31 Ağustos 2009

Zafer Kupası Okçuluk Yarışması/ Gelibolu - 2009


ZAFER KUPASI,S.MİNİKLER-MİNİKLER-YILDIZLAR (GELİBOLU) 29-30 AĞUSTOS 2009\\Yarışma verileri\ (Kaynak : Okçuluk Fedrs. Sts.)
- Özgenur Ekmen (Kocaeli) yine 1.' nci oldu.
- Yarışmanın En Başarılı Sporcusu : Burcu Berber
- YARIŞMANIN DEĞERLENDİRMESİ :
- İlk önce şunu söyliyeyim; burada yaptığım değerlendirmelerin amacı sadece Türk okçuluğunun daha iyiye gitmesi içindir, kimseyi rencide etmek veya birilerini ön plana çıkarmak değildir.
- Dünya' da ilk defa bir resmi yarışmada 63 metre ve 33 metreden okçuluk yarışması yapıldı. Nerede, tabi ki Türkiye' de. Hadi diyelim sahayı çizen görevliler yanlış ölçüm yaptı, bizleri yarışmalarda sözde disiplinize etmeye çalışan sayın hakem heyeti neden sahayı ölçüp kontrol etmedi. Demek ki herşey sözde yapılıyor. Bence bu ciddiyetsizliğin en büyük örneğidir.Okçuluk sahasının hazırlanmasında ilk olarak emniyet tedbirleri alınır ikinciside sahanın ok atış mesafeleri tekrar tekrar kontrol edilerek ölçülür. Normal şartlar altında yarışmanın sıralama atışlarının tekrar edilmesi gerekir ama idareci ve antrenörler çok büyük olgunluk gösterip itiraz etmediler. Arkasından ikinci bir fiyasko daha gerçekleşti; resmi yazıda takım atışlarının yapılacağı yazarken yine takım atışları yapılmadı. Yarışmanın güzel taraflarıda vardı tabi ki; sayın Hakan Çakıroğlu ve ekibinin ayrıca Gelibolu belediyesinin konukseverliği tartışılmazdı. Sporcular yoğun rüzgara rağmen çok güzel mücadele ettiler, bence Türk okçuluğunun gelişimi açısından bu yarışma her yıl mutlaka burada yapılmalı.Çünkü sporcular rüzgarda atmaya yarışma ortamında alışıyorlar. 3 metre fazla atıldığı için yarışmanın toplam puanı üzerinden konuşamayız ama eleme turlarında özelliklede madalya atışlarında sanki Dünya şampiyonasındaki maçları seyrediyormuş gibiydik. Bir çok yetenekli sporcumuz var ama; bu yarışmada çok şiddetli bir rüzgar altında bronz madalya atışında 113 puan atarak (Türkiye rekoru 115 puanla Esra Sülün'e ait) compound yay yıldız bayanlar da 3. olan Burcu Berber' i çok beğendim, bu sporcumuza sahip çıkıp ileriye dönük planlar yapılması lazım bence.
-
Basından :
'' Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde iki gündür devam eden "Zafer Kupası Okçuluk Şampiyonası" sona erdi.
30 Ağustos 2009 19:48
Gelibolu 26 Kasım Stadyumu'nda yapılan elemeli atışlarda birbiriyle yarışan okçular zaman, zaman etkisini gösteren rüzgarla da yarıştılar.
Çeşitli kategorilerde yapılan yarışmada her sporcu 72 ok atarken, yıldızlar 60 metre, minikler 30 metre ve süper minikler de 20 metre mesafeden hedefe atış yaptı.
Yapılan atışlar sonunda hedefi 12'den vuran Makaralı Yay Minik erkeklerde altın için yarışan Gelibolu Yarımadaspor kulübünden Çağan Ozan Gürlen birinci olurken, ikinciliği Kastamonu takımından Çağatay Demir,üçüncülüğü ise Erzurum bölgesinden Cevdet Mustafa Has aldı.
Makaralı Yay Süper Minik Bayanlarda birinciliği Kocaeli bölgesinden Özge Nur Ekmen, ikinciliği Denizli Belediyespor'dan Emine İlkin Karalar alırken, üçüncülüğü de Samsun Bölgesinden Candan Bilgi elde etti.
Şampiyonada Makaralı Yay Yıldız Bayanlarda birinciliği Antalya bölgesinden Burçak Damla Balcı, ikinciliği Aksaray Gençlikspordan Dilara Yumuşak ve üçüncülüğü ise Gelibolu Harb-iş spordan Kader Burcu Berber aldı.
Makaralı Yay Yıldız erkeklerde birinciliği Kayseri bölgesinden ferdi olarak katılan Oğuzhan Kayaalp alırken, ikinciliği yine Kayseri bölgesinden Ahmet Kaan Akgün ve üçüncülüğü ise Cankırı bölgesinden Evren Çağaran elde etti.
Makaralı Yay Minik Erkeklerde takım halinde birinci olan Gelibolu Yarımadaspor Kulübü sporcuları şampiyonada Gelibolu'ya ikinci altın madalyayı kazandırdı.
Klasik Yay Minik bayanlarda birinci Samsun Bölgesinden Gizem Nur Sucu, erkeklerde birinciliği İzmir Büyükşehir Belediyerspor kulübünden Uğur Fırtına Ertok kazandı.
Klasik Yay Süper Minik Bayanlarda ise, birinciliği İzmir Bölgesinden Yasemin Ecem Anagöz, Erkeklerde Ankara bölgesinden Mehmet Özgen Punar aldı.
Klasik Yay Yıldız Bayanlarda Ankara bölgesinden birinciliği Zeynep Işılsu Ünal, erkeklerde ise, Kayseri bölgesinden Mehmet Seyit Zor aldı.
Makaralı Yay Minik Bayanlarda birinciliği Kocaeli bölgesinden Feyza Uçar, ikinciliği Antalya bölgesinden
Arzu Tuba Barış, üçüncülüğü Kocaeli bölgesinden Nurdan Karaoğlu aldı.
Derecelerin açıklanmasının ardından sporculara ödülleri Okçuluk federasyonu Genel Sekreteri Sirer Aydın, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Haki Mutlu ve Okçuluk Federasyon Üyesi ve Teknik Kurul Başkanı Hakan Çakıroğlu tarafından verildi.
Okçuluk Federasyonu Genel Sekreteri Sirer Aydın yaptığı açıklamada, şampiyona boyunca 26 bölgeden 309 sporcunun Gelibolu'da güzel bir yarışma çıkardıklarını belirterek, "Yarışmada ev sahipliğini yönetim kurulu üyemiz Hakan Çakıroğlu yaptı. Güzel bir organizasyon oldu. Bu yarışmada Teknik Kurul tarafından değerlendirilen başarılı 50 okçu bir haftalık gelişim kampına alındı. Kamp Gelibolu'da yapılacaktır" dedi. ''

