18 Mayıs 2012

Talimhane Gurubu Spor Filmleri Festivalindeydi

- Geleneksel okçuların biraraya gelip kurdukları Talimhane Gurubu üyeleri Spor Filmleri Festivali' nde büyük ilgi gördü. ( WEB : http://www.talimhane.org/ )
Basından :


Adnan Mehel ( http://www.talimhane.org/ )
  • NECMEDDİN OKYAY GELENEKLİ OKÇULUK FESTİVALİ
    YARIŞMA YAPILACAK ALAN: ÜSKÜDAR VALİDEBAĞ KORUSU
    YARIŞMA TARİHİ: 09.06.2012
    YARIŞMANIN BAŞLANGIÇ SAATİ: 10.00
    YARIŞMA TÜRLERİ:

    ...
    1-HEDEF OKÇULUĞU - 3D HEDEFLER.
    (Osmanlı Tarzı Hedef Okçuluğu: Yumurtaya, keleğe, kabağa, kalkana atış. Mesafe 7-25 metre ) Her hedefe 3 ok atılacak. İlk okta isabet kaydedene 3 puan, 2. Okta isabete 2 puan, son okta isabete ise 1 puan yazılacaktır. Bu kısımdaki bütün hedefler aynı şekilde puanlamaya tabidir ve bu guruptaki hedeflerden elde edilecek toplam puana göre bu kısmın derecelendirilmesi yapılacaktır.

    2- PUTA KOŞUSU
    100 metre sabit Putaya yarışmacı durumuna göre 5 veya 7 ok atışı ile koşu yapılacaktır. Oklar bir seferde atılacak, en fazla isabet kaydeden birinci olacak, eşitlik halinde eşitlerden birisi galip gelene kadar yarışma devam edecektir. (Lütfen yarışmacı arkadaşlarımız bir önceki kategoride ok kırılması ihtimalini de göz önüne alarak yanlarında yeteri kadar ok bulundursunlar. Yarışmaların izleyici açısından sıkıcı olmaması için kısa zamanda bitirmeyi amaçladığımızdan yeter sayıda oku olmayan ne kadar oku varsa o kadarını atabilecektir. Yarışmacı kardeşlerimiz arkadaşlarından ok alabilir. Bu nedenle kardeşlerimiz yanlarında emanet ok üzerine yapıştırmak üzere mini etiketler bulundurursa faydalı olacaktır.)

    3- MENZİL KOŞUSU.
    Menzil koşusunda de gene yarışmacı durumuna göre 5 veya 7 ok atışı yapılacaktır. En uzak mesafeye ok düşürebilen menzil koşusunun birincisi ilan edilecektir.
    Lütfen arkadaşlarımız oklarının üzerine isimlerini yazdıkları etiketler yapıştırmayı ihmal etmesinler. Atışlar bir defada yapılacağından yanlarında yeteri miktarda ok bulundurmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyoruz.

    Bütün kategorilerde oklar ahşap, yaylar geleneksel olacaktır. Yaylar sentetik veya organik olabildiği gibi Türk, Kore, Japon, Macar, Başkurt, Kırım-Tatar, Long-bow vs türlerde olabilir. Metal, karbon veya alaşımlı ok ve yay kullanımına müsaade edilmeyecektir. Yarışmalar ve ertesi günkü ödül törenlerine katılım ( 9-10 Haziran ) geleneksel kıyafetler içersinde olacaktır.
    Yarışmaya katılım için herhangi bir formalite veya kısıtlama yoktur. Yayını, okunu, yüreğini alıp gelen yarışmaya katılabilir. Ancak yatılı misafir sayımız sınırlı olduğun dan gruplara belirli bir yatılı kontenjan ayrılacak, kimleri yatılı kabul edebileceğimiz buradan ilan edilecektir. ( kontenjan artırımı için çalışmalarımız devam etmektedir) İçimiz rahat olmayarak yazmak zorunda kaldığımız bu ayrıntıdan dolayı kardeşlerimizden özür diliyor anlayışınıza sığınıyoruz.
    Yarışma günü öğle yemeği yarışma alanında verilecektir
    Not: Ana hatları ile yarışma kuralları bunlardır. Şayet bir değişiklik olursa değişiklik etkinlik sayfamızdan ilan edilecektir. Yarışmacı kardeşlerimize şimdiden hoş geldiniz der, başarılar dileriz. Saygılarımızla.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Paylaşımlarınızı önemli konular altında yapmışsınız.Teşekkür ederiz. Beton bariyer olarak paylaşımlarınızın devamını dileriz.

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.