16 Haziran 2011

Milli Okçumuz Dinçer Ekiz, Biga Kaymakamı Fatih Genel Sayesinde İş Buldu

16 Haziran 2011 Perşembe - 20:00



Aktif sporculuk yaşantısında 1 dünya rekoru bulunan, 16 kez Türkiye şampiyonluğu kazanan milli okçu Dinçer Ekiz, Çanakkale'nin Biga ilçesi kaymakamı Fatih Genel'in girişimleriyle iş sahibi oldu. Ekiz'in şimdiki hedefi şampiyon okçular yetiştirmek.


Aktif sporculuk yaşantısında 1 dünya rekoru bulunan, 16 kez Türkiye şampiyonluğu kazanan milli okçu Dinçer Ekiz, Çanakkale'nin Biga ilçesi kaymakamı Fatih Genel'in girişimleriyle iş sahibi oldu. Ekiz'in şimdiki hedefi şampiyon okçular yetiştirmek. Ekiz, 1990 yılında Kocaeli'de bir sanayi kuruluşunun spor kulübü bünyesinde okçuluk çalışması başlatıldığını, böylelikle pilot bölge seçilen ilde sporculuk yaşantısının başladığını söyledi. 21 yıldır aktif olarak okçuluğa devam ettiğini dile getiren Ekiz, 2009 yılında Hırvatistan'da yapılan dünya kupası müsabakasında 30 metrede, 36 atışta 360 tam puanla dünya rekorunu egale ettiğini, Türkiye'de bir mesafede tam puan atan tek sporcu olduğunu dile getiren Ekiz, sporculuk yaşantısı boyunca 16 kez de Türkiye şampiyonluğu elde ettiğini bildirdi.

Okçuluğa ilgi duyan Biga Kaymakamı Fatih Genel'in kendisini arayarak sporcular yetiştirmek istediğini söylediğini anlatan Ekiz, onun girişimleriyle İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş.'de çalışmaya başladığını belirterek, şöyle konuştu: "Kocaeli' deyken özel sektörde makine teknikeri olarak çalışıyordum. Sabit bir yerde değildim. Çok fazla gezici olduk. Türkiye'de iş hayatıyla sporculuğu bir arada götürmek ciddi bir sorun. Özellikle serbest ve özel sektörde çalışıyorsanız, çoğu firma sporcuyu bünyesinde pek barındıramıyor. Maalesef bu Türkiye'nin genelinde olan bir şey. Mesela bir kaç yıl önce bir sponsorluk yasası çıkartıldı ama bunun da aktif olarak uygulandığını pek düşünmüyorum. En azından İÇDAŞ'ın bu desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Onlar da beni sahiplendiler, yardımcı oldular, iş verdiler. Şimdi burada çok mutluyum."


Bundan sonraki hedefleri hakkında bilgi veren Ekiz, "İlköğretim bazındaki öğrencilerden başlayıp, yetişkinlere kadar okçuluğu Biga'da yaymak, geliştirmek istiyorum. Buradan Türkiye, Avrupa, dünya ya da olimpiyat şampiyonu çıkmaması için bir neden yok. Amacımız budur. Ciddi bir destek aldıktan sonra bunun yapılabileceğini düşünüyorum" dedi. Ekiz, Türkiye'de okçuluğa bakış, bazı imkansızlıklar, teknik aksaklıklardan dolayı istenilen başarı düzeyini yakalayamadıklarını söyledi.

Türkiye'de belirli bir düzeye geldiklerini, ancak dünyada istenilen seviyede olmadıklarını ifade eden Ekiz, "Belirli başarılar oldu, lakin bunlar süreklilik arz etmedi. Türkiye'de sporcuya karşı ciddi bir destek yok. Sporcuların sorunlarıyla ilgilenen pek fazla kişi yok. Okçuluk sporu bire bir ilgi istiyor. Bir sporcuyu aldığınız zaman onun okuluyla, iş hayatıyla, kısacası her şeyiyle ilgilenmek durumundasınız. Ben sporcuyu aldım, başlattım, kendi başına ne yaparsa yapsın mantığıyla gidilirse bu iş olmuyor."


Dinçer Ekiz'in İÇDAŞ firmasında iş bulmasına destek olan Biga Kaymakamı Fatih Genel ise, okçuluğu ilçede geliştirmek adına ilk olarak Biga Okçulukspor Kulübü'nü kurduklarını, bunun da çok büyük ilgi gördüğü nü bildirdi. Genel, İÇDAŞ firmasının kendilerine, "Siz antrenörü bulun, biz de istihdam edelim" dediğini ifade ederek, "Sağ olsunlar, bunu da gerçekleştirdiler. Yaptığımız girişimlerin ardından bizim için en ideal kiş inin Dinçer Ekiz olduğuna karar verdik. Çünkü kendisi mütevazı bir sporcu. 16 kez Türkiye şampiyonluğunu kazanmak ve bu kadar da mütevazı olmak hakikaten herkesin yapabileceği bir şey değil" diye konuştu.


Bundan sonra Ekiz'in yetiştirdiği öğrencilerin şampiyon olacağını ifade eden Genel, şunları kaydetti: "3 yıl içinde Türkiye, 7 yıl içinde Avrupa, 10 içinde de dünya şampiyonu çıkaracağız. Bunun için hocamla anlaştık ve hedef belirledik. Şu anda İÇDAŞ'ın sponsorluğunda ilçedeki spor salonu ve bahçesini onarıyoruz. Burada uluslararası standartla uygun bir tesis yapıyoruz. İnşallah orada 6 kategoride eğitimlerimiz devam edecek."

Kaynak : Milli Okçumuz Dinçer Ekiz, Biga Kaymakamı Fatih Genel Sayesinde İş Buldu ...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Sana sahip çıkmayan Kocaeli'liler utansın! Vali,Kaymakam, Büyükşehir Belediye ve Kocaeli'de faliyet gösteren tüm sanayi kuruluşları başta olmak üzere. Senin gibi bir sporcuyu Kocaeli'den kaçırdıkları için

Adsız dedi ki...

Dinçer Hocam biliyoruz Federasyon nezdinde senin çok hakkın yendi sırf senin antrenörüne gıcıklıklarından sana sürekli çelme takmaya uğraştılar yıllarca ama Allah büyük yolun açık olsun! inşallah kendin gibi mütevazı ve azimli sporcular yetiştirsin Biga'da sevgi ve saygılarımızla!

Adsız dedi ki...

Bu adamı uzun yıllardır tanırım çizgisini hiç bozmadı umarım oradada başarılı olur.

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.