1 Kasım 2006

Okçuluk Federasyonu Başkan Seçimi


4 Kasım 2006 tarihinde Ankara'da yapılacak Okçuluk Federasyonu Başkanlığı seçimi öncesi, başkanlık için iki aday başvurdu.
- Arif Korkmaz ; halen bayındırlık ve iskan bakanlığında bakanın siyasi danışmanlığını yapıyor, sporcu olarak okçuluk camiasının içinde bulunmuş bir isim. Türk okçuluğunda değişikliklerin olması gereğine inanan, çevresi çok geniş bir insan.Adaylık için tek başına çıkmış.Okçuluğa maddi desteği bulabilecek kapasitede,idari niteliği olan sosyal bir kişi.
- Abdullah Topaloğlu ; okçuluk federasyonu yönetim kurulunda görev yapmış ve 6 aydan beri okçuluk federasyonu başkanlığı yapıyor, Türkiye'ye ilk Dünya Şampiyonluğunu kazandırmış, spor toto teşkilatı genel müdürlüğü yapmış .Halen Hacettepe hastahanesinde görevli.Çizgisi belli,daha önceki yıllardaki sistemi devam ettirecek bir isim.

Kim başkan olursa olsun sorumluluğunun bilincinde olacağına inanıyorum.Çünkü okçuluğumuzun acil çözümler ihtiyacı var.Okçuluğu tabana yayma,okullarda okçuluk kulüplerinin kurulması,antrenör istihdamı ve yeni antrenörlerin yetiştirilmesi.Günümüzde başarılı sporcu yetiştirme planının yapılması,temel okçuluk malzemelerinin üretilmesi,bize ait okçuluk atış tekniğinin oluşturulması.Okçuluk milli takımlarının çalışmalarının bilimsel bir platforma oturtturulması.Her kesimin saygı göstereceği milli takımlar baş antrenörünün tespit edilmesi.Kalıcı okçuluk tesislerinin yapılması ... gibi bir çok işlerin yapılması gerekiyor.
İşte bu safhada oy kullanacak üyelere tarihi bir sorumluluk yükleniyor.İnşaallah samimi ve dürüst olan,çok çalışacak ama bilinçli çalışacak olan aday başkan olur; hayırlısı.

Hiç yorum yok:

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.