16 Şubat 2010

Van' ın "Altın" Okçusu

- Vali Karaloğlu' ndan Başarılı Sporcuya Ödül
- Okçuluk İl Temsilcisi Oğul'dan Müdür Mert'e Plaket

Van Emniyet Müdürlüğü Spor Kulübü Okçuluk Takımının 10 yaşındaki okçusu Selver Oğul, Isparta'da yapılan Minikler Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası 9-10 yaş kategorisinde, birinci olarak altın madalya kazandı.

Emniyet Müdürlüğü Kulübü bünyesinde 2007 yılında kurulan okçuluk takımının en küçük sporcusu olan Oğul, 2 yıl önce takıma katıldığını belirtti.
Daha önce katıldığı bölge ve Türkiye şampiyonalarında çeşitli dereceler elde etmesine rağmen istediği başarıyı alamadığını anlatan Oğul, Isparta'da 27-28 Ocak tarihlerinde yapılan Türkiye şampiyonasında, altın madalya kazandığını söyledi.Bunun okçuluk sporunda, Van'ın aldığı ilk altın madalya olduğunu bildiren Oğul, bundan sonra çalışmalarına hız vererek, Milli Takıma girmeyi hedeflediğini kaydetti.
Bu başarıyı elde etmek için büyük gayret gösterdiğini ifade eden Selver Oğul, “Yarışmada zorlanmadım. Çalıştım ve emek verdim. Finalde, rakibimi 78-103 yenerek birinci oldum. Bu başarımı antrenörüme borçluyum” dedi.
Kızı ile aynı takımda yer alan babası Muzaffer Oğul ise minik Selver ile gurur duyduğunu söyledi.Aynı spor dalına ilgi gösterdiklerini belirten baba Oğul, “Kızımız güzel bir başarıya imza atarak, bizi mutlu etti. Kızım takımın en küçük, ben ise en büyük sporcusuyum. Çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Benim henüz bir derecem yok” diye konuştu.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜN GURURU

Van Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert ise 10 yaşındaki Selver Oğul'un elde ettiği başarının, kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, sporcularıyla gurur duyduklarını ifade etti.
Takımın üç yıl önce kurulmasına rağmen önemli başarılara imza attığını bildiren Mert, şunları kaydetti:
“Emniyet Spor Kulübü'nde bu yıl dört takım bulunmaktadır. Masa tenisi, karate ve okçuluk takımlarımız çok iyi sonuçlar elde ediyor. Kızımız da yüzümüzü güldürdü. Kısa zamanda gelen bu başarı bizi gerçekten çok sevindirdi.”
Emniyet Müdürlüğünde polis memuru olarak görev yapan antrenör Ahmet Soner Mersinli ise okçuluk takımı sporcularının, daha önce 3'ü Türkiye, 3'ü de bölge yarışmalarında olmak üzere 6 madalya kazandıklarını belirterek, takımın maskotu olan Selver Oğul'un ise ulusal yarışmalarda ilk kez Van'a altın madalya kazandırdığını vurguladı.
2007 yılından bu yana Van'da okçuluk sporu yaptıklarını anlatan Mersinli, “Üç yılda iyi başarılar elde ettik. Selver'den bu başarıyı bekliyorduk. İki yıldan bu yana sürekli antrenman yapıyordu. Düzenli çalışmanın faydasını gördü” diye konuştu.

- Metin Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/spor/amatorsporlar/13805338.asp
- Resim Kaynak : A. Soner Mersinli

- Dünya Okçuluk Şampiyonası Oyunu (ücretli) ... >>>

Hiç yorum yok:

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.