17 Haziran 2013

Word Cup Okçuluk Dünya Kupası 2. Ayağı Sona Erdi

Uluslararası Okçuluk Federasyonu (FITA) tarafından düzenlenen Okçuluk Dünya Kupası 2. ayak yarışları, olimpik yayda erkek ve bayan bireysel müsabakaları ile sona erdi.
TÜM RESİMLER YAKINDA... 
Konyaaltı Sahili'nde yapılan organizasyonda, olimpik yay kategorisinde erkek ve bayan bireysel eleme atışları yapıldı. Olimpik yay erkekler bireysel maçlarında geçen yılın Olimpiyat şampiyonu Güney Koreli Jin Hyek Oh, Meksikalı rakibi Juan Rene Serrano'yu 7-1 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Günün diğer müsabakasında ise İtalyan Mauro Nespoli'yi 6-2 yenen Çinli Jianping Zhang, bronz madalya kazanmayı hak etti.

Olimpik yay bayanlar bireysel mücadelelerde ise Çinli sporcu Yuanyuan Cui, Güney Koreli rakibi Ok Hee Yun'u 7-1 mağlup etmeyi başardı ve altın madalyanın sahibi oldu. Londra olimpiyatlarında üst üste iki kez şampiyon olan Güney Koreli Bo Bae Ki, yine aynı ülkenin sporcusu Hyun Jung Joo'yu 6-4 yenerek, bronz madalya kazandı.

Geçen hafta Antalya 100. Yıl Okçuluk Tesisleri'nde ilk gün sıralama atışlarıyla başlayan Okçuluk Dünya Kupası 2. ayak yarışları, olimpik yay ve makaralı yay erkek ve bayanlar kategorisinde, takım ve bireysel müsabakalar yapıldı. Yarışlarda ABD, Irak, Avusturya, Ukrayna, Rusya, Almanya, Güney Kore, Hindistan başta olmak üzere 50 ülkeden 350 sporcunun mücadele etti.

Okçuluk Dünya Kupası 3. ayak yarışları ise Kolombiya'nın Medellin şehrinde oynanacak. - Ankara
---------
Antalya 100.Yıl Tesisleri'nde Uluslararası Okçuluk Federasyonu (FITA) tarafından düzenlenen ve 47 ülkeden 350 sporcunun katıldığı "World Cup Okçuluk Dünya Kupası" ikinci ayak yarışmaları Beach Park'ta final atışları ile son buldu.

17 Haziran 2013 12:49-  

Cehennem Dan Brown Kitap Okuma Lambası Hediye Kargo Bedava.
Son Dakika! Faiz Oranları Düştü! Kredini Almak İçin Başvur!
Antalya 100.Yıl Tesisleri'nde Uluslararası Okçuluk Federasyonu (FITA) tarafından düzenlenen ve 47 ülkeden 350 sporcunun katıldığı "World Cup Okçuluk Dünya Kupası" ikinci ayak yarışmaları Beach Park'ta final atışları ile son buldu.

World Cup Okçuluk Dünya Kupası ikinci ayak yarışmalarına Türkiye, İspanya, Güney Kore, Ukrayna, başta olmak üzere 47 ülkeden 50 en iyi okçu sporcu katıldı. Şampiyonanın sunuculuğunu George Tekmichow yaparken, 10-16 Haziran tarihleri arasında düzenlenen şampiyonda, klasik ve makaralı olan 2 kategoride bireysel ve takım müsabakaları yapıldı. Şampiyonanın ödül törenine Okçuluk Federasyon Başkanı Abdullah Topaloğlu,World Archery Vice President Mario Scarzella, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, katıldı.

İl Temsilcisi Behiç Löklüoğlu yaptığı konuşmada, Türkiye'nin adını en iyi şekilde duyurmak için kusursuz organizasyon yaptıklarını belirtirken, Okçuluk Federasyon Başkanı Abdullah Topaloğlu ise, "Okçuluk Federasyonu, 2006'dan bu yana 27'incisini düzenlediği Altıok Turnuvası Word Cup Event kimliği kazandı. Ülkemiz, bu şampiyonayla 20-25 Haziran'da düzenlenecek olan Akdeniz Oyunları öncesi adını duyurdu. Bu yapılan şampiyonayla da okçu sporcularımızın ok atışlarında ne kadar başarılı olduğunu gördük" dedi.

Olimpik yay erkekler bireysel maçlarında geçen yılın Olimpiyat Şampiyonu Güney Koreli Jin Hyek, olimpik yay kadınlar bireysel mücadelelerde ise Çinli sporcu Yuanyuan Cui, altın madalyanın sahibi oldu.

Olimpik yay erkek bireysel maçlarında Çinli Jianping Zhang, olimpik yay kadınlar bireysel Güney Koreli Bo Bae Ki, bronz madalya kazanmayı hak etti.

Okçuluk Dünya Kupası 3. ayak Finali ise Kolombiya'nın Medellin şehrinde, 4.ayağı Polanya, Tüm yarışların finalleri de Paris'te oynanacak.
- Antalya

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Türkiye Orgamizasyon Federasyonunun düzenlemiş olduğu yarışmadan alnımızın akıyla ayrıldık. facebokta fotoğraflarını gördüğümüz kadarıyla mutlu ve mesuttuk. okçularımızı tebrik ederim.onlar gerçekten atıyorlar bide atanlar varki benim gibi ya imza peşinde yada burda atanlar ben misal sayfa yorumsuz kalmasın diye yazdım dikkate almayın sonra ahkam kesmeye kalkarsınız kendiniz düzelttiniz topluma sıra gelir mazallah

Adsız dedi ki...

yorum süper... Türkiye Orgamizasyon Federasyonu. :))))))

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.