12 Temmuz 2007

44.Açık Hava Dünya Şampiyonası'nda Türk Okçuluk Milli Takımının Elde Ettiği Sonuçlar






-Almanya'da yapılan 44. Açık Hava Dünya Şampiyonasından sonuçlar gelmeye başladı. Sporcularımız kendi performanslarının üzerine çıkamadılar ama elemelere kalmayı başardılar. Vedat Erbay, Tunç Küçükkayalar ilk turda elenirken; Natalia Nasaridze, Begül Löklüoğlu Selma Kaya 2. turda elendi; Göktuğ Ergin ise 2 tur geçti ancak ilk 32 sporcu arasına kalarak elendi. İlk 16'ya kalamayan takımlarımız elemelerde yarışamayacaklar.Sporcularımızdan Göktuğ Ergin yarışmadaki performansı ile 2008'de Çin'in başkenti Pekin'de yapılacak olan olimpiyatlara gitme hakkını kazandı. Yarışma ile ilgili tüm sonuçlar için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.
http://www.archery2007.de/en/competition
Kaynak : http://www.turkisharchery.org/


- Bu sonuçlardan sonra olimpiyatlara takım olarak katılma şansımız kaldı mı?
- Yıllardır aynı antrenörlerin çalıştırıcılığında yarışan klasik yay okçuluk milli takımında değişiklikler yapılması gerekmiyor mu?
- Kendini kanıtlamış, başarılı bir baş antrenör; klasik yay okçuluk milli takımları için gerekli değil mi?
- Uzun ve kısa vadeli, tabandan sporcuların yetiştirilmesi artık zorunlu olmadı mı?
- Zaman kaybetmeden Türkiye'de okçuluk reformunun yapılması lazım değil mi?
- Yapılacak çok iş var, geç kalmayalım. Millet çıkarken aya biz kalmayalım yaya. BENDEN SÖYLEMESİ... ***********************************************

*-Bu yazıma istinaden bana gelen mesajı aynen yayınlıyorum ve altınada kendi cevabımı yazıyorum :
- Anonim dedi ki : Sayın antrenör Rıdvan Uzuntas, oturdugun yerden ahkam kesmesi kolay. O kadar biliyorsunda bunca yıldır niye 1 tane bile adam yetistirip milli takıma sokamadın. Eger o kadar iyi antrenörsen sporcu yetistir de bu milli takımda atanları gecip takıma girsin, bizde senin deyiminle yaya kalmayalım. Atıp tutmak kolay ...... Benden söylemesi... ''

- Okçuluk Hakkında Herşey: - Mesajınız için teşekkür ederim,sitemi takip ettiğinize sevindim.Sitemi takip eden herkes ahkam kesmediğimi bilir, 26 yıllık okçuluk hayatımda Milli takıma epey sporcu verdim halada veriyorum , zamanında iki sporcum birden olimpiyatları hakkettiği halde götürülmedi, haksızlığa uğradım ama yinede küsmedim.Compound Yay okçuluğunu Türkiye'de ilk başlatan insanlardan biriyim ve compound yaya daha çok önem verdim, bu dalda milli takıma sporcu veriyorum hatta milli takım antrenörü bile yetiştirdim.Bu konuda daha fazla polemiğe girmek istemiyorum, beni bilen bilir.Benim istediğim Türk okçuluğunun ileri gitmesidir. Okçuluk konusunda Türkiye'de ki en araştırmacı insanlardan biri olduğuma inanıyor ve ne olursa olsun okçuluk sporunun yararına gördüğüm herşeyi yazmaya devam edeceğimide bildiririm.
-Söylediklerim kesinlikle şahıslara yönelik değil, sistemin düzelmesi içindir; zaten bloğumu okuduğunuz zaman anlarsınız. Ayrıca internet ortamında okçuluğu irdeleyip bir şeylerin daha iyiye gitmesi için uğraşıyorum.Dünya şampiyonasından önceki yazılarımı okusaydınız klasik yay milli takımındaki arakadaşlarıma olan inancımı sizde görecektiniz ve halada sporcu arkadaşlarımın ileride cok başarılı olacağına inanıyorum.Ayrıca sporcu kardeşlerimin yurt dışında elde ettiği her başarı herkesten önce beni sevindiriyor. Ve şu anda Sayın Abdullah Topaloğlu'nun başkanlığındaki Türkiye okçuluk federesyonu çok iyi yolda ilerliyor. TÜRK OKÇULUĞU gerçek sistemini bulduktan sonra ,Dünya'da hakettiği gerçek yerini alacaktır.Ben de yazılarımla hem faydalı olmaya hemde insanları objektif olarak bilgilendirmeye devam edeceğim.Bilginize,saygılar.

