2 Nisan 2008

World Cup Stage 1, Santo Domingo (DOM), 1-5 April 2008


- Ülkemizden recurve yay erkek ve bayan okçuluk milli takımlarımızın katıldığı Meteksan Okçuluk Dünya Kupası 1.'nci ayağı, Santo Domingo'da başladı.
- Sporcularımıza başarılar diliyoruz.
- Eleme tur atışlarında recurve yay kategorisinde en iyi derecemizi 14. olan Zekiye Keskin Şatır elde etti. İnşaallah takım eleme tur atışları sonunda madalya alırız.



- 2008 Dünya Kupası 1. Ayağı bugün yapılan takım yarışmaları ile devam ediyor. İlk tur yarışmalarında Olimpik Erkek Takımımız Fransa'ya 213 - 206, Olimpik Bayan Takımımız da Almanya'ya 214 - 195 geçildi. ( Haberin Orjinal Kaynağı : Türkiye Okçuluk Federasyonu- http://www.turkisharchery.org/ )



- YARIŞMANIN AYRINTILI SONUÇLARI VE DEĞERLENDİRMESİ ... >>>

44 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu yarışmaya Compound Kategorisinde yarışmacı götürülmemesi hata olmuş toplam da ve eleme turlarında kesin Recurve Kategorisinden daha iyi sonuç alınırdı federasyonun neden Compound Kategorisine bu kadar olumsuz yaklaşımı var anlamak mümkün değil recurve Kategorisine verilenin 10/1 kadar ilgi Compound Kategorisine gösterilmiş olsaydı şimdiye kadar çoktan uluslararası yarışlarda derece alınırdı. sporcuları soğutmaktan başka bir amaca hizmet etmiyor bu yaklaşım tarzı Yazık...

Adsız dedi ki...

Olimpikler gene sıfır çekmiş bu gidişle olimpiyat kotasını rüyalarında görürler artık. nede olsa turistik gezi yapmaya alışkınlar Dominik Cumhuriyeti güzelmiydi bari?

Adsız dedi ki...

Koreli Teknik adam ne yapsın elinde işe yarar malzeme yokki atsa atamıyo satsa satamıyooooo....

Adsız dedi ki...

Ya senelerdir bakıyomda temcit pilavı gibi hep aynı tipler Milli Takımda (istisnalar kaideyi bozmaz)
bu memlekette hiçmi kabiliyetli adam yetişmez yada yetişirde ellerinden tutanmı olmaz anlamadım gitti sıralamaya bakıyoz üç aşağı beş yukarı hep aynı tas aynı hamam
bence biz sporcu yetiştirmesinide sporcuya sahip çıkmasınıda beceremiyoz kendimize güvenmediğimiz içinde hep ithal devşirmelerden medet umuyoz...

Adsız dedi ki...

Dominik Cumhuriyeti güzel bir ada devleti güzel plajları var Bermuda şeytan üçgeninede yakın sakın bizimkiler de kuyuya düşmesinler mazallah bir daha çıkamazlarda kalırlar kuyunun dibinde.

Adsız dedi ki...

Ya arkadaşlar neyi tartışıyorsunuzki sanki yazdıklarınız çok kaale alınıyoda.... mesela yani

Adsız dedi ki...

Adamın biri seneler önce resmi olarak ok atmayı bırakıp aradan 10 küsür sene geçtikten sonra tekrar müsabakalara katılıp dereceye girip Milli Takım kadrosunada girebiliyorsa bu memleketten adam çıkmaz arkadaş demekki on küsür senedir Türkiye'de okçuluk yerinde saymış vah vah vah.......

Rıdvan Uzuntaş ; dedi ki...

Arkadaşlar hepiniz haklısınız, orada ok atan arkadaşlarımız da buradan seçilerek gittiler ve ellerinden geleni yapıyorlar ama ancak bu kadar olur bu şartlarda.Yıllardır okçuluk ta sistem otursun diye yazıyorum ve son zamanlarda olumlu bir şeyler yapılmaya çalışılıyor ancak yetersiz.Sizin de dediğniz gibi Kore'li Hoca tek başına bir şey yapamaz.Ancak bu Hoca'nın burada olması bizim için çok büyük bir şans ve fırsat.Federasyon ve bölgeler olarak,Türkiye olarak OKÇULUĞUMUZU bilimsel bir platforma oturtmamız ve kendini kontrol eden bir sistem kurmamız gerekiyor.Vede Allah'ın izniyle birlik olduktan sonra yapamayacağımız iş yoktur bizim.Bizim atalarımız öğretti okçuluğu Dünya'ya biz sahip çıkamazsak ayıp bize.Herkes kendi ne yapabilirse yapacak az çok demeyecek,sonra birlik olacağız.Ben başladım kendimce bir şeyler yapmaya,sizlerde bana yardım edin daha doğrusu birbirimize dayanalım,bir elin nesi var iki elin sesi var misali bir güç olalım.İnanıyorum ki; sporun temelini,ilmin temelini,medeniyet ve uygarlığın temelini atmış olan bir milletin çocukları olarak biz her şeyi başarırız.

