19 Eylül 2010

World Cup Final - Edinburgh (GBR) - 18-19 September 2010

World Cup Final Edinburgh (GBR) - 18-19 September 2010
- Her yıl aynı temennileri bulunuyoruz ama, bir şeyi 40 kere istersen olurmuş. İnşaallah idarecilerimizin yanında sporcularımızıda atış yaparken Dünya Okçuluk Kupası Finalinde görürüz. ( Resim ve Dökümasyon Kaynak : Fıta )

ARCHERY WORLD CUP 2010 FINAL

Final Ranking (WOMEN'S INDIVIDUAL RECURVE)
Gold 1 YUN Ok-Hee KOR
Silver 2 KOVAL Victoriya UKR
Bronze 3 KI Bo Bae KOR
4 MOSPINEK Justyna POL
5 KUMARI Deepika IND 4 (129 )
6 FOLKARD Naomi GBR 3 (124 )
7 KUZNIATZOVA Alena BLR 0 (77 )
8 BANERJEE Dola IND 0 (66 )

Final Ranking (MEN'S INDIVIDUAL COMPOUND)
Gold 1 PAGNI Sergio ITA
Silver 2 GELLENTHIEN Braden USA
Bronze 3 WILLET JR. Rodger USA
4 TEASDALE Shaun NZL
5 JIMENEZ Jorge ESA 5 (146 )
6 DAMSBO Martin DEN 5 (145 )
7 TRILLUS Dietmar CAN 5 (143 )
8 WHITE Chris GBR 2 (109 )

Final Ranking (MEN'S INDIVIDUAL RECURVE)
Gold 1 ELLISON Brady USA
Silver 2 IM Dong-Hyun KOR
Bronze 3 TALUKDAR Jayanta IND
4 GALIAZZO Marco ITA
5 KIM Woojin KOR 4 (137 )
6 FRANGILLI Michele ITA 4 (134 )
7 TERRY Simon GBR 3 (139 )
8 WILLS Alan GBR 2 (103 )

Final Ranking (WOMEN'S INDIVIDUAL COMPOUND)
Gold 1 LOGINOVA Albina RUS
Silver 2 WALLACE Ashley CAN
Bronze 3 ANSCHUTZ Erika USA
4 GALES Andrea GBR
5 HUNT Nicky GBR 5 (136 )
6 OCHOA Linda MEX 0 (85 )
7 VAN NATTA Jamie USA 0 (83 )
8 VANDIONANT Sandrine FRA 0 (81 )

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Türk sporcular bu müsabakalarda mücadele eden diğer sporcularla eşit düzeye gelmeden (Kullanılan teknik malzemenin uygunluğu, Sporcuyu motive edebilecek bilgi birikimi ve tecrübeye sahip idareci ve antrenör,Sporculara maddi ve manevi destekte bulunulması) vb. gibi daha sayılabilecek bir çok sorun çözülmeden başarı beklenmesi ham hayal olmaktan öteye gitmez zaten bunu federasyon dahil tüm camiada biliyor ama malesef bu sorunları çözecek bir iradeyi gösterecek yönetim yok,tüm mesele burda.

Adsız dedi ki...

Federasyon yönetimine sorsanız okçulukta çok başarılı olduklarını çok önemli çalışmalar yaptıklarını iddaa edeceklerdir. Son bir iki senedir gençler dışında bu işin asıl prestij getiren klasmanı Büyükler kategorisinde hiç bir varlık gösterilememesinin sebebi nedir? acaba sorun sporculardamı? yoksa yönetici ve idarecilerdemi? Türk okçularına Kore ekolünü empoze etmeye kalkanlar bu iş Kore'de nasıl ve ne şartlarla yapılıyor bunu hiç incelemişler mi? hiç sanmıyorum...

Adsız dedi ki...