- İsimsiz Dedi ki: Arkadaşlar önemli olan Türkiyenin başarısı değilmi,siz ona bakın,En büyük Türkiye.
- İsimsiz dedi ki : Arkadaşım şu anda en büyük TÜRKİYE olmadığı için bu çabalar ve çalışmalar...Kimsenin bu konuda böyle rastgele ve saygısızca konuşmaya hakkının olmadığını düşünüyorum.En az Rıdvan BEY kadar bu işe kafa yoralım ve ondan sonra kendisine kafa tutalım.Rıdvan UZUNTAŞ kadar Türk okçuluğu ile ilgilensek böyle bir tepki veremeyiz zaten.Okçuluk hakkında hazırlanmış web sayfalarına bir gözatalım acaba Rıdvan Bey'in hazırladığı kadar kapsamlı başka bir web sayfası bulabilecek miyiz?Hazırlanan web sayfası bile onun mesleğine ve Türk okçuluğuna olan sevgi,bağlılık ve en iyi seviyelere gelmesi için duyduğu arzunun ortaya konmuş en somut şeklidir.Bu kadar gayretli ve mesleğinde hassas olan Rıdvan Bey ve onun gibi kişilere bu kadar kolay, araştırmadan ve bilinçsizce yapılan bu ve buna benzer hücumlar ya da tenkitler son derece üzücüdür.Çünkü bu tür davranışlar bizim kişilik, karakter, başkalarının düşünce ve fikirlerine saygılı olmada ne kadar eksik olduğumuzu ayan-beyan ortaya koymaktadır.Saygı ve edeb çerçevesinde yapılan her türlü eleştiri insanları daha iyiye ve güzele taşırken; hiçbir ilmi ve mantıki delil ve müşahedeye dayanmayan tamamen sokak ağzıyla ve kafa tutarcasına mafya edasıyla yapılan eleştiriler ise bugüne kadar kimseye bir fayda getirmemiştir.Sizi tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz RIDVAN BEY!..RIDVAN BEY GİBİ NİCE GÜZEL ÇALIŞMALAR VE GAYRETLER GÖSTEREN İNSANLARIN ARTMASI, YETİŞMESİ VE İTİBAR GÖRMESİ DİLEKLERİMİZLE...
RIDVAN UZUNTAŞ'ın yetiştirdiği ve milli takıma kazandırdığı sporcular adına... İbrahim OKŞAŞ.
-


-07 Outdoor Nationals Male Compound Gold Medal Match Pt 2:

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Sayın antrenör Rıdvan Uzuntas, oturdugun yerden ahkam kesmesi kolay. O kadar biliyorsunda bunca yıldır niye 1 tane bile adam yetistirip milli takıma sokamadın. Eger o kadar iyi antrenörsen sporcu yetistir de bu milli takımda atanları gecip takıma girsin, bizde senin deyiminle yaya kalmayalım. Atıp tutmak kolay ...... Benden söylemesi...

Rıdvan Uzuntaş ; dedi ki...

