12 Şubat 2009

2009 Yılı Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası


- Tüm samimiyetimle, yarışmaya katılan okçuluk milli takımına başarılar diliyorum, ama bu iş böyle olmaz ! Daha önce söylemiştim bir yıl yorum yapmayacağım federasyon hakkında diye, yorum yok sabır var. Herkese başarılar !
- Dünya' da Salon yarışmaları çok zorlu geçer, compound yay dalında Amerika, Avusturalya ve Avrupa ülkeleri çok ileri seviyedeler. Recurve yay dalında eskeza Avrupa çok başarılı çünkü soğuk iklim nedeniyle salon çalışmaları daha yoğun geçiyor. Ayrıca aşırı sayıda yarışmalara iştirak edebiliyorlar. Üstüne üstlük her ülkenin oturmuş okçuluk sistemleri var.
- Biz işte bu ortamda yetişmiş sporcularla yarışacağız. İzmir' deki Salon Dünya Şampiyonası' nda sadece recurve yay genç bayan takımımız 2. olmuştu. Şimdiki puanlarımızı Dünya ortalamasıyla kıyaslarsak çok daha fazla çalışmaya ve çabalamaya ihtiyacımız var. Kore' li hocamızında bir sınavı olacak bu yarışma, sporcularımızla bir yıldan beri birlikte çalışan sayın Kim Young Ho ülkemiz adına inşaallah başarılı olur. Tekrar başarılar diliyorum.

DUNYA SAMPYONASI KAFILE LISTESI - 2009 - ... >>>

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Bol şans dilemekten başka yapılacak bir şey yok Türkiye'de okçuluk şansa yapılan bir spor dalı
senelerdir amaçsız motivasyonsuz sporcuların önemsenmediği bu spora senelerini vermiş insanların arka sıralara itildiği seslerinin duyulmadığı aranmadığı vefasızlığın dizboyunu geçtiği bir camia malesef bu nedenlede işleri şansa kalmış artık.

Adsız dedi ki...

Tüm sporcu arkadaşlara başarılar. idareci ve antrenörlere iyi dilek temennisinde bulunmayacağız çünki hakedecek bir çalışma yaptıklarına inanmıyoruz.

Adsız dedi ki...

Türkiye'de okçuluk adına güzel sonuçlar duymak adına tüm sporcu arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.