22 Ocak 2007

Okçuluk Federasyonu Arı Gibi Çalışıyor

Özerk olduktan sonra ard arda yapılan araştırmalar,toplantılar,alınan kararlar,oluşan yönerge ve yönetmelikler. Akabinde sistemin kurulup , yürütülmeye başlaması.Okçuluk federasyonu son bir kaç aydır arı gibi çalışıyor.
Daha önceki tarihlerde yazdığım önerilerimi , şimdiki yönetim yapmaya başladı sanki...
Uzun yıllardan sonra 20-21 ocak 2007 tarihlerinde Antalya Falez otelde çok beğendiğim bir seminer yapıldı.Tabi ki eksiklikler vardı ama başlangıç için güzeldi. İçlerinde eski antrenör, spor uzmanı ve milli sporcularında bulunduğu 60 civarında katılımcının yer aldığı seminerde Okçuluk federasyonu başkanı Sayın Abdullah Topaloğlu' da katıldı.
Topaloğlu ; ''eğitimli ve yenilikçi bir antrenör kitlesine sahip olmanın başarılı sporcular kazanmak için şart olduğunu belirtip, 2008 yılındaki olimpiyatlara katılıp madalya almak istediklerini '' belirtti.
Seminerde, okçuluktaki son gelişmeler Milli takım antrenörleri tarafından katılımcılara aktarıldı. Cumhur Yavaş'ın başkanlığında yapılan seminerde katılımcılara Milli takım antrenörleri ; Kadir Günay,Vilademir Lekhwesvili,Erol Öktem,Cumhur Yavaş ve İzzet Tekeli ders verdi.
Okçuluk federasyonu yönetim kurulu üyesi Hakan Çakıroğlu; seminer sonunda federasyonun yaptığı çalışmalar hakında bilgi verdi.Bunlardan en önemlisi, Milli takım kadrosuna çağrılan sporcuların puanlama kıriterlerinin netleşmesiydi.Ayrıca mart ayında düzenlenecek makaralı yay antrenör seminerinin ünlü bir uluslararası antrenörün vereceğini de söyledi. Seminer sonunda katılımcılara sertifikalarını, okçuluk federasyonu genel sekreteri Zeki Öztürk ve yönetim kurulu üyesi Hakan Çakıroğlu verdi.
Antalya'daki seminerin hemen arkasından, 26-28 Ocak 2007 tarihlerinde Ankara'da düzenlenen hakem kursuna 80 civarında hakem adayı katıldı.
1-8 Şubat 2007 tarihlerinde Nevşehir'de yapılan Milli takım kampı , arkasından salon okçuluk Türkiye yarışması.
Ve en önemlisi mart ayında yapılacak olan, mutlaka madalya almamız gereken ; fakat şu anki durumda benim henüz madalya umudumun olmadığı, İzmir'deki Büyükler ve Gençler Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası.
Ama yinede bu faaliyetler gösteriyor ki ; okçuluk federasyonu yeni bir yüz ve yenilikçi oluşumlarla belkide Türk okçuluğunun gelecekteki kaderini çiziyor...










Kimden Okculuk-1







Kimden Okculuk-1

Hiç yorum yok:

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.