26 Ağustos 2009

Milli Okçular, Dünya Şampiyonasına Hazır

-Kaynak: Fıta. - Tıklayın : (click here).

Milli Okçular, Dünya Şampiyonasına Hazır

Güney Kore'de yapılacak dünya şampiyonası hazırlıklarını tamamlayan Okçuluk Milli Takımı, yarın bu ülkeye gidecek.
Okçuluk Milli Takımı, Ulsan kentinde 1-9 Eylül tarihleri arasında yapılacak Büyük Erkekler ve Bayanlar Dünya Okçuluk Şampiyonası hazırlıklarını tamamladı.
Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli takımın şampiyona için ikisi Antalya'da olmak üzere 3 ayrı hazırlık kampı gerçekleştirdiğini söyledi. Takımın, Ankara Elmadağ'da 10 gündür kampta bulunduğunu ve çalışmalarını tamamladığını dile getiren Topaloğlu, ''İyi bir hazırlık dönemi geçirdik ve şampiyonadan iyi sonuçlar alacağımızı umut ediyorum. Makaralı ve olimpik branştan dereceler bekliyorum'' dedi.
-PROF. DR. ERDENER FITA BAŞKANLIĞINA TEK ADAY-
Dünya Şampiyonası öncesi 30-31 Ağustos tarihlerinde Uluslararası Okçuluk Federasyonu (FITA) başkanlığı seçimlerinin yapılacağını dile getiren Topaloğlu, Hacettepe Üniversitesi Rektörü de olan mevcut başkan Prof. Dr. Uğur Erdener'in, genel kurulda tek aday olacağını söyledi.
FITA üyesi 142 ülkeden 142 delegenin oy kullanacağı kurulda, okçulukla ilgili genel kuralların da ele alınacağını belirten Topaloğlu, ''Kurulda biz de görüşlerimizi aktaracağız. İkili görüşmeler yapacağız. Ayrıca 2010 ve 2011 organizasyonlarını değerlendireceğiz. Özellikle, Dünya Kupası finalinin 2011 yılında İstanbul'da yapılmasını istiyoruz. Bunu gündeme getireceğiz. Organizasyonu almak istiyoruz'' diye konuştu.
Ayrıca Topaloğlu, Prof. Dr. Emin Ergen'in, FITA'nın sağlık kuruluna seçilmesi için de çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.
-TÜRK SPORCULAR-
Türkiye, şampiyonaya 5 erkek ve 4 bayan, toplam 9 sporcu ile katılacak. Milli takım kafilesinde, kategorilerine göre şu sporcular yer alıyor:
Klasik Yay Büyük Erkekler: Yusuf Göktuğ Ergin, Serdar Şatır, Mustafa Şahin Karaçam
Klasik Yay Büyük Bayanlar: Begül Löklüoğlu, Neslihan Çakıroğlu, Begünhan Elif Ünsal
Makaralı Yay Büyük Bayanlar: Esra Sülün
Makaralı Yay Büyük Erkekler: Dinçer Ekiz, Demir Elmaağaçlı


