17 Ağustos 2011

TÜRK OKÇULUĞUNUN BAŞARILI OLMASI İÇİN NELER YAPILMALI



Türk okçuluğu FITA başkanı çıkartmıştır. Bu enerjiye sahip bir camia ne yazık ki olimpiyat madalyasına ulaşamamıştır. Camianın enerji ve çalışması FITA başkanı çıkarabiliyorsa olimpiyat şampiyonuda yetiştirebilir. O halde çalışma metodumuzu değiştirmemiz gerekiyor demektir. Bunu da yapacak olan idari kesimdir, yani okçuluk federasyonu yönetimidir. 30 yıldır aynı isimler tarafından yönetilen Türk okçuluğu malesef çok başarılı olamamıştır. Zaman zaman devşirme ve ferdi yeteneğe sahip sporcularla uluslararası alanda madalyalar alınsada kalıcı bir istikrar yakalanamamıştır. Daha çok uluslararası okçuluk yarışma organizasyonlarında başarılı olup bu konuda kendinden övgüyle bahsettirmiştir.
Türk okçuluğunun kalıcı başarılar yakalayabilmesi ve kalıcı başarılar için neler yapılmalı ?
Bu konuyu tartışmaya açmak okçuluk sporuna mutlaka fayda getirecektir. Mail yada yorumlarınızla konuya öneri getirebilirsiniz. Buradan çıkacak sonuçları maddeler halinde Okçuluk Federasyonu Başkanlığına iletmeyi düşünüyoruz ki, uygulanması halinde Türk okçuluğunun başarısı için faydalı olabileceği ümidindeyiz. Saygılar.
Mail : okculuk@hotmail.com
-Gönderileriniz aynı gün burada yayınlanacaktır.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

kim 3000 euro verip bu sporu yapcak ya delimiyiz ne adam gibi bbir spor yokmu parasız pulsuz nasıl olsa devşirme varmış onlar yapıyorlar

Adsız dedi ki...

1-Ülke olarak spora ve sporcuya değer vermiyoruz.
2-Ucuz başarının peşinde koşuyoruz.
3-Spor yönetiminden sorumlu insanlar sorumlu oldukları spor branşına hizmet etmekten ziyade bulundukları makamı kullanarak bir yerlere gelme peşinde koşuyorlar.
4-Basın ve Medya işin içinde para ve reklam geliri olmadığı için amatör sporlara ilgisiz
5-Spor akademisyenlerimiz ezberci pratik bilgi ve tecrübeleri yetersiz
6-Uğraştığı sporun tüm inceliklerini bilen antrenörlerimiz yok
7-Spor yapmaya çalışan her yaş grubunun yaptığı spordan beklentisi farklı
8-Profesyonel sporculuk anlayışına sahip bir ülke olamadığımız için elde ettiğimiz başarılarda geçici kısa bir dönem çıkış yaşanıyorsa bu tamamen sporcunun ferdi gayretleri ile gerçekleşiyor okul ve iş hayatı işin içine girince sporculukta bitiyor.
daha sayabileceğim çok faktör var başarıyı gölgeleyen düzeltilmesi gereken ama malesef ülkemiz şartlarında bu sorunların daha uzun yıllar süreceğinide görmek zorundayız bir ülkenin spordaki başarısı o ülkenin gelişmişlik düzeyiylede doğru orantılı işliyor istisnalar kaideyi bozmamak kaydıyla kıtlık içinde yaşayan afrikadan en iyi atletlerin çıkması gibi...

Adsız dedi ki...

