9 Kasım 2009

Doğunun Okçuluk Merkezi Erzurum

- Ata sporumuz olan okçuluk Türkiye' mizde birçok ilimizde bilinmemesine rağmen okçuluk sporu Erzurum' da yıllardır yapılmakta. Erzurum bölgesi okçuluk branşında, milli takıma sporcu gönderme başarısını da gösterdi. Son yıllarda komşu ülkelerle yapılan ikili spor karşılaşmaları Erzurum' da da yapılıyor. Bu branşların başındada okçuluk geliyor.

- Palandöken Salon Okçuluk Şampiyonası 07 Kasım 2009 tarihinde Erzurum Cemal Gürsel kapalı spor salonunda yapıldı.

-Müsabakaya İran' ın yanı sıra Erzurum ve Van illerinden 28 sporcu katıldı. Bay ve bayan sporcuların hem klasik hem makaralı sistemde mücadele ettiği yarışmalar çekişmeli ve zevkli geçti. Makaralı yay erkeklerde Erol Sulumer, makaralı yay bayanlarda Penisa Halili ; klasik yay erkeklerde A.Soner Mersinli, klasik yay bayanlarda Burcu Bayazıt 1.oldular.

- İki ülke arasında son yıllarda ekonomik alanda yaşanan yakınlaşma spor alanında da devam ediyor.İran ile Türkiye arasında Ankara da yapılan ikili anlaşma çerçeveside her iki ülkeden çeşitli branşlarda hem iran da hem Türkiye de müsabakalar yaparak komşuluk ilişkileri geliştiriliyor. Aynı kültürden gelen bu iki ülkenin yaptıkları spor faaliyetleri diğer komşu ülkelerlede yapılması planlanıyor.

- Yarışmanın sonunda Urumiye eyaleti okçuluk takımı sorumluları, Erzurum bölgesinin başarılı okçuluk antrenörü Hikmet DUMANOĞLU' nu kendilerini çalıştırması ve seminer vermesi için bu kente davet ettiler.

Hiç yorum yok:

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.