30 Nisan 2008

İlkbahar Okları Yarışması 26-27 Nisan 2008 Antalya


AÇIK HAVA SEZONU ANTALYA 100. YIL OKÇULUK TESİSLERİNDE AÇILDI

Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun 2008 yılı faaliyet programı içerisinde yer alan, Açık Hava İlkbahar Okları Yarışması (Büyük-Genç) 25 Nisan 2008 tarihinde Antalya 100. Yıl Okçuluk Tesislerinde yapılan Teknik Kurul Toplantısı ile başladı. 26 Nisan 2008 tarihinde yapılan ilk gün yarışmalarında Klasik (Recurve) – Makaralı (Compound) yay, Büyükler - Gençler, bay - bayan, kategorilerinde ferdi sıralama atışları yapıldı. 1990 ve daha küçük doğumlular Gençler kategorisinde yarıştılar. Yarışmada Büyükler 70 metre mesafeden 2x36 ok attı.. Gençler ise tek FITA (Erkekler 90–70–50–30 metre, bayanlar 70–60–50–30 metre) toplam 144 ok atıldı. Yarışma sonuçları için tıklayınız.
Yarışmaya Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı ve aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Uğur ERDENER ve Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Sayın Abdullah TOPALOĞLU da katılarak yarışmalara katılan bütün antrenör, sporcu ve hakemlere başarılar diledi.
Yarışmanın ikinci gününde sıralamada dereceye girenlerin madalya atışları ile
Takım yarışmaları yapıldı. Yapılan atışlar sonucu dereceye giren sporcular için ödül töreni düzenlenerek Açık Hava İlkbahar Okları Yarışması sona erdi.
- Orjinal Kaynak : Okçuluk Federasyonu Sitesinden Alınmıştır.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Cevdet'e bravo tebrikler! sezonun ilk açıkhava müsabakası olmasına rağmen oldukça iyi bir yarışma çıkartmış kafadan Avrupa Şampiyonasına götürülmesi gerekir diye düşünüyorum atan gitsin kardeşim çıkarttığı puan ortada fazla lafa gerek yok.

Adsız dedi ki...

Compound Yay kategorisinde sonuçlar beklenen seviyede değil henüz ama normal karşılamak lazım sporcuları motive edecek hiçbir iyi yönde bir yaklaşım yok zaten Avrupa Şampiyonasındada yarıştırılmayacaklar umalımda Antalya'da yapılacak uluslararası yarışmada bir şeyler yaparlarda bu branşa olan ilgisiz tavrı değiştirirler

Adsız dedi ki...

Başkaları ne düşünür beni ırgalamıyor ama Olimpiyatlara Kota alınması kolay olmayacak açıkçası bu gidişle 2008 Çİn Olimpiyatında sadece 1 sporcuyla temsil edileceğiz gibi görünüyor asıl konu bunun sorumluluğunu kim üstlenecek hesabını kim veya kimler verecek. bence en önemli sorulması gereken soru bu.

Adsız dedi ki...

661 puan çıkartmış Cevdet sezonun ilk müsabakası olmasına rağmen Milli Takımın şu anki ortalamasının üzerinde bir puan çıkartmış bu sonuçla kadro dışı bırakılıyorsa çok ayıp ediliyor.

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.