MİLLİ TAKIMIMDA GÖREV YAPACAK ANTRENÖRLERİN SEÇİLMESİ VE KRİTERLERİ
-Milli takımın başına klasik yay ve makaralı yay olmak üzere 2 antrenör getirilmeli. -Bu antrenörler sadece okçuluk antrenörü olmalı ve kesinlikle başka hiçbir meslek grubunda çalışmamalı. -Tecrübeli olmaları,hiçbir ilin antrenörü olmamaları,idarecisi veya kulüp takımlarıyla bağlantısı olmamalı. -Tamamen Okçuluk Federasyonunun bünyesindeçalışmalı. -Milli takımlara sporcu veren antrenörlerin,kendi sporcularıyla beraber milli takım kamplarına ve yarışmalarına katılmaları şartı konularak,antrenörlerin daha verimli ve istekli çalışması sağlanmış olup,rekabet ortamı oluşturularak uluslar arası arenada başarının getirilmesi hedeflenmelidir.

MİLLİ TAKIMA SPORCU SEÇME KRİTERLERİ
-Her yıl bütün antrenörlerin ve teknik kurulun bir araya gelerek milli takım kriterlerini belirleyecekleri bir toplantı yapılmalıdır.
-Bu toplantıda bütün fikirler alınmalı ve çoğunluğun kabul edeceği kriterler objektif şekilde uygulanmalıdır.
-Belirlenen kriterleri geçen sporcular ve bu kriterlere yaklaşan,gelecek vaad eden sporcular kamplara çağrılarak,günümüz şartlarına uygun antreman programı dahilinde çalıştırılıp müsabakalara hazırlanmalıdır.

Adsız dedi ki...

yav ne yazıyonuz mesnevi gibi bunların yaptıklarının tersini yapoın başarılı olursunuz ham idik piştik elhamdülillah

Adsız dedi ki...

İzmir Bölğesini Okçuluk Federasyonu yapalım sizde bizde kurtulalım. Ne!!! Cevhermiş orası Genç Milli ve A milli Takım ANTRENÖRLERİ ve Sporcuları İzmirli sporculardan oluşuyor Milli Takım Teknikdirektör'ü, Yönetim Kurulu Üyesi, Teknik Kurul Üyesi,Eğitim Kurulu üyesi, İzmir İl Temsilcisi, İzmir Büyük şehir Belediye ve diğer Klp antrenörlüğü,Sunucu, Bunların hepsi orda ki çok değerli arkadaşımız kardeşimizde var. Asbaşkan,da orda siz neyi tartışıyorsunuz ki neyi kurtarıyorsunuz sizin kurtarıcınız gözünüzün içine bakıyor okçularda iyi göz olur denir ya siz göremiyorsunuz ki CUMHUR iyetimizi

Adsız dedi ki...

Hocam yarışmaları beraberce seyrettik.
Teknikdirektör ve 20 yıldır özel olarak Natonun Antrenörlüğünü yapan sevğili hocamız Natonun bu performansıyla ne diye yarışmaya itti benden olsunda ne olursa olsun mantıgıylamı acaba ne amaçla olursa olsun Nato gibi Türk Okçulugunun en büyük efsanesini bu hallere düşürmemeliydiler . Nato sadece vladimerin ögrencisi değil Türk okçulugunun medarı iftarıdır. İstanbuldaki haliyle hatırlanmasına müsade etmeye kimsenin hakkı yok. Nato bir an önce 1 numara olarak kalmak için daha genç kardeşlerimize yer vermeli Teknikdirektör ve Antrenörleri de daha fazla Natoyu yıpratmamalıdırlar.

Rıdvan Uzuntaş ; dedi ki...

Nato konusunu yazan arkadaşa katılıyorum, ayrıca burada ok atan sporcularımız bana sanki mecbur edilmişler gibi geldi.Ne mantık zaten anlmamadım,sporcularımızı Dünya' nın en iyilerinin karşısına çok kısa bir hazırlıkla çıkarmak. İleride tabiki sırası gelince bizde bu finalde hakkımızla yarışırız ve kürsüyede çıkarız.Ama bu zihniyetle değil herhalde.Sporcularımızın hepsini ben içtenlikle tekrar kutluyorum,ellerinden geleni yaptılar.

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.