- Orjinal Kaynak : http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=884897&title=milli-okcular-dunya-sampiyonasina-hazir (ZAMAN)

19 Ağustos 2009

Bedensel Engelli Okçularımız Dünya Şampiyonasında


MUSTAFA AK : O bir ŞAMPİYON hem de DÜNYA ŞAMPİYONU. (Resimler : Fıta'dan)


- Recurve yay W2 de Gizem Girişmen sıralama atışlarında 1269 puanla birinci sırada.

- Semray Taşözer Open Women Compound yayda 1348 puanla 4. sırada.


- Open Men Compound yayda Dogan Hancı ve Abdullah Şener ikiside 1334 puan attılar.

- Standing Men Recurve yayda Mustafa Ak 1221 puan attı.

-Recurve yay W2 de Özgür Özen 1233 puan attı.

- Ayrıca dört daldada takım çıkartarak da bence büyük bir başarıya imza atmış olduk. Yarışmanın detaylı sonuçlarını yukarıdaki result bölümünden takip edebilirsiniz.

-Ferdi eleme tur atışlarında Gizem Girişmen ve Musfa Ak ilk dört sporcu arasına kalarak madalya şanslarını sürdürdüler.


- Mustafa Ak ve Gizem Girişmen final atacak.

- Recurve yay erkek takım 2. ve Recurve yay bayan takım 3. oldu. Compund yay bayan takımın da İspanya ile yapacağı maçı alarak 3. olması bekleniyor.Millilerimiz İspanya' yı 213 - 200 yenmeyi başardı ve tahmin ettiğimiz gibi 3. oldular.

- GİZEM GİRİŞMEN: DÜNYA ŞAMPİYONU

- MUSTAFA AK : DÜNYA ŞAMPİYONU

Türkiye bu şampiyonayı bireysel müsabakalarda iki altın, takımlarda ise bir gümüş ve iki bronz madalya ile tamamladı. Bedensel engelli okçularımızı kutluyoruz.

- GSGM Sitesinden : ÖZAK: "ENGELLİ OLSUN OLMASIN, HEPSİNİ EŞİT DESTEKLİYORUZ ... >>>"

-Basından : Özak, engelli okçuları kabul etti ...>>>

4 Ağustos 2009

Okçuluk Dünya Kupası 4. Ayağı - Shanghai (CHN) - 4-9 August 2009


- İddiası olan ülkelerin sporcularının katıldığı bu yarışmada, sporcular kategorilerinde derece yapıp puan almaya çalışacaklar. Dört ayakta kategorilerinde en yüksek puan toplayan dört sporcu finalde yarışacak. Final yarışmaları TV lerden canlı olarak ta yayınlanıyor. Final yarışmalarında derece alan sporcular para ödülüyle ödüllendirilecekler. Şimdilik okçuluk Dünya kupası finaline katılabilecek sporcumuz yok, inşaallah ileride yetişir.


World Cup Stage 4
Shanghai (CHN) - 4-9 August 2009
www.shsjsj.org/archery

NEWS - RESULTS - PHOTOS - LIVE RESULTS



- Ruslar artık compound erkeklerde de varım dedi, hem erkeklerde hem bayanlarda güzel puanlar attılar. Elzinga yine çıldırdı 1418 puan. :

Rank Back No. Name NOCCode 90m 70m 50m 30m 10s Xs Score

1 28B ELZINGA Peter NED: 345 / 2 356 / 1 357 / 1 360 / 1 122 69 1418

Recurve yayda Kore yine çok iyi:

Rank BackNo. Name NOC Code 90m 70m 50m 30m 10s Xs Score
1 26D OH Jin Hyek KOR 321 / 3 342 / 1 344 / 1 359 / 2 82 32 1366
2 27D LEE Chang-Hwan KOR 322 / 1 339 / 2 331 / 18 359 / 1 79 36 1351


Rank BackNo. Name NOC Code 70m 60m 50m 30m 10s Xs Score
1 5D YUN Ok-Hee KOR 336 / 1 353 / 1 341 / 1 358 / 2 101 33 1388
2 4D JOO Hyun-Jung KOR 333 / 4 349 / 2 336 / 2 352 / 10 85 36 1370





- Eleme tur atışlarıda Elzinga ikinci turda elenirken, tecrübeli sporcu
JIMENEZ Jorge (ESA) yine final atacak.