Adsız dedi ki...

Takımda'da dökülmüşler çok yazık demekki iyi hazırlanılmamış çalışılmamış bir yorumcunun dediği gibi Turistik seyahata gidilmiş kendi paralarıyla gitseler neyse diyeceğim ama 70 milyonun cebinden çıkan vergilerle gidiyorlar Milli ve Manevi duygular ( 0 ) Sıfır bunlarda.

Adsız dedi ki...

Federasyon yetkililerine bir önerim olacak boşa masraf yapılıp madara olunmaktansa derece alınma ihtimali olmayan müsabakalara gidilmesin buraya harcanacak ödenekle Yurtiçinde daha fazla müsabaka düzenlenip sporcuların teknik gelişimi için kaynak oluşturulsa daha hayırlı iş yapılmış olur, diye düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

Yorumcu arkadaşa bende katılıyorum bir yığın yarışmaya gidiliyor hava alınıp geliniyor, ilk 8'e kalınsa gene başarı sayacam ama o bile yok
Olimpiyata gidilirsede sonuç fiyasko olacaktır %100 eminim çünki bizim kadar bu işi amatör yaklaşımla yapan başka ülke yok

Adsız dedi ki...

herkes olaya olumsuz tarafından bakmış ama şunuda göz ardı etmemek lazım Türkiye şartlarında bundan daha iyi bir sonuç beklemek hayalperestlik olurdu sporcu arkadaşların limitleri bu kadarmış umarım ilerki müsabakalarda bundan çok daha iyi sonuçlar alırlar.

Adsız dedi ki...

Sonuçları gördükten sonra gerçekten çok üzüldüm Türkiye olarak bunu hak ettiğimizi inanmıyorum ama maalesef sonuç ortada

Adsız dedi ki...

Yönetim istifa, yönetim istifa, rezil ettiniz bizi yazıklar olsun.

Adsız dedi ki...

Profesyonelliğe geçilmediği sürece rüyanızda görürsünüz siz Dünya & Olimpiyat derecesini bir çok başarılı sporcu bu işte profesyonelliğe geçilmediği için en başarılı dönemlerinde bıraktılar
sonra içlerinden bazıları ara ara boy gösteriyorlar ama nafile futbol neden bu kadar tutuluyor; çünki işin içinde para var. profesyonellik varda ondan

Adsız dedi ki...

Geçen GSGM ödül yönetmeliğini inceledim ödül oranları öyle bir aşağıya çekilmişki okçuluk ve diğer amatör spor branş dalları profesyonellik olmadan yapılacak sporlar değil hobi olarak yaparım diyorsanız o başka o niyette olan birininde milli takım ve derece almak gibi bir amaç ve niyetide olmaz.

Adsız dedi ki...

Compound'u götürmüyorlar madem bu sonuçtan sonra Recurve'leride götürmezler herhalde böyle iddaasız bir yarışmada bile derece alamayan bir branşı ben olsam götürmem

Adsız dedi ki...

Neden götürmesinler canım onların amacı başarı kazanıp kürsüye çıkmak değilki senede 1 derece alsalar o onlara yeter onun gazıyla reklam yapıp günü kurtarırlar.

Adsız dedi ki...

arkadaş profesyonellikten bahsetmişsinde okçulukta dahil kaç amatör branşta kazancı olan sporcu varki Ulusal müsabakalarda bile değeri olmayan teneke veriyorlar madalya diye hurdacıya versen almaz şöyle 1.'ciye 3000 YTL. 2.'ciye 2000 YTL. 3.'cüye 1000 YTL. maddi özendirici ödül verilsinde milletin bir amacı olsun kuru kuru yarışmanın hiç bir anlamı yok.

Adsız dedi ki...

Gün kurtarma devri eskidendi birader bundan sonra başarılı sonuçlar alamasınlarda bakalım sponsor ve Devlet finansmanı bulabilecekler mi ? cümleten görürüz artık özerkte oldular

Adsız dedi ki...

