26 Ocak 2012

Gençler-Büyükler Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası (İzmir) 21-22 Ocak 2012

21-22 Ocak 2012 tarihlerinde İZMİR’de yapılan Gençler-Büyükler Salon Türkiye Şampiyonasına 290 Sporcu ve 29 il’in katılımları ile yapılmıştır.
05-09 Şubat 2012 tarihleri arasında ABD’nin Las Vegas şehrinde yapılacak olan Salon Dünya Şampiyonası' na katılacak okçuluk milli takım sporcuları :


Klasik yay milli takımında bayanlarda Natalia Nasaridze, Begül Löklüoğlu ve Aybüke Aktuna, erkeklerde ise Sermet Çınar, Fatih Bozlar ve Yusuf Çorba yer alıyor. Makaralı yay milli takımında ise Özgürcan Alıç, Aykut Akdağ ve Hüseyin Aykan Kurucan bulunuyor.
BASINDAN :

- Bizim 'Robin Hood'lar
- Okçuların hedefi dünya şampiyonluğu
- Klasik Yay Okçuluk Milli Takımı kampta
- Klasik Yay Okçuluk Milli Takımı
- Son DigerSporlar Haberleri

(Resim Kaynak: Okç.Fedrs.Web)- Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, FITA' nın gönderdiği başarı rozetlerini sporculara takarken.
BASINA VERİLMEYEN VE DE VERİLEMEYEN, KORKARAK İÇİMİZE SİNDİRDİĞİMİZ GERÇEKLERİMİZ :


  • Ali DAVARCI; Türkiye Şampiyonu Oldu. Dünya 3. sü ve Açık havada 700- puanı geçen tek sporcumuz, FITA (Dünya Okçuluk Federasyonu) tarafından ödüllendirildi ama milli takıma alınmadı.Yarışma sonunda ağlayan sporcumuzu arkadaşları yatıştırdı.

  • Dinçer EKİZ; Kayseri' de Türkiye Şampiyonu oldu, burada 3.oldu. Dünya rekoru egalesi olan sporcumuz milli takıma alınmadı.

  • Cevdet DEMİRAL; Kayseride 3. oldu. Bu yarışmada ve geçen yarışmada toplam puanda hep ilk ikide bitirdi, milli takıma alınmadı.

  • Amacımız olimpiyat kotası almak ise Amerika Lasvegas' ta salon yarışmasına katılmanın anlamı nedir? SALONLARDA kota veriliyor da bizim haberimiz mi olmadı ? Ayrıca yarışmaya kaç tane idareci ve antrenör katılacağı da merak konusu.

  • Yukarıdaki haberde ; ''Okçuluk Erkek Milli Takımı'nın tamamını, bayan takımının ise üçte ikisini oluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcularının attığı her ok, hedefi tam 12'den vuruyor.'' diye yazıyor. Evet doğru klasik yay milli takımının tamamı neredeyse İzmir' den, İzmir' in dışında herhangi bir bölgeden sporcunun milli takıma girmesi zor görünüyor. Teknik direktör dahil olmak üzere iki İzmir'li federasyon üyesi, klasik yay genç milli takım antrenörü de İzmir'li, klasik yay büyük milli takım antrenörü yıllarca İzmir adına yarışmış milli sporcu. Aynı şahsın milli takım teknik direktörlüğü ve yine aynı şahsın federasyon üyesi olması zaten etik değil, bir de aynı şehirden olması durumu var...

  • ÜZÜLÜYORUM, LÜTFEN GENÇLERİMİZİ ÜZMEYELİM. ÇOCUKLARIMIZ ÇAYIRDA KENDİLİĞİNDEN YETİŞMİYOR, ÇOK ZOR ŞARTLAR ALTINDA ÇALIŞIYORLAR, HAKEDENE HAKETTİĞİNİ VERELİM, ADİL OLALIM. TÜRK OKÇULUĞUNU BAŞARIYA ULAŞTIRALIM.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Hocam çok doğru tesbitlerin var ama kulak asan kim? İzmir'deki müsabakada gördük tüm federasyon üyeleri lobi yapmak için oradaydı kimbilir kimlere tutamayacakları ne vaatlerde bulundular. Ama güneşi balçıkla sıvayamayacaklar bu sefer mızrak çuvaldan çıktı halen daha bu yönetime arka çıkanlar varsa Allah! onlarıda bildiği yapsın.

Adsız dedi ki...

Gençlik ve Spor Bakanına sesleniyoruz bu federasyonu ivedi olarak mercek altına alın. Yarın çok geç olacak.

Adsız dedi ki...

