19 Şubat 2009

Biz De Yıllarca Aynı Şeyleri Söyledik Ama Globalleşmek İçin Mutlaka Yabancı Birinden Duymak Lazım ! Milletin Parası Boşa Gitmez İnşaallah, Kore' li

Hoca Başarılı Olsun, Daha Doğrusu Türk Okçuluğu Başarılı Olsun.

Kim Yo Ho Londra hedefini çizdi!
Okçuluk Milli Takım Teknik Direktörü Kim Young Ho, Türkiye'nin 2012 Londra Olimpiyatları'nda başarılar elde edebilmesi için yoğun bir çalışma içinde olduklarını ve bekleyecek zamanlarının bulunmadığını söyledi.
18 Şubat 2009 , 10:50

Güney Koreli teknik direktör Kim Young Ho yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıldır Türk Milli Takımı'nda görev yaptığını kaydetti. Okçuluk sporunda 37 yıllık geçmişi bulunduğunu ve Güney Kore'de milli takımlarda görev alarak başarılar elde ettiğini ifade eden 53 yaşındaki teknik adam, federasyonun davetini kabul ederek Türkiye'de okçuluğun gelişmesi için çalıştığını belirtti.

Türkiye hakkında daha önce bir bilgisinin bulunmadığını ve buna rağmen çalışmayı kabul ettiğini, geçen yıl yapılan seçmelerle de milli takımı belirlediklerini kaydeden Kim, şöyle konuştu:
''Türkiye'ye gelmeden önce Türk okçuluğu hakkında bilgim yoktu. Antalya'da okçuluk tesislerini görünce ilginin olduğu fark ettim. Okçuluk sahası Güney Kore'deki sahaya benziyordu. Federasyon da okçuluğun gelişmesi için çalışmalar yapıyor. Belirli bir ilerleme yaşıyoruz. Federasyonun özellikle yıldızlara yönelik yoğun programları var. Hacettepe Üniversitesi ile işbirliğine giderek ortak çalışma yapıyoruz. Amacımız daha güzel şeyler ortaya çıkarabilmek. Çeşitli ölçüm ve testler yapacağız.

'' Güney Kore'de okçuluğun çok püpüler olmasına karşın Türkiye'ye oranla daha zor ve katı kuralları bulunduğunu kaydeden Kim, ülkesinde hükümet ve federasyonun okçuluğa destek verdiğini söyledi.
Okçuluğun profesyonel bir branş olduğunu dile getiren Kim, ''Türkiye 2012 Londra Olimpiyatları'nda okçulukta başarılar elde edecektir. Bunun için yoğun bir biçimde çalışıyoruz. Olimpiyatlarda madalya kazanmak için durmaya ve beklemeye zamanımız yok. Federasyon da madalya için elinden geleni yapıyor'' dedi.

-''GÜNEY KORE'DE OKÇULUK, FUTBOL KADAR POPÜLER''
Sporun bir eğitim olduğunu çocukların severek yapması halinde vücutlarının yanı sıra arkadaşlıklarının da gelişeceğini ifade eden Kim, açıklamasını şöyle sürdürdü:
''Türkiye'de okul takımı yok. Okçulukta en önemli ihtiyaç malzemedir. Eğer malzeme verilirse başarı da artar. Okullarda da asıl sorun malzemedir. Okullar kendi sahalarını yaparsa, diğer okul ve kulüpler de yararlanabilir. Kendi aralarında da müsabakalar yapılırsa bu başarıya yansır. Güney Kore'de okçuluk diğer branşlardan daha popülerdir. Profesyonel bir branş ve futbol kadar önemlidir. Okulların 3 takımı olmak zorundadır. Eğer olimpiyatlarda derece olursa devlet büyük paralar veriyor.

'' Okçuluğun Türkler'in geçmişinde de yer aldığını ve bunun geride kalmaması, muhafaza edilmesi gerektiğini savunan Kim Young Ho, ''Bizim atalarımız da ok atıyordu. Türkler'in geçmişinde de okçuluk var. Bu yönümüzle iki ülke arasında benzerlik var. Okçuluğu gelecek nesillere aktarmalıyız. Atalarımızın neler yaptığını öğretmeliyiz. Türk halkıyla Güney Koreliler önceden beri anlaşabilen topluluklardır. Türkler'in gelip Güney Kore'de savaşmalarını unutmamız mümkün değil'' diye konuştu.

- Kaynak : http://www.ajansspor.com/okculuk/Genel/h/20090218/kim_yo_ho_londra_hedefini_cizdi.html

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Koreli boş konuşuyor Türkiye'ye gelmeden önce araştıracaktı burda bu işler nasıl dönüyo ne yapılıyor diye bu saatten sonra size açık söyleyeyim hiç bir başarı sağlayamaz neden? derseniz Türkiye'de başarılı sporcu nasıl yetiştirilir nasıl sahip çıkılır en önce bu soruların cevabını bulması lazım, geldiği ülkeyi tanımayan bir spor adamı kendi ülkesinde başarılı olabilir. Ama burası Kore değil bakın bazı ipuçları vermiş; benim ülkemde hükümet ve federasyon en üst düzeyde destek veriyor okçuluk sporu profesyonel olarak yapılıyor diye. Bizde varmı böyle birşey YOoooooooooK o zaman hangi başarıdan söz ediyorsunuz. Pardon!

Adsız dedi ki...

Geldi 1 seneyi doldurdu. 60000$ Dolarıda cukka etti karşılığında biz ne aldık varmı? bir icraatı lafla peynir gemisi yürümüyormuş değilmi? dışardan ithal sporcu, teknik adam getir parayıda dök önlerine sonuç ?????????? varmı? bunun ötesi

Adsız dedi ki...

Hep laf hep laf birileri perde arkasından götürüyo malı.

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.