4 Ekim 2008

Yıldızlar ve Gençler Dünya Okçuluk Şampiyonası 6-12 Ekim 2008 Antalya / Türkiye

- Yıldızlar-Gençler Dünya Okçuluk Şampiyonası' nı düzenlemek bizim için gurur vesilesi ama başarıda şart tabi ki. Çok güzel bir mozaik var ,bir çok ülkeden genç okçular geldi, kendimizi en güzel şekilde tanıtacağız. Federasyonun yanında Antalya belediyesi de uğraşmış, sağolsunlar.
- Bu yarışmadaki beklentilerimi daha önceki yazılarımda yazmıştım. Madalya almayı çok istiyoruz, çocuklarımız da ellerinden geleni yapacaklardır. Ancak hamura şekil ve lezzet veren ustadır, usta iyi ise pasta güzel olur, ustaların emekleri görücüye çıkar ve iyi ürün ödüllendirilir... Yarışmanın değerlendirmesini yarışmanın sonunda yapacağım inşaallah.

- Yarışmanın eleme turlarında; kendi kategorilerinde ilk 16' ya üç Türk sporcusu (Samet Gedik, Esra Sülün ve Demir Elmaağaçlı) kalmayı başardı, daha sonra yapılan eleme tur atışları sonunda ilk 8 sporcu arasına sadece compound yay genç erkeklerde yarışan Demir Elmaağaçlı girebildi.

- DEMİR ELMAAĞAÇLI FİNALDE
( 12 Ekim Pazar Saat : 16:00 ' da TRT ' de Canlı Yayın)
Okçuluk Dünya Şampiyonası' nda; takım ve ferdi yarışmaların sonunda tek derecemizi almayı garantileyen Demir Elmaağaçlı Kayseri'de yetişti. Sistemli ve kulüp destekli çalışan bir bölgenin sporcusu olan Compound Yay sporcumuz Demir Elmaağaçlı ' ya finalde başarılar dilerim. Demir çok olgun bir sporcu, kendini iyi kontrol edip, heyecanını olumlu yönde kullanabiliyor. Daha önceki yazılarımda da; bu yarışma için derece şansımızın compound yay genç erkekler kategorisinden geleceğini söylemiştim.Yaptığım istatistiklere göre normal şartlarda, Demir final karşılaşmasını en az iki puan farkla alır inşaallah. Demirin son maçtaki puanı 115, rakibinin de puanı 112 olacak diye tahmin ediyorum,Allah'ın izniyle...(Malesef sporcumuzu ikinci yaptık ! İyi ki Kayseri' de okçuluk var , yoksa bizi kim kurtaracaktı ki ! Demir Elmaağaçlı' yı kutluyoruz, Allah razı olsun. İnşaallah sporcumuza tatmin edici bir ödül verirler.)Yarışma bitiminde detaylı yorum yapacağım inş.
- Compound yay dalında genç erkeklerde Kayseri' den Gökhan Ateş 2007 yılında Avrupa Şampiyonu olmuştu. Şimdi yine Kayseri' den Demir Elmaağaçlı compound yay genç erkekler kategorisinde Dünya şampiyonasında finalde yarışacak. Bu gösteriyor ki Kayseri bölgesinde planlı ve programlı bir okçuluk sporu yapılıyor. Kayseride okçuluğun temelini atan ve sistemini geliştiren Sayın İzzet Tekeli' dir. Burada hocama teşekkür ediyorum, inşaallah bizlere daha nice sporcular kazandırır. Aynı zamanda tüm okçuluk sporuyla uğraşan idarecilere de örnek olur.
Esra SÜLÜN ' den 5 (beş) Türkiye Okçuluk Rekoru

- Antalya' da devam eden Yıldızlar ve Gençler Dünya Okçuluk Şampiyonası' ının ikinci gününün sonunda, compound yay genç bayanlar kategorisinde ülkemiz adına ok atan Esra Sülün beş yeni Türkiye okçuluk rekoru kırmayı başardı. Topladığı puanlarla eleme turlarınada avantajlı giren sporcumuza başarılar diliyorum.
- Toplamda 1366- puanla muhteşem bir rekor kıran Esra Sülün, compund yay kategorisinde hem büyük bayanların hemde genç bayanların Türkiye rekorunu kırmış oldu.
- Ayrıca 70 m. de 338-puan, 60 m. de 343-puan, 50 m. de 330-puan ve 30 m. de 355- puan toplayarak tam beş yeni Türkiye okçuluk rekoru kırmayı başardı.

- Okçuluk Resmi Antrenman - (VTV) - Video - ... >>>


- YARIŞMANIN SONUÇLARI ... >>>

- OK OK YARIŞMAYI TAKİP ET = LIVE SCORES - COMMENTARIES

- YARIŞMANIN RESİMLERİ = PHOTOS

- YARIŞMANIN HABERLERİ = NEWS

- Tüm Yarışmacıların Ok Atacağı Hedef Numaraları = Competitors by Target


- Takımların Listesi = Team List


- Tüm Branşların Listesi = Number of Entries by Event


- - ( Döküman ve Resimlerin Kaynağı : FITA )

Hiç yorum yok:

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.