26 Ocak 2008

Gençler ve Büyükler Salon Okçuluk Yarışması, 25-27 Ocak 2008, Aksaray


- Aksaray'daki yarışmanın en önemli sonucu ; okçuluk sporu gün geçtikçe yayılmakta, okçuluk sporunu yapan bölgeler ve sporcu sayıları hızla artmaktadır.
- Ülkemiz okçuluğunu kalkındırmak ve antrenörlerimizi eğitmek için gelen Kore'li Hoca' mıza daha çok yardım etmeli ve genç antrenörlerimizi bir an evvel bilgilendirip, yetiştirmeliyiz.
- Ayrıca antrenör istihdamına bir an önce çözüm getirilmeli ve kalıcı antrenör sayımızı arttırmalıyız...

Yarışmanın Sonuçları ve Değerlendirmesi ...>>>

22 Ocak 2008

Okçuluk Milli Takım Kampı - Ocak 2008

( Daha çok resim için federasyonun sitesine bakınız...)

Kore'li Hoca' nın İlk Kampı Olan Büyükler Okçuluk Milli Takım Kampı 15-23 Ocak 2008' de İzmir Atatürk Stadyumu Okçuluk Salonu' nda Yapıldı.

- Kampta daha çok eleme tur çalışmalarının yapılması; sporcuların kendilerine olan güvenlerinin arttırılmasının amaçlandığı anlaşılıyor.
- Kamplar bu şekilde devam ederse, Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonası' nda takımlarda aldığımız dercelerin yanısıra, inşaallah hem compound hemde recurve yay kategorilerinde ferdi dereceler alacağımızı ümid ediyorum.

14 Ocak 2008

Tokat' ta Okçuluk Sporu


Tokat bölgesinde okçuluk sporu 3 aydır yapılıyor ama bir çok minik sporcumuz bu ilimizde okçuluğa başlamış bile. Tokat' ta şu an yirminin (20) üstünde minik okçu, antrenör Davut Kaya'nın denetiminde okçuluk çalışmalarını sürdürüyor .

11 Ocak 2008

Antrenör Gelişim Semineri - Antalya - 05-06 Ocak 2008

- Resimler Okçuluk Fedr. Sitesinden Alınmıştır. ( Daha fazla resim için : http://www.turkisharchery.org/ )
Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından her yılın başında düzenlenen okçuluk çalıştırıcısı semineri Antalya’da 05–06 Ocak 2008 tarihinde yapıldı. YAZININ DEVAMI ... >>>

3 Ocak 2008

Kaybolan Değerlerimiz; Ok ve Yay Yapımı

( Resim: Rıdvan Uzuntaş'ın arşivinden)

OKÇULUK HÜNERİNİ KORUMAK...

Yayınlanma : 18 Nis 2005 - Aksiyon Dergisi, Ahmet Turan Alkan

Beni en çok eski tarz üzre ok ve yayların yeniden imâli heyecanlandırıyor; fakat olimpik okçuluktan başlamak üzere, okçuluğun birbirinden farklı yönleri üzerinde gündelik hayata yeni bir menfez açmak artık mümkün.“Hocam” diyor telefondaki ses, “sizin bilginiz olabilir; Ankara’dan bir hocamız eski Türk ok ve yaylarının yeniden imâli ile yakından ilgileniyor. Elinizde bu konuya dair tarihi kaynak, bilgi, doküman cinsinden şeyler mevcut ise çok makbule geçecektir.”Zihnimi yokluyorum: Benim okçuluk sanatı ile yegâne münasebetim çocukluk yıllarının bostanlı günlerinde, kavaklar budanırken denk düşürdüğümüz uzun dalların iki ucunu kertip araya bir sicim bağlamak suretiyle yaptığımız basit şeylerden ibaret... YAZININ DEVAMI... >>>

2 Ocak 2008

İstanbul' un Son Nişan Taşları


... M Şinasi Acar çalışmalarıyla, ok meydanı ve dışındaki Nişan Taşlarının yerlerini titizlikle saptamış. Ancak gerek Ok meydanının bugün geldiği noktaya, gerekse de Nişan Taşlarının durumlarına baktığımızda geçmişteki kültürel değerlerin korunmadığını hatta isteyerek ve hoyratça yok edildiğini görüyoruz. Bir kez daha anlaşılıyor ki toplumsal hafızamızı yok etmek için elimizden geleni yapıyoruz (!) ... YAZININ DEVAMI...>>>


“Archery is a good mental sport. It teaches you a lot discipline”

Okçuluk faydalı bir zihinsel spordur. Bize bir çok displin kazandırır.