Yorumları okuduktan sonra vay be! dedim :) Ne kadar dolmuşuz böyle.. Burası da olmasa içini dökemeyecekti kimse herhalde..
Kendi yorumuma gelince;
Compound un götürülmemesi saçma bence de ama eminim böyle bir eksiklik düzeltilecektir..
Bir de arkadaslar yönetimi bilemem ama sporcu arkadaslarımız için dedikleriniz ayıp bence.. Ne yani o insanlar gercekten gezmeye mi gidiyor ta oraya.. Sonra "milli duyguları yok bunların" falan.. Bunlar gercekten söylenmemesi gereken şeyler.. Bir kere onlar orada bizi temsil ediyor, üzerlerinde türk bayrağı taşıyorlar.. Spordan önce onlar bizim vatandasımız ve böyle yorumları sizler tarafından haketmiyorlar..
Hem burada sporculara laf edenler o kadar biliyorlarsa girsinler önümüzdeki acık hava yarısmalarında dereceye.. Takıma girip dunya capında derece alsınlar bakalım.. Bu şartlar altında ne yapabiliyorlarmış..
Sürü psikolojisi var resmen.. Herkes başkalarında hata buluyor.. Acaba o yorumları yazanlar kendi görevlerini tam olarak yerine getiriyorlarmı?

Adsız dedi ki...

hesapta bir hata var +,- % 10 Değil +,- % 1 olmalı düzeltirseniz iyi olur

Adsız dedi ki...

Valla ödüllü yarışma olsa çok iyi olur yani gönülden destekliyoruzzz.....

Adsız dedi ki...

Doğru söylemişsin gün kurtarma devri geçti eskiden tüm yarışmacılara harcırah verirlerdi şimdilerde ilk 8 'e girenlere veriyorlar yakında onuda kaldırırlarsa bakalım yarıştıracak sporcu bulabileceklermi? artık hali vakti yerinde zengin katı, yatı parası pulu bol olan sporcular arıyoruz diye ilan verirler bulabilirlerse tabiki

Adsız dedi ki...

Buraya yazanlar sığırmıkı sürü psikolojisi olsun insanlar düşüncelerini serbestçe ifade etmekte özgürdür. nedemek öyle yazmak ayıpmış sen yorumcuları eleştireceğine konuyla alakalı yorumunu yaz herkesin yorumu kendine sana mı soracak millet nasıl yazacağını yorumlayacağını beğenmediysen okumazsın zorla gözüne sokan yok.

Adsız dedi ki...

Mister hamdy sen kimin sözcüsüsün kimin namına yazıyorsun kimse yapacağı yorumları sana soracak değil burası yorum platformu beğenirsin beğenmezsin katılırsın katılmazsın o senin sorunun millet burada eşekmiki sürü psikolojisi lafları ediyorsun. sen kendini burdaki yorumculardan dahamı medeni yada görgülü sanıyorsun bir kere senin yaptığın büyük ayıp insanların düşüncelerine ve yorumlarına saygılı olmasını öğrende yazını ona göre yaz.

Adsız dedi ki...

işe bak ya eleman konuyla ilgili yorum yapacağına milleti koyun yerine koymuş sürü psikolojisi lafları ediyo sen okçuluk camiasını ne kadar yakından takip ediyorsunki yapılan yorumları eleştiriyorsun takımda akraban yada arkadaşın var diyemi bozuldun.
bu sayfa yorumcular biribirini eleştirsin diye konmamış herhalde buraya sen şu sonuçlardan memnunsan sporcular çok iyi sonuç elde etmişler milli ve manevi duygularımızı kabartmışlar diyorsan sana söylenecek sözü diğer yorumculara bırakıyorum.

Adsız dedi ki...

"sen okçuluk camiasını ne kadar yakından takip ediyorsunki yapılan yorumları eleştiriyorsun"
diyen arkadas;

Bende sporcuyum, yarısmalara da geliorm.. Kiminizden cok kiminizden az bilgim var okculukla ilgili.. Ama ney nasıl işliyor biliyorum bu sporda..
Ayrıca yanlıs anlasıldı sanırım.. Sürü psikolojisi derken kimseye hakaret etmek istemedim.
Herkes hatayı birbirine atıyor.. Hatanın sizde olabilecegini hiç düşünmediniz mi?
Sizce yurt dışında başararısız olmamızın sebebi kötü sporcularımız oldugu için mi?

