12 Eylül 2008

Paralimpik Oyunlarında Okçuluk - Çin 2008

Orjinal Kaynak : Photos: Gizerm Girismen of Turkey wins Women's Ind. Recurve - W1/W2 gold

- Gizem GİRİŞMEN -

- OKÇULUKTA ALTIN MADALYA BİZİM : Gizem GİRİŞMEN Paralimpik Oyunları Şampiyonu .

- Gizem Girişmen ayrıca, Oyunlar tarihinde Türkiye adına bayanlarda altın madalya kazanan ilk sporcu olarak tarihe geçmeyi de başardı.

- Gizem GIRISMEN finalde Çin' li FU Hongzhi 91-85 yenerek Şampiyon oldu.

-Sporcumuzu kutluyorum, tüm idarecileri vede okçuluk antrenörümüz Nejat ÜSTÜN 'ü çok çok tebrik ediyorum. Nejat hoca çok çalıştı, çok uğraştı, çok sabreti ve çok ama çok özveride bulundu altın madalyayı bize kazandırdı. Yazın işte bu hocanın ismini spor sahalarına, Türk antrenörleride çok başarılı oluyormuş, işte kanıtı. Bu arada Gizem' in bu günlere gelmesinde çok büyük rol oynayan Hayri Ertan' ın gayret ve emeklerinide unutmamak lazım. Sonuçta; başta Gizem Girişmen olmak üzere bu madalyanın Türk halkına kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkürler.


- Tüm okçuluk karşılaşmalarını aşağıdaki linkten çok kolay takip edebilirsiniz :
.
- COMPETITION INFORMATION ARCHERY ... >>>
.
Xiao Yanhong during the match (Photo credit: Xinhua)

- Çin' de başlayan Paralimpik Oyunlarında Okçuluk yarışmalarının ilk gününde 4 Dünya rekoru kırıldı. Four world records tumble in Archer ... >>>
- Compound yay erkekler kategorisinde; İngiltere' den John Stubbs 691 puanla Dünya rekoru kırdı. Olimpiyat okçuluk alanında yapılan sıralama tur ok atışlarında diğer ingiliz okçu Danielle Brown compound yay bayanlarda 673 puan attı ve O’da vatandaşı gibi Dünya rekoru kırmayı başardı. Kore Cumhuriyetinden Lee Hwa-sook bayanlar ayakta recurve yay kategorisinde 614 puan atarak Dünya rekoru kırdı. Cin’ li Xiao Yanhong bayanlar oturarak recurve yay kategorisinde 611 puanla yeni Dünya rekorunun sahibi oldu.
.
1- Bizim okçularımız ne yaptı; yapılan sıralama turu ok atışları sonucunda bayanlar olimpik yayda Türk sporcu Gizem Girişmen, 590 puanla dördüncü olarak tur atladı. Girişmen, 11 Eylülde Çek Lenka Kuncova ve Kanadalı Lyne Tremblay arasında yapılacak müsabakanın galibiyle karşılaşacak.Bu branşta 503 puanla 14'üncü olan Hanife Öztürk yarın Japon Ayako Saitoh ile mücadele edecek.Bayanlar makaralı yay branşında yarışan Gülbin Su da sıralama turunda 650 puanla üçüncü oldu. Türk sporcu, 11 Eylülde Ann-Christin Nilsson ile yarı finalde karşı karşıya gelecek.Erkekler olimpik yay branşında 600 puanla 14'üncü olan Mustafa Demir ve 595 puanla 16. olan Özgür Özen, yarın eleme karşılaşmalarına katılacak.

2- OKÇULUKTA GÜLBİN SU' DAN PARALİMPİK REKORU;
Pekin'de devam eden 2008 Paralimpik Oyunları'nda okçulukta Türk sporcu Gülbin Su, bayanlar makaralı yay branşında yarı finale yükseldi.
Gülbin Su aynı zamanda çeyrek final müsabakalarında 112 puan toplayarak paralimpik Oyunlar rekorunu kırdı.Gülbin Su, Olimpiyat Okçuluk Alanındaki karşılaşmada İsveçli Ann-Christin Nilsson'u 112-102 yendi. Gülbin Su, 13 Eylül Cumartesi günü, Japon Chieko Kamiya ile karşılaşacak.Okçulukta bayanlar olimpik yay branşında mücadele eden Türk sporcu Gizem Girişmen, Çek rakibi Lenka Kuncova'ya 103-85 üstünlük sağlayarak çeyrek finale yükseldi. Girişmen, yarın Ukraynalı Roksolana Dzoba ile yarışacak.Erkekler olimpik yay branşında mücadele eden Özgü Özen de Ukraynalı Taras Chopyk'i 107-100 yenerek çeyrek finale yükseldi. Özen'in yarınki rakibi Koreli Jung Youn-Joo olacak.

Hiç yorum yok:

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.