1 Temmuz 2011

World Archery Championships Turin (ITA) - 3-10 July 2011



Dünyayı sessizce dize getiren okçu, Dünya okçuluk şampiyonu ; Chilean (Şili) Denisse Asrid VAN LAMOEN. -And what a big success for Chile's new coach, Martin FREDERICK from Germany, who took his function in June!- (Şilinin yeni teknik direktörü Alman Martin FREDERICK' in çok büyük başarısı.Haziran ayında göreve başlamıştı !)
World Archery Championships
Turin (ITA) - 3-10 July 2011
NEWS - RESULTS - PHOTOS - Media Guide
LIVE SCORE INFO SYSTEM / COMMENTARY

Tabiri caizse, amiyane tabirle dananın kuyruğunun koptuğu yarışma.
-
- Olimpiyat Kotasını Geçemedik ...
- KOTA ALAMADIK ...
World Archery Championships
Turin (ITA) - 3-10 July 2011
www.2011.to
English RSS feed Italian RSS feedProgramme



KOTAYI GEÇEMEDİK…
06/07/2011
Okçularımız 55 takım içinde 22. oldu… İtalya’nın Torino kentinde devam eden dünya Okçuluk Şampiyonası’nda bayanlardan sonra erkeklerde de Londra Olimpiyat kotası alamadı…
GSGM BASIN- İtalya’nın Torino kentinde devam eden ve büyük çekişmeye sahne olan Dünya Okçuluk Şampiyonası’nda Klasik Yay kategorisinde bugün yarışan Erkek Milli Takımımız, 55 takım içinde 22. oldu….
Başarılı maçlar çıkarmasına rağmen olimpiyat kotasını geçemeyen erkeklerimiz, yarından itibaren ferdi yarışlarda mücadele verecek. Bir gün önce bayanların Londra Olimpiyat kotası alamaması üzerine tüm gözlerin çevrildiği erkeklerde de istenilen sonuçlara ulaşamadık…
İtalya’daki şampiyonanın Londra Olimpiyatları öncesi olmasından dolayı tüm ülkelerin en güçlü kadrosuyla buraya geldiğini ifade eren Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, sporcuların başarılı maçlar çıkarmasına rağmen olimpiyat kotası elde edememesini de biraz şanssızlığa bağladı.
Tüm hesaplarını Londra Olimpiyatları’na göre yaptıklarını ifade eden Topaloğlu, ferdi yarışmalardan umutlu olduğunu belirterek, “Gerek takım gerek ferdi yarışmalarda başarılı olamazsak bile gelecek sene Amerika’da yapılacak Dünya Kupası’nda başarılı olup Londra’ya gideceğiz. Ben sporcularımı güveniyorum. Dünya şampiyonası sonrası hazırlıklarımızı gelecek yıl Amerika’nın Ogden kentinde yapılacak Dünya Kupası yarışlarına göre yapacağız” diye konuştu.
-Kaynak : http://www.gsgm.gov.tr/Sayfalar/HaberDetaylari.aspx?HaberID=1128

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Artık rüyanızda görürsünüz olimpiyat kotasını...

Adsız dedi ki...

Şu sonuçlarla artık federasyon yönetiminin başındaki kadronun tümden tasfiye edilmesi şart olmuştur artık sporcuya odaklı bir yönetim anlayışının acilen tesis edilmesi Milli Takım kadrosunu daha profesyonel çalıştıracak kadrolarla bu işin yeniden organize edilmesi gereklidir artık dananın ne başı nede kuyruğu kalmıştır.

Adsız dedi ki...

utanmadan birde başarılı yarışlar çıkardıklarını iddaa ediyorlar ne başarısı be... kimi kandırıyorsunuz siz? seneye Amerikadaki yarışta kota alacaklarmış anca havanızı alır gelirsiniz.

Adsız dedi ki...

yazık! şu federasyona verilen senelik 2 Trilyonluk bütçe nerelere harcanıyor merak ediyorum böyle bir bütçesi olan bir federasyon nasıl oluyorda dünya şampiyonasında olimpiyat kotası alamıyor baştaki yorumu yazan arkadaş haklı tüm yönetici kadronun tasfiye edilmesi lazım şu durumda gerçi kendileri istifa edip gitseler daha usturuplu olurdu ama bunlarda onu yapacak yüz bulunurmu orası şüpheli.

Adsız dedi ki...

Bu işin şansla mansla alakası yok KORE'liler çokmu şanslıda yıllardır zirveden inmiyorlar?

Adsız dedi ki...

yarı yolda adam değiştirip takımı bozdunuz iş yapabilecek sporcuları sürantre ettiniz şimdide kalkıp sporcularımız şanssızdı diye mazeret öne sürüyorsunuz ayıptır...

Rıdvan Uzuntaş ; dedi ki...

Programın değişmesinin amacı ; en başta olimpiyat kotası alınamaması olmak üzere başarısızlıkların ardından, 30 yıllık yönetimin 2012 deki seçimleri düşünmesi olabilir.
Herkesin bildiği gerçek; tarihte kurulan her kuruluş, her teşkilat, her güç birliği bir sürecten geçer ve sona erer.Bu gerçeği değiştiremezsiniz. Sonra yeni bir oluşum doğar, bu bir süreçtir...
İnşaallah bundan sonraki oluşum adaletli ve hakkani bir şekilde gelir de, idareci büyüklerinden sonra bizim çocuklarımızda Dünya kürsülerinde yerlerini alır.

Adsız dedi ki...

Sayın Rıdvan Uzuntaş yorumunuzda kısmen haklısınız şu son Dünya Şampiyonası göstermiştir ki Milli Takımın başındaki mevcut idareci antrenör yönetici vs.' ile bu işin yürümeyeceği ayan beyan ortada artık spordan sorumlu devlet bakanlığımı yoksa Gençlik Spor Genel Md.'lüğümü bu federasyona el atar bilemiyorum ama bir yerlerden bu kötü gidişe dur denmesi lazım kanaatindeyim.

Adsız dedi ki...

Kore'li Hocanın getiriliş şeklinin yanlış olduğu daha öncede eleştiri konusu olmuştu bu sitede ve sonuç; çeşitli anlamsız bahaneler ve Hoca tamda olimpiyat oyunları öncesi gönderildi yani dereyi geçerken .......... değiştirilmesi olayına döndü iş tuttular Nasaridze'den medet umdular tepeden inme takıma soktular denize düşen yılana sarılır misali oda kurtaramadı vaziyeti bakalım önümüzdeki süreçte daha ne saçmalıklar göreceğiz bu yönetimle

Adsız dedi ki...

hala diyorum angelina joli gelmişken antrenör yapsaydık sporcunun gelişmesi için ne yapılıyo teknik gelişim kampımı gidenleerde ok atmayı unutup geliyo milletin parası çok nasıl olsa söylenecek o kadar söz varki bu yönetimi destekleyenler oy verenler oldukça hep böyle yazmaya devam ederiz cesaretmi onlar çanakkalede kaldı şimdikileri bende bilmiyom

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.