkan hiç vakit kaybetmeden istifasını versin benim kabahatim değil bu sonuçlar deyipde sorumluluğu sporcularada atmaya kalkışmasın adama sorarlar siz sporculara ne verdinizde ne bekliyorsunuz diye.

Adsız dedi ki...

Valla çok yazık tüm kategorilerde sonuç vahim şu durumda derece alacak bir sporcu çıkarsa tamamen tesadüf olur.

Adsız dedi ki...

Bu iş Koreli Teknik adamlada olacak iş değil zamanında söylemiştik ne yapılması gerektiğini ama dinleyen çıkmadı kendileri bilir zaten amaçlarıda okçuluğa hizmet etmek değil.

Adsız dedi ki...

Tam düşündüğümüz gibi bir sonuç çıktı ortaya görünen köy kılavuz istemez diye boşuna söylememişler
bu idare ve antrenörlerle ve sporculara yaklaşım tarzlarıyla sonucun böyle hüsran olacağı belliydi ayıklasınlar şimdi pirincin taşını.

Adsız dedi ki...

İzmirde 2007'de yapılan Dünya Şampiyonasındada derece alamamıştık ama puanlar ve mücadele azmi bu kadar vasat değildi Olimpik Kategori Makaralı Kategori hepsi dökülmüş şimdi bu sonucun sorumluları kimler sporcularmı? idaremi? antrenörlermi? yoksa hepsimi?bakalım fatura kime kesilecek

Adsız dedi ki...

Yazık iş yapabilecek sporculara bile sahip çıkamayan bir federasyon
ne yetenekli sporcular vardı ama hepsi gördüki kimseden ilgi alaka ve destek yok koptular bu spordan kimisi eğitim kimisi iş güç derdinden bu federasyona bu sonuçlar müstehaktır diye düşünüyoruz.

Adsız dedi ki...

Sporculara sahip çıkmasını destek olmasını bilmezlerse daha böyle çok başları yerde gezerler. Ne oldu? Koreli Hocamı kurtaracaktı sizi siz önce kendi değerlerinize sahip çıkmasını öğrenin ondan sonra eksiğiniz varsa dışardan sadece danışman getirseniz yeterde artar bile.

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar çok acımasız eleştirmeyin lütfen,neler yapılması gerektiğini de yine yazabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

Valla bizim kimseye acıyacak durumumuz yok ne yapılmalı diye birçok defa yazdık bu sayfalara ama dikkate alan bir mufatap çıkıpta evet şu konuda haklısınız ama şu nedenlerden dolayı bu sonuçlar çıktı ortaya diyemiyor yazsınlar buraya neden böyle kötü sonuçlar alınıyor açıklasınlar bizde acımasız eleştirmeyelim biz çamur atalım izi kalsın mantığıyla eleştirmiyoruz kişi yada kurumları işini düzgün yapanı takdir ederiz ama haksız olanıda hak ettiği şekilde eleştiririz.

Adsız dedi ki...

Sonuçlar malesef çok üzücü neden kaybeden hep biz oluyoruz?

Adsız dedi ki...

Arkadaşın biri çok ağır eleştirmeyin demiş te ne yapalım bu sonuçlara alkışmı tutalım?

Adsız dedi ki...

Ne yapılması gerektiğini söyleyecek olsam Federasyon Başkanlığına aday olurdum bunuda bizmi söyleyelim şimdi.

Adsız dedi ki...

Ne hale düştük arkadaşlar yazık!çok yazık! sporcu arkadaşlara bir sözümüz yok onlar kendilerine sunulan kısıtlı imkanlar ölçüsünde bişeyler yapmaya çalışıyorlar ama olmuyor işte profesyonellik olmadığı sürecede sonuç bundan öteye geçmez bizden söylemesi.

Adsız dedi ki...

Bunların acınacak nesi varki çok acımasız eleştiriyorsunuz diye tenkit ediyorsunuz hemen takdirmi edecektik şu sonuçlarla

Adsız dedi ki...

Soruyorum arkadaşlar şimdi kabahat kimde şu sonuçların sorumluluğunu birilerinin üstlenmesi gerekmiyormu? faturayı kimlere kesmek lazım sizce Federasyon idarecilerinemi? Antrenörleremi? sporcularamı? sizce kabahatli kim?
Tam Anketlik bir soru ; Milli Takımın Başarısızlığının sorumlusu kim yada kimler?

Adsız dedi ki...

Bir Dünya Şampiyonası daha hüsranla ve hezimetle bitti. yazık!

Adsız dedi ki...

Federasyon yıllık ödeneğini boş işlere harcamasın sonuç ortada bu politikayla ne olimpiyat ne Dünya Şampiyonalarında derece alınabilir dışarıdan ithal Teknik adam ve Sporcu getirmeklede Türk okçuluğunun imajını düzeltemezsiniz
adam gibi bir sporcu geliştirme tesisiniz bile yok olaya profesyonel gözle bakmasınıda senelerdir öğrenemediniz hep çıkar çatışması içine girdiniz Milli Takımda Bölge Antrenörlerini başa getirdiniz bu şahıslarda hep kendi bölge sporcularını Takım'a sokmaya uğraştı bunlar sadece birer örnek daha bir sürü olay var ama bunlar hep hasır altı edildi kol kırılır yen içinde kalır hesabına ama artık o devir kapandı bundan sonra hesap sorma devri başlıyor.

Adsız dedi ki...

Geçmişinde başarılı idareci ve yöneticilik tecrübesi olmayan Okçuluk sporu ile iştigal etmemiş kişiler Federasyonda üst düzeyde görev alırlarsa bu sonuçlarla daha çok karşılaşırız.

