23 Mayıs 2007

18-20 Mayıs 2007 Gençlik Kupası Okçuluk Yarışması ve Okçuluktaki Son Gelişmeler

Yıllarca Türkiye Okçuluk Milli Takımlar Baş Antrenörlüğü Yapan Sayın Mario Coddispoti , Makaralı Yay Erkek Takımlarda Dereceye Giren Sporculara Kupalarını Verdi.

Okçuluk Milli Takımı'nın Başarılı Sporcusu Emre ÖZDEMİR ; '' makaralı yayla ok atmayı çok seviyorum '' diyor.





- 18-20 Mayıs 2007 tarihlerinde Antalya'da yapılan Yıldız-Genç-Büyük Gençlik Kupası Okçuluk Yarışması Makaralı Yay Kategorisi için bir dönüm noktasıydı.Makaralı yay büyük erkeklerde Emre Özdemir 90 m.'de 333 puan ve fıta toplamda 1375 puan atarak iki Türkiye rekoru kırarken,Mustafa Şahin Karaçam'da 1370 ,arkasından Dinçer Ekiz 1347 puan attılar ve ilk on sporcu 1300 puanın üzerindeydiler.Bu puanların Uluslararası Altınok Yarışması'na (Dünya Kupası 3.'ncü ayağı) taşınması halinde güzel başarıların olacağına inanıyorum. Makaralı yay erkeklerin puanlarının yükselmesinde makaralı yay erkekler milli takım antrenörü Ayhan UZUNTAŞ'ın etkisi büyük; çünkü sporcuların üzerinden beklenti baskısını ortadan kaldırıp, sporcularını rahatlatmayı başardı.

- Olimpik yay büyükler kategorisinde yarışan sporcularımız 1300 puanı geçemediler.Ama çok planlı bir kamp süreci geçirirlerse puanların epey yükseleceğinden eminim ; zira altınok yarışmasıyla birlikte mutlaka yükselişe geçmeleri gerekiyor yoksa olimpiyatlara katılmak çok zorlaşacak gibi görünüyor.

- Olimpik yay büyükler kategorisinde sporcularımızın elde ettiği fıta toplam puanlarının bay ve bayanlarda ortalama 1340 puan olması gerekiyor,çünkü dünya standardı bu hale geldi.Ne yaparsak yüksek puan atarız ? Detaylara kısaca değinirsek;milli takımlarımızın kamplardaki çalışma sistemini değiştirmemiz gerekiyor daha doğrusu , bize özgü ve bilimsel bir çalışma sistemi kurmamız gerekiyor. Milli takım antrenörlerinin başarıyı istemeleri gerekiyor ki, bu başarma ve kazanma isteği sporculara yansısın.Sporculara yüklenmelerin çok iyi ayarlanması,kampta sporcunun ok atmaya doymaması en yüksek puanlarını yarışmaya taşıyabilmesi gerekiyor,sporcunun doğru zamanda ve doğru şekilde motive edilmesi,kazanma hırsının yarışmada zirveye çıkartılması,en önemliside sporcunun ruh halinin incelenip yarışmalarda sporcuya en uygun şekilde davranılması.Bunların olabilmesi için de;her şeyin kriterini objektif değerlendirip uygulayabilecek, başarıyı her ortamada getirebilecek tam profesyonel antrenörlerin yetiştirilmesine ihtiyaç var.

- Altınok yarışmasında tüm sporcularımızın başarılı olmasını temenni ediyorum.



Hiç yorum yok:

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.