13 Kasım 2006

Okçuluk Federasyonu Yeni Başkanı ; Abdullah Topaloğlu



SAYIN ABDULLAH TOPALOĞLU'NUN OKÇULUK FEDERASYONU BAŞKANI OLMASINDAN DOLAYI TEBRİK EDİYORUM,BU SEÇİMDE GÜVEN TAZELEMİŞTİR.ÖZERK OLAN OKÇULUK FEDERASYONU'NUN İLK KONGRESİNDE DEMOKRATİK BİR ORTAMDA, ÜYELERİN OYLARIYLA BAŞKAN SEÇİLMESİ ÖNEMLİDİR.

KENDİSİ ,YÖNETİCİLİKTEN GELME BİR İNSAN . ESKİ SPOR TOTO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YAPMIŞ VE UZUN YILLARDA OKÇULUK FEDERASYONUNDA YÖNETİM KURULUNDA İDARECİLİK YAPAN, ÇEVRESİ GENİŞ VE TECRÜBELİ BİR YÖNETİCİ.
SAYIN TOPALOĞLU'NUN EN BÜYÜK ŞANSI; FITA BAŞKANI SAYIN PROF.DR.UĞUR ERDENER'İN DESTEĞİNİ ALMAKTA BİRLİKTE, SAYIN ERDENER'İN EKİBİNİNDE ABDULLAH TOPALOĞLU'NUN YANINDA OLMASIDIR.DOLAYISIYLE YAPILACAK İŞLER İÇİN ZAMAN KAZANMIŞTIR.

KENDİSİNİ ZOR BİR DÖNEMİN BEKLEDİĞİNİ BİLİYORUZ ; EN BAŞTA MART 2007'DE İZMİR'DE YAPILACAK OLAN OKÇULUK SALON DÜNYA ŞAMPİYONASI, HEM ORGANİZASYON HEMDE SPORCULARIN BAŞARILI OLMALARI AÇISINDAN KENDİSİ İÇİN ÖNEMLİ BİR SINAV.

DAHA SONRA ÇİN'DEKİ OLİMPİYATLARDA TÜRK OKÇULUĞUNUN MADALYA ALMASI İÇİN UĞRAŞ VERECEK.

OKÇULUK MALZEMELERİNİN TEMİNİ,KALICI OKÇULUK SAHALARININ ÇOĞALTILMASI,KALİTELİ VE ÇALIŞAN ANTRENÖR YETİŞTİRİLİP İSTİDAM EDİLMESİ,OKÇULUĞUN TABANA YAYILMASI,TEMEL OKÇULUK MALZEMELERİNİN ÜRETİMİ,HAKEMLİK SİSTEMİNİN OTUTTURULMASI,SANAL ALEMDE OKÇULUĞUN TANITIMI,OKÇULUK ÇALIŞMALARININ BİLİMSEL BİR BİR PLATFORMA TAŞINMASI,SPONSOR BULMAK,HER KESİMİN SAYGI GÖSTERECEĞİ BAŞARILI VE BİLGİLİ BİR MİLLİ TAKIMLAR BAŞ ANTRENÖRÜNÜN GÖREVE GETİRİLMESİ,FEDERASYONUN BÖLGE ÇALIŞMALARINI DENETLEYİP DESTEKLEMESİ,...GİBİ BİR ÇOK YAPILACAK İŞ SAYIN TOPALOĞLU'NU BEKLİYOR.
AYRICA BENİM ŞAHSİ TEMENNİM ; ÇOK GENİŞ KATILIMLI (ESKİ VE YENİ MİLLİ OKÇULAR,ANTRENÖRLER,ÜNİVERSİTEDEN BİLİM ADAMLARI,SPOR YÖNETİCİLERİ...) BİR OKÇULUK TEKNİK TOPLANTISININ YAPILMASI VE TOPLANTIDA TÜRK OKÇULUĞUNUN ENİNE BOYUNA TARTIŞILIP KALICI ÇÖZÜMLERE ULAŞILMASIDIR.

KENDİSİNE YAPACAĞI İŞLERDE BAŞARILAR DİLİYORUM.
Yazan : Rıdvan UZUNTAŞ.
********************
Basından :
:: OKÇULUK : ABDULLAH TOPALOĞLU, YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ... ::

Hilton Oteli'nde yapılan genel kurula, Abdullah Topaloğlu ve Arif Korkmaz başkan adayı olarak katıldılar. Seçime 169 delegeden 133'ü katılırken, Topaloğlu 105 oy alarak yeniden başkanlığa getirildi. Diğer aday Korkmaz ise 28 oyda kaldı.

Uluslararası Okçuluk Federasyonu (FITA) Başkanı Uğur Erdener, genel kurul sonrası yaptığı açıklamada, okçulukta önemli olanın birlik içinde bir ideale gönül vermek olduğunu söyledi.

Türk sporunda okçuluğun hiçbir kara sayfası olmadığını belirten Erdener, ''FITA'nın 142 üyesi var. Türkiye Okçuluk Federasyonu, her zaman çalışmaları, bütçe büyüklüğü ve sporcularına sağladığı olanaklar bağlamında ilk 5 içinde yer almıştır. Türkiye Okçuluk Federasyonu'ndan büyük bütçeye sahip Avrupa'da 3 federasyon vardır. Bunlar Fransa, İtalya ve Almanya'dır. Asya'da ise Çin Halk Cumhuriyeti, Kore ve Japonya yer alıyor. Amerikan Okçuluk Federasyonu bütçesi bizim federasyonumuzdan daha küçüktür'' diye konuştu.

Yeniden başkan seçilen Abdullah Topaloğlu ise seçimin ardından yeni bir dönem başlattıklarını söyledi.

Genel kurulun kendilerine verdiği güveni en iyi şekilde değerlendireceklerini ifade eden Topaloğlu, şöyle konuştu:

''Türk okçuluğuna bugüne kadar hizmet ettik. Bundan sonra da bunu artırarak sürdüreceğiz. Hedefimiz 2008 Pekin Olimpiyatları'dır. Çalışmalarımızı buna göre yönlendirerek hazırlayacağız. Çünkü altın, gümüş veya bronz madalya hedefliyoruz.


Artık özerk bir federasyonuz. Bunu en iyi şekilde kullanacağız. Sponsorlarımızı gerek kişisel, gerekse de kurumsal olarak devreye sokacağız. Bütün kapıları zorlayacağız.''

Yazar Admin - Kasım 07 2006

1 yorum:

Adsız dedi ki...

yıl 2012 gördük okçuluğu Türkiyede ne hale soktuklarını.

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.