16 Kasım 2008

Sezonun İlk Salon Okçuluk Yarışması


22-23 Kasım 2007 tarihlerinde Isparta' da yapılacak Türkiye salon okçuluk yarışması bazı sporcularımız açısısından önemli. Kim bu sporcularımız ? Başta Esra Sülün; Esra açık hava Dünya şampiyonasında makaralı yay kategorisinde 1366 gibi çok güzel bir puan attı ve attığı bu puanla ilerisi için ümit verdi. Salon yarışmalarınd da güzel puanlar atacak ama biz bu kızımızı açık hava yarışmaları için hazırlarsak hem gençlerde hem büyüklerde Dünya çapında başarılar elde edebiliriz. Hatta meşhur Dünya Kupası Finalinde bile Esrayı görmek mümkün olabilir. Arkasından Demir Elmaağaçlı, yine makaralı yay kategorisindeki sporcumuz, Dünya gençler ikincisi oldu ama toplam puanda çok verimli olamadı. Ancak Demir eleme turlarında gerçekten demir gibi sinirleriyle tüm rakiplerini eritiyor.Bu sporcumuzu da iyi çalıştırabilirsek, ilerisi için çok önemli kazancımız olacak. Malesef isim olarak başka direk belirtebileceğim çok başarılı sporcumuz yok ama genç arkadaşlarımın çoğunda olan başarı potansiyelini düzenli bir çalışmayla ortaya çıkartmak hiç de zor değil. Çocuklarımızdaki başarıyı somut hale getirmek için inandığımızı onlara göstermek kafi zannedersem.

- Bu yarışmada atılan puanlar tam bir kriter olarak alınmasada yinede bir belirleyici faktör olacaktır kanaatindeyim. İkinci ve üçüncü salon yarışmalarında atılan puanlar daha yüksek olabilir. Bu arada, yapılan kamplarda malzeme ve moral takviyesi olursa umuyorum ki mart ayında Polonya'da yapılacak olan Salon Dünya Şampiyonası' nda daha başarılı bir Türk okçuluğu görebiliriz.

- Ayrıca; '' Youth World Championships Ogden (USA) - 11-19 July 2009 '' yarışması var. Eğer bu yarışmaya katılacaksak planımızı yapıp ona göre hareket etmeliyiz.



- Isparta Yarışmasına Katılan Bölgeler ve Sporcu Sayıları ... >>>
Kaynak : Okçuluk fedrs.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu iki sporcumuza ve tüm okçularımıza başarılar dilerim vede kutlarım.Çünkü Türkiyede spor yapmak zor,okçuluk sporunu yapmak daha da zor, aynı zamanda internet köşelerinde pineklemekten çok daha verimli uğraş içindeler.

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.