Ayrıca ilk defa erkeklerde bir RUS compound yay okçusu ilk dörtte madalya için ok atacak.
Final :
JIMENEZ J (ESA)
PAGNI S (ITA)

Üçüncülük :
FEDOSOV V (RUS)
HOFER P (SUI)


- Okçuluk Videoları ... >>>

YORUMLAR :

Adsız dedi ki...
Shanghai'daki 4.World Cup yarışmasına giden sporcumuz olmadığı ve bu turnuvada hiçbir iddiamız bulunmadığı için yorum yazmanında bir anlamı yok. Sayın Rıdvan Hoca "Dünya kupası finaline katılabilecek sporcumuz yok, inşaallah ileride yetişir. " diye temennide bulunmuş ama bu anlayışla bu sistemle bunun gerçekleşmeside mümkün değil malesef. Çünki Türkiye'de ciddi bir spor yasası ve teşvik yok başarı hiçbir zaman gökten zembille inmez başarının gelmesi için gereken şartları ve zemini sağlayamazsanız yaptığınız iş hobi uğraşısı olmaktan öteye gitmez benden söylemesi.
12 Ağustos 2009 Çarşamba 00:53
Adsız dedi ki...
Bu sezonun son World Cup yarışmasında çıkan puan ortalamasına bakınca Milli takımın Kore'de işinin çok zor olacağı ayan beyan ortada Kore'ye gidecek kadrodaki sporcuların yeterli antrenmanları varmı? ekipman eksiklikleri varmı? varsa bunlar giderildimi? nasıl bir kamp yapılıyor belli değil sağolsunlar federasyon resmi sitesinden hiç bir bilgi edinmekte mümkün değil.
13 Ağustos 2009 Perşembe 10:13
Adsız dedi ki...
Arkadaşlar Kore'ye hangi sporcular gidiyor bilen varmı? ne burda nede Federasyonun sitesinde hiç bir haber yok. Kimse ilgilenmiyor galiba bu işlerle

1 Ağustos 2009

Beş Bin (5000) Çocuğumuz Okçulukla Tanıştı

Okçuluk federasyonunun izcilik federasyonuna önerdiği iki genç milli okçuluk antrenörümüzün (Serkan Can ve Hikmet Dumanoğlu) görev aldığı izcilik kampında okçuluk sporu, öğrencilere tanıtılıp sevdirilmeye çalışılıyor.



Her yıl 01 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında toplam 6 hafta süren izcilik kampı İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Ümraniye kent ormandaki izcilik tesislerinde yapılıyor. Bu kampta yaklaşık olarak 5000 çocuğa okçuluk başta olmak üzere badminton, oryantiring, kayık, binicilik, dağcılık, bisiklet, judo sporları tanıtılıp uygulama yapılarak, bu sporlara yönledirilmeye çalışılıyor.

2006 yılından beri yapılmakata olan kampta kullanılan her spor branşın temel eğitim malzemeleri İstanbul büyükşehir belediyesi ve izcilik federasyonunun tarafından temin ediliyor.Benzeri bir kamp Çanakkale' de de var, orasını tamamen izclik federasyonu organize ediyor.

Kampta yapılan okçuluk çalışmalarında öğrencilere, okçuluktaki temel haraketler gösterilip uygulatılıyor, arkasından da tüm öğrenciler ok atışı yapıyorlar. Okçuluk çalışmaları sabah 10:30 da başlayıp akşam 19:00 da bitiyor. Haftada 30 saat üzerinden 5 gün, günde 6 saat yapılan okçuluk çalışmalarını öğrenciler severek yapıyorlar.

Bu kampa İstanbul büyükşehir başkanı Kadir Topbaş her yıl iştirak ediyor, bu yıl Rıdvan Dilmen kampı ziyaret edip ok attı. Fatih Terim, Hakan Şükür ve kurtlar vadisi oyuncalrının da kampı ziyaret etmesi bekleniyor.

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.