Gençlerin başarılı sonuçlar alması normal daha hayata atılmış kendi ayaklarının üzerine basmış değiller ekmek elden su gölden misali ailelerinin sırtından geçinip gidiyorlar ama eğitim hayatları bitip iş hayatına geçtikleri ve hayatın sorumluluklarını almaya başladıklarında bakalım içlerinden kaç tanesi okçuluğu uzun süreler sürdürüp dereceler almaya devam edebilecek. Ülkemiz şartlarına bakacak olursak bu pekde mümkün görülmüyor.

Adsız dedi ki...

Federasyon, maalesef sporcu eksenli bir gelişim politikası uygulayamadı yıllardır. Halen daha 3-5 sporcunun sırtından gündeme gelme arayışı içerisindeler kendi dümen sularında yönlendirebilecekleri bir kaç isim ve bölge üzerine oynamayı tercih ediyorlar ama bu zihniyetlede bir sonuça varmaları mümkün değil bir atasözü vardır bilirsiniz, (keser döner sap döner gün gelir hesap döner.)

Adsız dedi ki...

Sayın idareciler Edinburgh'a gitmekle ne gibi bilgi ve tecrübe edindiler bunları camia ilede paylaşsınlar da orda ne amaçla bulunduklarını bilsek. Bir tek sporcusunu bile bu müsabakaya sokamamış bir yönetimin orda ne işi olur merak ediyoruz doğrusu! hemen yanı başlarında İtalyan federasyonun başkanıda var ama bir farkla onun ülkesini bu yarışmada temsil eden sporcuları var.

Adsız dedi ki...

İzmir'de yapılan Kulüpler Kupasında yine kayda değer bir başarı yok sadece bayan takımda Antalya bölgesi bayan takımı 3. olabilmiş onun dışında bir başarı yok kendilerini tebrik ederiz. tabii bu sonuçlar bize halen daha 2012 olimpiyatları öncesi yeterli hazırlığımız olmadığınıda göstermiş olması acısından manidar.

Adsız dedi ki...

federasyon yine millete son dakka golü attı edirne yarışması noldu ben dedim bunlara güvenipte yola çıkılmaz diye bu sporu boşuna yapıyoz planı olmayanın neticesi olurmu

Adsız dedi ki...

OLİMPİYATLAR DA GÖRECEM BUNLARI; Bütün hazırlıklarını Klasik yay branşı üzerine oturttular işin garibi ellerinde daha doğru düzgün puan çıkaracak finalde yarışabilecek potansiyelde bir sporcuda yok Compound branşı zaten hiç umurlarında değil ordan bir başarı gelmiş gelmemiş pek umursuyorda gözükmüyorlar varsa yoksa Klasikçiler Makaralı Yay kategorisi 2012 de Olimpiyatlarda yok. Ama 2011 kışı ve yazında Dünya Şampiyonası var hem açık hem kapalı bu müsabakalar için Makaralı Branşta ne gibi bir çalışma yapılıyor? Klasik branşa verilen ağırlığın 3/1'i Makaralı yay'a verilmiyor Olimpik branşta baraj puanı geçemeyen sporcu Milli Takım kadrosuna alınıyor sezon içindeki tüm uluslararası müsabakalara iştirak ettiriliyor ama iş Makaralı branşa geldimi uluslararası müsabakalarda yarışmasınlar diye en absürd baraj puanlar önlerine konuyor bin dereden bin mazeret üretiliyor. O YÜZDEN GÖRECEĞİZ BUNLARI OLİMPİYATTA TABİİ GİDEBİLİRLERSE....

Adsız dedi ki...

Yeni sistemde Olimpiyatlara katılım barajını bizdeki mevcut sporculardan birinin geçebileceğini sanmıyorum birtek bayanlarda Begünhan Ünsal'ın şansı olabilir ki zaten 2010 yılında katıldığı müsabakalardaki performansıyla kendini kanıtladı ama oda olimpiyatlara kadar ki süre zarfında iyi motive olur ve düzenli çalışırsa kota alma başarısını elde edebilir. Onun dışında benim için umut vadeden başka bir sporcu yok aksini iddaa eden varsa buyursun yazsın görüşünü.

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.