Mesajınız için teşekkür ederim,sitemi takip ettiğinize sevindim.Sitemi takip eden herkes ahkam kesmediğimi bilir, 26 yıllık okçuluk hayatımda Milli takıma epey sporcu verdim halada veriyorum , zamanında iki sporcum birden olimpiyatları hakkettiği halde götürülmedi, haksızlığa uğradım ama yinede küsmedim.Compound Yay okçuluğunu Türkiye'de ilk başlatan insanlardan biriyim ve compound yaya daha çok önem verdim, bu dalda milli takıma sporcu veriyorum hatta milli takım antrenörü bile yetiştirdim.Bu konuda daha fazla polemiğe girmek istemiyorum, beni bilen bilir.Benim istediğim Türk okçuluğunun ileri gitmesidir. Okçuluk konusunda Türkiye'de ki en araştırmacı insanlardan biri olduğuma inanıyor ve ne olursa olsun okçuluk sporunun yararına gördüğüm herşeyi yazmaya devam edeceğimide bildiririm.
-Söylediklerim kesinlikle şahıslara yönelik değil, sistemin düzelmesi içindir; zaten bloğumu okuduğunuz zaman anlarsınız. Ayrıca internet ortamında okçuluğu irdeleyip bir şeylerin daha iyiye gitmesi için uğraşıyorum.Dünya şampiyonasından önceki yazılarımı okusaydınız klasik yay milli takımındaki arakadaşlarıma olan inancımı sizde görecektiniz ve halada sporcu arkadaşlarımın ileride cok başarılı olacağına inanıyorum.Ayrıca sporcu kardeşlerimin yurt dışında elde ettiği her başarı herkesten önce beni sevindiriyor. Ve şu anda Sayın Abdullah Topaloğlu'nun başkanlığındaki Türkiye okçuluk federesyonu çok iyi yolda ilerliyor. TÜRK OKÇULUĞU gerçek sistemini bulduktan sonra ,Dünya'da hakettiği gerçek yerini alacaktır.Ben de yazılarımla hem faydalı olmaya hemde insanları objektif olarak bilgilendirmeye devam edeceğim.Bilginize,saygılar.

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar önemli olan Türkiyenin başarısı değilmi,siz ona bakın,En büyük Türkiye.

Adsız dedi ki...

Arkadaşım şu anda en büyük TÜRKİYE olmadığı için bu çabalar ve çalışmalar...Kimsenin bu konuda böyle rastgele ve saygısızca konuşmaya hakkının olmadığını düşünüyorum.En az Rıdvan BEY kadar bu işe kafa yoralım ve ondan sonra kendisine kafa tutalım.Rıdvan UZUNTAŞ kadar Türk okçuluğu ile ilgilensek böyle bir tepki veremeyiz zaten.Okçuluk hakkında hazırlanmış web sayfalarına bir gözatalım acaba Rıdvan Bey'in hazırladığı kadar kapsamlı başka bir web sayfası bulabilecek miyiz?Hazırlanan web sayfası bile onun mesleğine ve Türk okçuluğuna olan sevgi,bağlılık ve en iyi seviyelere gelmesi için duyduğu arzunun ortaya konmuş en somut şeklidir.
Bu kadar gayretli ve mesleğinde hassas olan Rıdvan Bey ve onun gibi kişilere bu kadar kolay, araştırmadan ve bilinçsizce yapılan bu ve buna benzer hücumlar ya da tenkitler son derece üzücüdür.Çünkü bu tür davranışlar bizim kişilik, karakter, başkalarının düşünce ve fikirlerine saygılı olmada ne kadar eksik olduğumuzu ayan-beyan ortaya koymaktadır.Saygı ve edeb çerçevesinde yapılan her türlü eleştiri insanları daha iyiye ve güzele taşırken; hiçbir ilmi ve mantıki delil ve müşahedeye dayanmayan tamamen sokak ağzıyla ve kafa tutarcasına mafya edasıyla yapılan eleştiriler ise bugüne kadar kimseye bir fayda getirmemiştir.
Sizi tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz RIDVAN BEY!..
RIDVAN BEY GİBİ NİCE GÜZEL ÇALIŞMALAR VE GAYRETLER GÖSTEREN İNSANLARIN ARTMASI, YETİŞMESİ VE İTİBAR GÖRMESİ DİLEKLERİMİZLE...

RIDVAN UZUNTAŞ'ın yetiştirdiği ve milli takıma kazandırdığı sporcular adına... İbrahim OKŞAŞ

“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.