Adsız dedi ki...

Federasyonun tepeden tırnağa komple değişmesi lazım bu kadroyla bu yönetim anlayışla sittin sene bir yere varılmaz.
Not: ( Eski Lugatta Sittin 60 seneye derler başka manaya çekilmesin bu arada)

Adsız dedi ki...

Ne ektilerse şimdi onu biçiyorlar herkes hak ettiğini alır.

Adsız dedi ki...

Ben hiç bir yorum yapmayacağım sadece bir soru soracağım bu federasyon ne zaman akıllanır?

Adsız dedi ki...

Federasyon aylık 5000$ ücret verip ithal hoca getireceğine o parayı Milli Takımdaki sporcularada versin bakalım sonuç nasıl olacak birde öyle denesinler görelim ak koyun kara koyun nasıl çıkıyor ortaya

Adsız dedi ki...

Yabancı Hoca getirmekte sorunu çözmüyormuş değilmi? size şunu söyleyeceğim kendi değerlerimizi kullanmasını bilmezsek sporcularımıza sahip çıkmazsak onların sorunlarını dinlemezsek çözüm üretmek yerine sorun üretirsek hiç bir başarıya uzanmamız mümkün olmayacaktır. Ben bu camiayı uzun zamandır takip ediyorum gördüğüm tek şey iki yüzlülük, ben merkezcilik, kıskançlık, çıkar ve menfaat çatışması, adam kayırmacılık, iltimas ve malesef sporcusundan idarecisine kadar birbirinden kopukluk beraberlik olmadığı için başarıda gelmiyor bu zihniyet değişmedikçe gelmeyecektirde.
Saygılarımla

Adsız dedi ki...

antreman yapmaya 20 km yol gidiyorum 20 de geliş 40 km malzeme için kdv ödemeyelim dedik yardım istedik genel müdürlük dikkate almadı yarışma yapılıyor görevli sayılalım dedik biz özel sektörüz öyle şey olmaz dedi yıllık izin kullandık dereceye giremedik bari yol parası verin dedik hımm bütçe dedi şampiyonaya yapacak gitsin dedik seçimde sen bize oymu verdin dedi oda yok bari hedef kağıdı ver dedik remkli printir çıktı mertlik bozuldu dedi ne yapalım beyaz yeşiller öne koyu yeşiller arkaya

Adsız dedi ki...

500 tane sporcu var zaten bu işi yapan hiç sormuyosunuz nasıl çalışıyosunuz diye ;bi kanun maddesi hazırlayın ulusal yarşmaya gidenler ücretli izinli sayılsın, kamuda çalışanlar iyi ya özel sektörde çalışanlar ne olacak bebekteki villada oturup ah balıkçı vah balıkçı diye şiir yazmak kolay oluyor değilmi.

Adsız dedi ki...

iki yarışma yapın 10 günde kamp süresi alın size dünya şampiyonu olacak gençler yarışmaya giden arkadaşlar moralinizi bozmayın sizler elinizden gelenin en iyisini yaptınız sözüm yurt dışı gezisini en iyi biçimde tamamlayanlara alışveriş yaparken bonuslarınızı iyi harcasaydınız malum kriz ortamı global ekonomiyi canlandırmamız lazım

Adsız dedi ki...

vergilerimiz nereye gidiyor beyler ulusal yarışmayı camekanlı odalardan sıcak kahveyle izlemek ne güzel oluyor değilmi sporculara bakın birde üstüste giyin soyun malzeme hazırla binbir meşakkatle gel yorgun argın ok at başarı senin olsun ben beymenden giyinenlere hediye ediyorum

Adsız dedi ki...

bende oy var dolar var koreden bi hoca istiyorum var mı?

Adsız dedi ki...

OKÇULUK SPORUNUN REFAHA KAVUŞMASI İÇİN BENCE DEVLETİMİZİN BU İŞE EL ATMASI LAZIM, YOKSA BU BAŞARISIZLIK SÜRÜP GİDECEK.MİLLETİN PARASINI KİMSENİN BOŞ YERE HARCAMAYA LÜKSÜ YOK BENCE.SAYGILAR.

Adsız dedi ki...

site sahibine teşekkür ederim yorumların olumlu katkı yapacağını ümit ediyorum bu saatten sonra birbirimizi yemek yerine aklı selim ile hareket etmeyi uygun görüyorum yoksa bukadar sıkıntıyla yarışmalara hazırlanan sporculara yazık olacak; kaç tane lisanslı okçu varki onlarıda bu spordan soğutursak ithal kumaştan elbisemi dikeceğiz iyi günler oklarınız hep sarıda olsun

Adsız dedi ki...

İdarecisi sporcusuyla neredeyse 30 kişilik kafileyle Dünya Şampiyonasına gidilsin 1 tane derece alınmadan gelinsin işmi bu şimdi eleştirince eleştirenler neden eleştirdi oluyor ya ne olacaktı aferinmi diyecektik Kendinize gelin baylar bayanlar ayıp oluyor Dünya Aleme...

Adsız dedi ki...

Federasyona bir tavsiyem olacak boşyere Koreli antrenörü tutmasınlar yazık adamın kariyerinide bozacaklar adı çıkacak 9'a sonra inmeyecek 8 'e

Adsız dedi ki...

Artık yönetimde yeni ve iddalı yüzler görmenin zamanı geldide geçiyor bile mevcut kadro ile bir yere varılamayacağı bu şampiyona ile iyice su yüzüne çıktı

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.