Ayrıca milli takımda akrabam fln yok .. Bu ülkenin bir sporcusuyum.. Bu onları savunmam için yeterli..Türk okçulugunda buldugunuz hatalar yüzünden birilerine saldırmaya yer arıyorsunuz..Saldırmanız gereken kişiler sporcular değil..Bunu anlatmaya calısıyorum..

Adsız dedi ki...

Hamdy arkadaş burada kimsenin kimseye saldırmak için zemin aradığı falan yok alınma ama sende bir algılama problemi var sen olaya fazla duygusal yaklaşıyorsun burada kimse kimseye hakaret etmiyor. Yapılmış bitmiş bir müsabakanın sonuçlarının, eleştirildiği yorumlar var. burası mahkeme değil sende avukat değilsin
bizlerde yargıç değiliz. insanlar yanlış olduğunu gördükleri konularda düşüncelerini belirtmişler bence sizde yorumculara laf yetiştireceğinize Konunun dışına çıkmadan öneri ve yorumlarınızı tarafsız olarak belirtseniz daha uygun olur.

hamdy dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Valla ben sana daha çok güldüm düşündüğümdende alınganmışsın be
sen saldırmasan kimse sana cevap yazma zahmetine girmez kendin tartışma başlatıyorsun sonrada kendin rahatsız oluyorsun senmi karar veriyorsun kime hakaret edilmiş kime edilmemiş diye hem ortada herhangi bir şahsa hakaret içeren bir ibare yok, yazılan yorumlar içinde sen kendine göre hakaret olarak yorumladığın ibareler görüyorsan o seni bağlar burada çoğunluk adına yorum yapma. artı sen kendi ismini yazdınmıki karşıdan talepte bulunuyorsun. rahatsız oluyorsan sen cevap yazma

hamdy dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hamdy dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Noldu hamdy yorumcunun biri seni iyi payladı galiba zorunamı gitti bakıyom mevzuyu kişisel çatişmaya çekmeye çalışıyorsun yazının biride iptal edilmiş zaten editörce her ne yazdı isen sana iki katı girsin.

Adsız dedi ki...

Cesaretin varsa oraya Hamdy diye saçma sapan takma isim yazacağına açık kimliğini yazda kimin kalemşörüsün bilelim.

hamdy dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Yazım hatası yaptın bizde yedik ASIL SENDEN HİÇBİRŞEY olmaz normal sporcu senin gibi olmaz ha birde benim lafımı bana satma ufaklık ben isimsiz yazıyorum senin gibi taklit isimlerede ihtiyacım yok bu akşam beni çok güldürdün senin daha çok fırın ekmek yemen lazım yorumcu ve sporcu olabilmek için ama üslubundan anladığım kadarı ile vasat bir okçu olduğunu belli ettin

Adsız dedi ki...

Sayın Editör bu sayfa İki silahşörün kozlarını paylaşma yeri değil herhalde buna bir son verseniz diyorum artık.

hamdy dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

iptal ettiğini söylediğin yazında gayri ahlaki cümleler kullanmadıysan lafımdan alınmana hiç gerek yok ama yarası olan gocunur diye bir laf var bunu da unutma madem eski okçusun aldığın dereceleri yazda kim olduğun hakkında bir fikrimiz olsun nasıl olsa açık kimliğini yazacak kadar cesaretli değilsin sen önce küfür'ün ne olduğunu öğrende sonra şikayet et bu forumda seviyeyi senden başka düşüren yok konu ile ilgili eleştirini yazacağına forumdaki yorumcularla atışmaya başladın seviyeli olmasını öğrende gel bir kere senin bu forum sayfasındaki insanları eleştirmeye hakkın yok son olarak asıl, Allah seni ve senin gibileri bu spordan uzak tutar inşallah. ne eleştiriye nede eleştirilmeye tahammülsüz kişilersiniz.

hamdy dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

umarım şu yersiz ve gereksiz tartışma son bulmuştur artık gına geldi ya...

Adsız dedi ki...

sevgili hocam
yaptiginiz yorumlara gercekten katiliyorum.Neden bizde yurtdisinda iyi derecelere sahip olmayalim.onumuz kapatilmamali gereken deger sporcuya verilmeli.
burdan yorum birakmak kolayda is basa geldiginde kimse yok.elini suya sabuna degdirmeden ne oluyorki.sizin gibi dusunene ve dusundugunu uygulayabilecek kudrette kisilerin olmasi gerekiyor.artik bu gidise dur demeli ve daha guzel gunlerin sahibi olabilmek icin calismaliyiz.yinede sizi yurekten kutluyorum hic degismeden devam etmenizi diliyorum.

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.