Hakikaten bu sporculara büyük ayıp yapılmış yazık siz şimdi gelin bu sporculardan bir daha başarı bekleyin ne için kimin için? çok yazık! Çoooooooook!!!!!!!!!!!

Adsız dedi ki...

Federasyon yönetimi tüm kadrosuyla istifa etmelidir.

Adsız dedi ki...

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/19808504.asp

Adsız dedi ki...

amatörlerin dertleri bu işinizden izin alabilirseniz okulunuzdan dersinizden vazgeçebilirseniz spor yapmaya fırsat vardır çalışan biri olmak da kolay değildir başarlı olmak yeterli değildir kendinizi yurt dışında denemek için adamınızın da olması lazım. pırlantaya yüzde 1 kdv öderken yurt dışından bir yay getirmek için yüzde 18 den fazla kdv ödersiniz sonra yaptığınız sporun atalarımızın diye övünürsünüz salonumuzu cebimizden aldığımız ısıtıcılarla ısıtırken hedef kağıdı için cebimize el atıp kağıdın arkasının bantlaya bantlaya ok atarsız ki eurolar dışarı gitmesin ödediğimiz kdv için indirim yapın diye mail atarsınız size dönmeye gerek dahi görmezler sorunlarda bitmez spor yapmak için sporcuda kalmaz kalanlarda köreltilir yitip giderler

Adsız dedi ki...

Son kozlarını oynuyorlar kota için pek bir şansları olduğuda söylenemez artık işleri Nasreddin Hoca misali ya tutarsa? sizce?

Adsız dedi ki...

Çok enteresan olaylar dönüyor bu federasyonda Kayseri'de salon Türkiye şampiyonası yapıldı peşinden Amerika'da Dünya şampiyonası çıktı gidileceği bile belirsizdi birden gitmeye karar verildi ama Milli Takım kadrosu neye göre belirlendi belli değil? Makaralı Yay Gençlerde sporcu götürülüyorken Büyüklerde Takım çıkmıyor bahanesiyle bir tek sporcu dahi götürülmüyor biz okçuluğu bireysel spor diye biliyorduk ne zaman takım sporu oluvermiş hayret!

Adsız dedi ki...

SAYIN FEDERASYON YETKİLİLERİ SİZİ ELEŞTİRENLER ÇAMUR AT İZİ KALSIN DİYE ELEŞTİRMİYORLAR YAPTIĞINIZ YANLIŞLARDAN DÖNÜN ADİL VE SAYGILI OLUN HER KESİMDEN OKÇULUĞA GÖNÜL VERMİŞ İNSANLARA EŞİT MESAFEDE DURUN DİYE ELEŞTİRİYORLAR AMA SİZLER İNATLA ANLAMAMAKTA DİRETİYORSUNUZ.

Adsız dedi ki...

sporcuların kimler olduğu belli olduda kafiledeki idareci ve antrenörlerin kimler olduğu devlet sırrı gibi açıklanmıyor. Nasıl olsa onlarında kimler olduğu çıkacak önünde sonunda ortaya. Turistik seyahatemi gidildi yoksa milli takımın derece iddaasımı varda senelerdir uzak diye çeşitli bahanelerle gidilmeyen Las Vegas'a şimdi gidilmesi gerekti çok yakında bekleyip göreceğiz. Bakalım kafilede ki sürpriz isimler kimler çıkacak.

Adsız dedi ki...

Las Vegasa gidip kumar oynamak var iken kimin umurunda Türk okçuluğu. Ben ne diyorum ya adamların Türk olduğu bile şüpheli...Sizin bir hesabınız var ise Allah'ında bir hesabı var. O hesap görücülerin en hayırlısıdır.Yaptığınız bu haksızlıklar size geri dönecek ve saltanatınız bir gün bitecektir ey her hakkı kendisinde görenler.

Adsız dedi ki...

Federasyon yönetimi tün okçuluk camiasına Las Vegas'ta alınan sonuç için hesap vermelidir. genel sonuç itibarı ile çok sayıda sporcu olmaması ve katılımın diğer salon şampiyonalarına kıyasla ciddi düzeyde düşük olduğu bir Dünya ŞAmpiyonasında Milli Takımın aldığı sonucun ciddi olarak sorgulanması gerekmektedir. Milli Takım teknik Direktörünün bizim zaten burdan bir beklentimiz yoktu sporculara tecrübe olsun diye gittik demesi kadar garabet bit açıklama yapması olacak iş değildir.

Adsız dedi ki...

Kimler idareci antrenör olarak gitmiş biliyoruz talep olursa açıklarız. ama sizlerde tahmin edebilirsiniz.

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.