15 Şubat 2009

DÜNYA OKÇULUK ŞAMPİYONALARINDA FERDİ DERECE ALAN TÜRK MİLLİ OKÇULARI

- Salon Dünya Şampiyonası' na hazırlandığımız bu günlerde, daha önceki yıllarda bizden kimler madalya almış ve şimdi ne yapıyorlar ?
DÜNYA OKÇULUK ŞAMPİYONALARINDA ŞİMDİYE KADAR ELDE EDİLMİŞ TÜM FERDİ DERECELER :


- Natalia NASARİDZE :1995 (Brimingham-Almanya) Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası. Büyük Bayanlar Recurve Yay : Dünya 3.' sü . 1997 (İstanbul-Türkiye) Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası. Büyük Bayanlar Recurve Yay : Dünya 3.' sü .

-Zehra ÖKTEM :1991 (Krakow-Polonya) Dünya Açık Hava Okçuluk Şampiyonası. Büyük Bayanlar Recurve Yay : Dünya 3.' sü .

- Özdemir AKBAL : 2001 (Florence-İtalya) Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası. Büyük Erkekler Recurve Yay : Dünya 3.' sü .

- Demir ELMAAĞAÇLI : 2008 (Antalya-Türkiye ) Dünya Gençler Açıkhava Okçuluk Şampiyonası. Genç Erkekler Compound Yay : Dünya 2.' si.

ŞİMDİ NE YAPIYORLAR :

Natalia Nasarideze : Okçuluğu bıraktı, Haccettepe üniversitesinde çalışıyor.

Özdemir Akbal : Okçuluğu bıraktı.

Zehra Öktem : Emekli öğretmen, Antalya' da sporcu yetiştiriyor. Okçuluk sporu yapıyor ama yaşı büyük diye milli takıma alınmıyor.

Demir Elmaağaçlı : Öğrenci, halen okçuluğa devam ediyor.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

95'ten 2008'e topu topu 4 derece, 13 senede büyük başarı canımmmmmmm.
Sayın antrenörlerimizi ve yönetimi kutlamak lazım sayelerinde çok büyük başarılar elde edilmiş sıraladığınız ilk 3 sporcudan 1'i ithal 2'si yerli 23 yıl Türkiyede başkanlık yapmış şu andada Dünyanın başkanlığını yapmakta olan (spor adamımızın;?)döneminde faal olan sporcular bunlar Federasyon sporcularına çok güzel sahip çıkmış ya! bu zaman zarfında sadece 4 Dünya Şampiyonasında 4 derece alabilmişler bu başarı sayesindede Uluslararası isim yapmışlar ve F.İ.T.A'ya oy çokluğu ile başkan oluvermişler gari. Tebrikler diyoruz bravo! böyle devam ediniz. Sizede ancak böylesi yakışır.

Adsız dedi ki...

Sadece burda belirttiğiniz isimlermi bıraktı bu sporu bunlar gibi daha nice başarılı olabilecek sporcular ilgisizlikten imkansızlıklardan ve kendilerine yapılan ikiyüzlü yaklaşımlardan dolayı en verimli olabilecekleri dönemde koptu gitti bu camiadan Federasyon utansın sporcularına sahip çıkmadığı çıkamadığı için bütün sorumluluk federasyon yönetimi ile idarecilerinindir. Başka hiçbir bahaneye sarılmasınlar kendilerini temize çıkartmak için debelendikçe daha da çok batacaklardır.

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.