20 Eylül 2013

Genç Okçular İslam Dostluk Oyunları'nda Yarışacak

Endonezya'da yapılacak "3. İslam Dostuk Oyunları"na okçuluk branşında ilk defa mücadele edecek Türkiye'yi genç milli okçular Burcu Bayezid ve Ali Osman Yangöz temsil edecek.
Türkiye Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cumhur Yavaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 Eylül-2 Ekim tarihlerinde Endonezya'da yapılacak 3. İslam Dostluk Oyunları'na Türkiye'nin de katılacağını söyledi.
Yavaş, Türkiye'nin oyunlara okçuluk branşında ilk kez katılacağını ifade ederek,şöyle konuştu:
"İslam oyunları ile bu yıl Türkiye'de Antalya Belek'te yapılacak olan büyükler dünya şampiyonasının tarihleri aşağı yukarı çakıştı. Tabii bizim milli takımlarımızda Antalya Belek'teki dünya şampiyonasında yarışacaklar. Ancak İslam Oyunlarına da sporcu gönderiyoruz. Genç kadrolarımızdan, 2013 yılının en başarılı ve performans olarak en iyi sporcuları olan Burcu Bayezid ve Ali Osman Yangöz'ü buraya götürmeyi uygun gördük."
Yavaş, iki sporcunun söz konusu organizasyonda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğini dile getirerek, okçuluk kategorisindeki yarışların 23-26 Eylül tarihlerinde yapılacağını kaydetti.
- "Oyunlardan umutluyum"
Genç milli sporcu Ali Osman Yangöz de 5 yıldır okçuluk sporu ile uğraştığını ifade ederek, geçen sene Türkiye şampiyonu olduğunu, bu yıl da milli takımla Avrupa Kupası Şampiyonluğunu kazandığını söyledi.
İslam Dostluk Oyunları kadrosuna seçilmiş olmaktan mutluluk duyduğunu anlatan Yangöz, "Oyunlardan umutluyum. Çünkü, Türkiye'nin bu sporda diğer ülkelere göre iyi olduğunu düşünüyorum. Türkiye'den seçilmiş bir insan olarak derece alacağıma inanıyorum" dedi.
Yangöz, okçuluğun göründüğünden çok daha zor bir spor olduğuna dikkati çekerek, hafta da 6 gün ve günde 4 saat antrenman yaparak oyunlara hazırlandığını kaydetti.
- "Başarılı olacağımızı düşünüyorum" -
Genç milli sporcu Burcu Bayezid de 4 yıl önce başladığı okçuluk sporunda, bugüne kadar Türkiye şampiyonlukları ile çeşitli dereceler aldığını söyledi.
İlk defa yurt dışında bir yarışmaya çıkacağını ifade eden Bayezid, "Umarım güzel geçer. Başarılı olacağımızı düşünüyorum. Yarışmada biraz heyecanlı, biraz da dostluk ortamı olacak. İleride olimpiyatlara kadar gitmek istiyorum" diye konuştu. (Kaynak : AA)


Hiç yorum yok:

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.